• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

האם מותר להשתמש בימי מחלה??

ועובד רגיל שמצטבר לו ימי מחלה
יכול להשתמש בהם כשאין לו שום מחלה?
היה אצלנו מישהו ששאל רב מוכר אם להוציא חופש מחלה בשביל ללמוד תורה?
הוא צעק עליו ואמר לו: "גזלן".

רב מוכר, פשוט בגלל שהוא לא יכל לשמוע כדבר הזה אז הוא התעצבן חחחחחח

צריך לזכור שזה כסף של המעסיק וזה גזל להשתמש שלא כדין...
חס וחלילה מלהורות כך.
אולי יש לחלק כי הרבה פעמים אישה בהריון היא בגדר חולה מ מ ש צומות וכדו'
אבל אני חיפשתי לשמוע על הוראת רב בנושא מישהו יודע...

יש לאישה בהריון זכויות נוספות בעניין הזה.
חוץ מזה, אם אכן לא מרגישה טוב, זה מספיק בשביל לקחת ימי מחלה, אבל לא סתם כך.

חס וחלילה מלהורות כך.
מחילה אולי כבודו לא מכיר אישה בהריון עם שלושה ארבע ילדים שסובלת מאוד במהלך ההיריון כבודו לא חושב שמגיע לה חופשה בבית לנוח אז זה היום לא מצוי שעושים זאת אז גםצ לא להרשות לעצמה פעם בכמה שבעות במהלך ההיריון לקחת את ימי החופשה ?

אישה בהריון שיש לה זכיות כלליות לימי מחלה היא יכולה להשתמש בהם או שזה גזל??
אישה בהריון כל מהלך 9 החודשים היא בגדר חולה ולכן מעיקרא היה צריך לתת לה כל 9 חודשים של ההיריון חופשת מחלה אז גם את הקצת הימים שלה לא לתת לה את זה בטענה של גזל היתוכן ????????

ימי מחלה הם כסף שלא מגיע מקופת המדינה אלא מהמעסיק.
מלבד איסור גזל להוציא מהמעסיק (לעיתים מרובות, אברך שמתמודד גם הוא בפרנסתו) כסף ללא הצדקה.
(אני לא רואה חילוק הלכתי בין לנצל ימי מחלה בניגוד לחוק, לבין להיכנס לבית המעסיק באישון ליל ולגנוב כסף).

בסופו של דבר זה יפגע בעובדות:
כבר כיום מעסיקים לא רוצים להעסיק נשים חרדיות בגלל הלידות, ומעדיפים במקום זה להעסיק גברים/ נשים שאינם חרדיות.
ככל שהעלות של היריון ולידה תעלה למעסיק יותר (כבר כיום, חופשת הלידה, על אף שהיא על חשבון הביטוח לאומי, אך היא מחייבת להכניס לשלשה חודשים ממלא מקום, שלא מונח בתחום) הוא פחות יעסיק נשים שיולדות.
ואם הוא בכל זאת יבחר להעסיק נשים יולדות, הוא ישלם להם הרבה פחות.
כך שאולי זה כסף שקל להוציא (טכנית, ללא קשר לאיסור/ היתר הלכתי), אך בסופו של דבר הוא שיקול (לא חוקי, אבל מעשי) שיעמוד לבוס לפני החלטה על פיטורין/ קידום.

ימי מחלה הם כסף שלא מגיע מקופת המדינה אלא מהמעסיק.
מלבד איסור גזל להוציא מהמעסיק (לעיתים מרובות, אברך שמתמודד גם הוא בפרנסתו) כסף ללא הצדקה.
(אני לא רואה חילוק הלכתי בין לנצל ימי מחלה בניגוד לחוק, לבין להיכנס לבית המעסיק באישון ליל ולגנוב כסף).

בסופו של דבר זה יפגע בעובדות:
כבר כיום מעסיקים לא רוצים להעסיק נשים חרדיות בגלל הלידות, ומעדיפים במקום זה להעסיק גברים/ נשים שאינם חרדיות.
ככל שהעלות של היריון ולידה תעלה למעסיק יותר (כבר כיום, חופשת הלידה, על אף שהיא על חשבון הביטוח לאומי, אך היא מחייבת להכניס לשלשה חודשים ממלא מקום, שלא מונח בתחום) הוא פחות יעסיק נשים שיולדות.
ואם הוא בכל זאת יבחר להעסיק נשים יולדות, הוא ישלם להם הרבה פחות.
כך שאולי זה כסף שקל להוציא (טכנית, ללא קשר לאיסור/ היתר הלכתי), אך בסופו של דבר הוא שיקול (לא חוקי, אבל מעשי) שיעמוד לבוס לפני החלטה על פיטורין/ קידום.
אבל לכל אישה בהיריון יש לה זכות וחובה לדרוש זאת ובימים שהיא חלשה מאוד מה הבעיה לקבל את מה שצריכה לקבל זה נראה לי הכי מוצדק שיש מה נעשה זה דרכו של עולם ומ י שיש לו עסק לוקח זאת בחשבון

כשאשתי הייתה בחודש 9
שאלנו בית הוראה חשוב האם ניתן לקחת ימי מחלה עד הלידה
הם אמרו ק"ו שאם על כאב ראש לוקחים יום מחלה אז אישה שהיא בחודש 9
היא צריכה את הימי מנוחה האלה עד הלידה

דיברתי על ימי מחלה רגילים שיש לכל עובד.

אמנם בכל זכות מופיע שזכאית לקבל ימי מחלה מהמעסיק - אבל אין זה סותר שהביטוח לאומי משלם למעסיק. (וכמובן זה נפק"מ גדולה מי משלם)
ימי מחלה המעסיק משלם ואין שום קשר לביטוח לאומי.
ניתן לצבור 18 בשנה ומקסימום 90 יום.
התשלום החל מהיום השני של המחלה.

אבל לכל אישה בהיריון יש לה זכות וחובה לדרוש זאת ובימים שהיא חלשה מאוד מה הבעיה לקבל את מה שצריכה לקבל זה נראה לי הכי מוצדק שיש מה נעשה זה דרכו של עולם ומ י שיש לו עסק לוקח זאת בחשבון
אני אישית מעסיק רק גברים (הוצאה לאור תורנית) כך שאין לי מושג מה הנורמה.
סה"כ נתתי נקודה למחשבה.

חזור
חלק עליון