ידיעת התורה
Member
אישה בהריון שיש לה זכיות כלליות לימי מחלה היא יכולה להשתמש בהם או שזה גזל??
נערך לאחרונה:
למה לא ?אישה בהריון שיש לה זכיות כלליות לימי מחלה היא יכולה להשתמש בהם או שזה גזל??
היה אצלנו מישהו ששאל רב מוכר אם להוציא חופש מחלה בשביל ללמוד תורה?ועובד רגיל שמצטבר לו ימי מחלה
יכול להשתמש בהם כשאין לו שום מחלה?
חס וחלילה מלהורות כך.אישה בהריון כל מהלך 9 החודשים היא בגדר חולה ולכן מעיקרא היה צריך לתת לה כל 9 חודשים של ההיריון חופשת מחלה אז גם את הקצת הימים שלה לא לתת לה את זה בטענה של גזל היתוכן ????????
צריך לזכור שזה כסף של המעסיק וזה גזל להשתמש שלא כדין...ועובד רגיל שמצטבר לו ימי מחלה
אולי יש לחלק כי הרבה פעמים אישה בהריון היא בגדר חולה מ מ ש צומות וכדו'חס וחלילה מלהורות כך.
יש לאישה בהריון זכויות נוספות בעניין הזה.צריך לזכור שזה כסף של המעסיק וזה גזל להשתמש שלא כדין...
אולי יש לחלק כי הרבה פעמים אישה בהריון היא בגדר חולה מ מ ש צומות וכדו'
אבל אני חיפשתי לשמוע על הוראת רב בנושא מישהו יודע...
מחילה אולי כבודו לא מכיר אישה בהריון עם שלושה ארבע ילדים שסובלת מאוד במהלך ההיריון כבודו לא חושב שמגיע לה חופשה בבית לנוח אז זה היום לא מצוי שעושים זאת אז גםצ לא להרשות לעצמה פעם בכמה שבעות במהלך ההיריון לקחת את ימי החופשה ?חס וחלילה מלהורות כך.
אישה בהריון שיש לה זכיות כלליות לימי מחלה היא יכולה להשתמש בהם או שזה גזל??
אישה בהריון כל מהלך 9 החודשים היא בגדר חולה ולכן מעיקרא היה צריך לתת לה כל 9 חודשים של ההיריון חופשת מחלה אז גם את הקצת הימים שלה לא לתת לה את זה בטענה של גזל היתוכן ????????
ועובד רגיל שמצטבר לו ימי מחלה
ימי מחלה הם כסף שלא מגיע מקופת המדינה אלא מהמעסיק.צריך לזכור שזה כסף של המעסיק וזה גזל להשתמש שלא כדין...
אולי יש לחלק כי הרבה פעמים אישה בהריון היא בגדר חולה מ מ ש צומות וכדו'
אבל אני חיפשתי לשמוע על הוראת רב בנושא מישהו יודע...
אבל לכל אישה בהיריון יש לה זכות וחובה לדרוש זאת ובימים שהיא חלשה מאוד מה הבעיה לקבל את מה שצריכה לקבל זה נראה לי הכי מוצדק שיש מה נעשה זה דרכו של עולם ומ י שיש לו עסק לוקח זאת בחשבוןימי מחלה הם כסף שלא מגיע מקופת המדינה אלא מהמעסיק.
מלבד איסור גזל להוציא מהמעסיק (לעיתים מרובות, אברך שמתמודד גם הוא בפרנסתו) כסף ללא הצדקה.
(אני לא רואה חילוק הלכתי בין לנצל ימי מחלה בניגוד לחוק, לבין להיכנס לבית המעסיק באישון ליל ולגנוב כסף).
בסופו של דבר זה יפגע בעובדות:
כבר כיום מעסיקים לא רוצים להעסיק נשים חרדיות בגלל הלידות, ומעדיפים במקום זה להעסיק גברים/ נשים שאינם חרדיות.
ככל שהעלות של היריון ולידה תעלה למעסיק יותר (כבר כיום, חופשת הלידה, על אף שהיא על חשבון הביטוח לאומי, אך היא מחייבת להכניס לשלשה חודשים ממלא מקום, שלא מונח בתחום) הוא פחות יעסיק נשים שיולדות.
ואם הוא בכל זאת יבחר להעסיק נשים יולדות, הוא ישלם להם הרבה פחות.
כך שאולי זה כסף שקל להוציא (טכנית, ללא קשר לאיסור/ היתר הלכתי), אך בסופו של דבר הוא שיקול (לא חוקי, אבל מעשי) שיעמוד לבוס לפני החלטה על פיטורין/ קידום.
זה לא מביטוח לאומי?ימי מחלה הם כסף שלא מגיע מקופת המדינה אלא מהמעסיק.
לא.זה לא מביטוח לאומי?
שמעתי מאחד שמבין בעניין, שאמנם המעסיק משלם אבל הוא מקבל על כך החזר מלא מביטוח לאומי.לא.
שמירה זה מביטוח לאומי.
על שמירה למיטב ידיעתי ביטוח לאומי משלםשמעתי מאחד שמבין בעניין, שאמנם המעסיק משלם אבל הוא מקבל על כך החזר מלא מביטוח לאומי.
דיברתי על ימי מחלה רגילים שיש לכל עובד.על שמירה למיטב ידיעתי ביטוח לאומי משלם
ימי מחלה המעסיק משלם ואין שום קשר לביטוח לאומי.דיברתי על ימי מחלה רגילים שיש לכל עובד.
אמנם בכל זכות מופיע שזכאית לקבל ימי מחלה מהמעסיק - אבל אין זה סותר שהביטוח לאומי משלם למעסיק. (וכמובן זה נפק"מ גדולה מי משלם)
אני אישית מעסיק רק גברים (הוצאה לאור תורנית) כך שאין לי מושג מה הנורמה.אבל לכל אישה בהיריון יש לה זכות וחובה לדרוש זאת ובימים שהיא חלשה מאוד מה הבעיה לקבל את מה שצריכה לקבל זה נראה לי הכי מוצדק שיש מה נעשה זה דרכו של עולם ומ י שיש לו עסק לוקח זאת בחשבון