נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
פוק חזי כל העולם קונה חלות לשבת פתוחות גם אם אחרים נגעו בהםלחם פתוח בסופר לעולם לא אקנה ולא אוכל - אחרי שנגעו בו בידיים, רק לחם סגור.
מעיקר הדין הפוסקים התירו. וזה גם ראיה לדברי, שלא חששו כ"כ בנגיעה של אחריםאגב זה גם בעיה של רוח רעה אם יש חילונים בשכונה
לו יהי כדבריךוכן הצלחות, נשתפות היטב
מעשים שבכל יום, שלפעמים מנסים להוציא כוס אחת ויוצא שתים שלוש, ומוציאים את הכוסות ומחזירים לערימה, לפעמים יש שמחזירים את הכוסות שנגעו בהם (עיני ראו, ואני נזהר לקחת לעצמי את הכוס שנגעתי בו)כוסות חד פעמי אף אחד לא דוחף את היד ומחזיר לערימה.
תראה לי פוסק אחד שכתב כןאבל ספר ומטבע לא נשתפים במים אף פעם, וכמות החיידקים בהם היא אדירה, הרבה יותר מכלים שתופים במקום ציבורי.
העיקרון בזה הוא "עומס חיידקי", בכל מקום יש חיידקים, אבל רק אם יש עומס מסויים אז זה גורם למחלה.
חמירא סכנתא מאיסורא.
הכי מצוי כזה דבר בשבת כשהחלות מכוסות בכיסוי לחלות נמצאות על יד המקדש על היין וכשהוא מקדש מניח על כיסוי החלות והחלות את הסידור כדי לקרוא מתוך הסידור.האמת שדברי הילקוט יוסף לא מובנים לי, שהרי סתם ספר נוגעים בו המון בידיים במיוחד בכריכה, בדיוק באיזור שמניח על הפת,
ודומה למטבע שבגלל מישמוש היד אסור לשים אותו בפה שיש עליו את הזיעה של הידיים שהיא סם המוות,
וא"כ פשיטא שאסור לשים מטבע על לחם, וגם ספר מאותה סיבה יהיה אסור להניח על לחם.
ע''כ יש תשובה ביביע אומר כמדומני חלק ד בסימן הראשון לגבי לקנות לחם פתוח שככל הנראה נגעו בו מי אינו נוטל ידים ושם הרב כותב להתיראגב זה גם בעיה של רוח רעה אם יש חילונים בשכונה.