• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

האם יש תמונות ועידכונים מהביקור ההסיטורי של מרן שליט"א השבת בבית שמש

אין טענה על הבן איש חי. היות וזה היה בבגדד. הדיון היה על הספרדים במקומות השונים ובעיקר בארץ ישראל.
הדיון היה על קבלת הוראות עיין לעיל.
לא דובר על בן איש חי. אלא על קבלת הוראות.
עיין לעיל.

יפה שהתחלת לחזור בך, חשוב מאוד.
ועדיין, שבא נער אנונימי וכותב על גדולי חכמי הספרדים בארצות הגולה שהם טעו, זו חוצפה גדולה מאוד מאוד.

הדיון לעיל היה על חכם שהתקבלו הוראותיו. ומרן הרב עובדיה זל אמר פעמים אין ספור שספרדים ששינו ונהגו כמו פוסקים שחלקו על מרן לאחר קבל הוראות מרן הם המשנים ועשו זאת בטעות היות וקבלת הוראות השוע מחייבת את כולם.
ועל זה היה הנידון ולא על הבן איש חי עצמו

יפה שהתחלת לחזור בך, חשוב מאוד.
ועדיין, שבא נער אנונימי וכותב על גדולי חכמי הספרדים בארצות הגולה שהם טעו, זו חוצפה גדולה מאוד מאוד.
לא. זה לא קשור לאנונימי ולא חוזר בי. הדיון היה על חכם שהתקבלו הוראותיו. ובפירוש מי שלומד את סוגיית קבלת הוראות שזה סוגיית הדגל של מרן הרב עובדיה ושל הרב יצחק יודע שציבור שקיבל הוראות של חכם מסויים כמו השלחן ערוך ואחר כך ברבות הדורות משנים השינוי הוא טעות

מרן זצ"ל אם היה שומע אותך היה מנדה אותך על ביזוי ת"ח. כידוע.
מה לך ולמחלוקות בין גדולי ישראל?
מי שמך להכריע רב פלוני טעות ורב פלוני אמת, בשעה שמקובל בידינו אלו ואלו דברי אלוקים חיים!
אם אנחנו הולכים לאורו של מרן במקומות שחלק על הבאי"ח זה לא הופך את הבא"ח לטעות! ולא את אלו שהלכו בדרכו!
קצת כבוד וקצת שכל לא יזיק לך.
לכבד זה וודאי. כשאומרים טעות זה לא אומר שלא מכבדים. כך זה בכל דיון הלכתי. וזה סוגיא הלכתית טהורה נטו

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
האם קבלת הוראות מרן היא רק בא''י מדין מרא דאתרא או בכל הארצות שקבלנו הוראתיו כפשוטו
לפי צד ב' דברי הרבציץ הכהן לא נכונים
לכאורה צד ב' הוא הנכון.
מרן רבינו יוסף קארו ז''ל היה רק רבה של צפת ואפילו לא של כל ארץ ישראל.

אין טענה על הבן איש חי. היות וזה היה בבגדד. הדיון היה על הספרדים במקומות השונים ובעיקר בארץ ישראל.
הדיון היה על קבלת הוראות עיין לעיל.
הנקודה שלי לכת"ר שאם קשה לך לקבל שיש ספרדים ההולכים לפי פסקי הבא"ח אז תשתה מים קרים

אשמח שתאיר את עיני מה לא הבנתי נכון בדבריך
רק אציין שלא קראתי את כל ההתכתבויות שהיו כאן, רק ראיתי את ההודעה הקצרה של כבודו ועל ה הגבתי.
אז כבודו יראה למי אני הגבתי וישכיל ויבין.
שהנה הרב @אד יעלה שליט"א כתב
האם קבלת הוראות מרן היא רק בא''י מדין מרא דאתרא או בכל הארצות שקבלנו הוראתיו כפשוטו
לפי צד ב' דברי הרבציץ הכהן לא נכונים
ועל דבריו הגבתי שנראה כצד ב'
לכאורה צד ב' הוא הנכון.
מרן רבינו יוסף קארו ז''ל היה רק רבה של צפת ואפילו לא של כל ארץ ישראל.

אז כבודו יראה למי אני הגבתי וישכיל ויבין.
שהנה הרב @אד יעלה שליט"א כתב

ועל דבריו הגבתי שנראה כצד ב'
בקבלת הוראות מרן יש הרבה גדולי עולם שכתבו שקבלו הוראותיו בא"י וגליולותיה
והיו עוד ארצות כמדומני שקבלו הוראותיו
איני זוכר כעת במדויק מי כתב, אך בזמנו שלמדתי את הנושא כך ראיתי

בקבלת הוראות מרן יש הרבה גדולי עולם שכתבו שקבלו הוראותיו בא"י וגליולותיה
והיו עוד ארצות כמדומני שקבלו הוראותיו
איני זוכר כעת במדויק מי כתב, אך בזמנו שלמדתי את הנושא כך ראיתי
אני מסכים.
כתבתי שאין זה כמרא דאתרא, מחמת שמרן ז''ל היה רבה של צפת"ו, ולא של כל ארץ ישראל. אלא שקהילות הספרדים במושבותם קיבלוהו עליהם.

חזור
חלק עליון