• שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

האם מותר לעלות למירון השנה - הלכתית?

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
רק להזכיר חסדי ה' ולהודות לו אציין שבאותו לילה אנכי הרגשתי לחץ חזק לצאת ממירון בשעה 12.30 בלילה, הגם שהאחראי באהל של חכם בניהו שמואלי ביקש ממני להישאר עוד קצת ללמוד ולסעודה עם יינות יקרים וכו' החלטתי לצאת מיד, ומכיון שהמפתחות של הרכב נשארו אצל חבר שהיה בהדלקה שבה היה האסון וכל הטלפונים קרסו לפני האסון עליתי על האוטובוס הראשון שבא , וברגעי האסון כבר נרדמתי חזק שלא כדרכי ולא שמעתי כלום מכל הבלגן שנהיה בכבישים ומסוקים וכו' עד שהגעתי לבית, והתברר לי גודל האסון וגודל הנס שנחלצנו ממנו יתברך שמו לעד.
ברוך פודה ומציל.
גם אני וב"ב הי"ו עזבנו ההר בדיוק בעת האסון הנורא, אבל נתקענו בחניון עד לפנות בוקר מחמת חסימות הכבישים, והגענו ירושלימה לחטו"ל ב8 בבוקר.
הטוב כי לא כלו רחמיו והמרחם כי לא תמו חסדיו.
 
ברוך פודה ומציל.
גם אני וב"ב הי"ו עזבנו ההר בדיוק בעת האסון הנורא, אבל נתקענו בחניון עד לפנות בוקר מחמת חסימות הכבישים, והגענו ירושלימה לחטו"ל ב8 בבוקר.
הטוב כי לא כלו רחמיו והמרחם כי לא תמו חסדיו.
גם אתה הוזמנת לשתות יינות ופרגיות?
 
א. לענ"ד השוטרים צריכים להתנצל בלי שיחייבו אותם לעשות זאת
ב. אני לא מבין בחינוך, אבל לענ"ד אם ישימו שוטר אחד בכלא ולא בהשהיה גרידא המצב השתנה, עד היום באורח פלא שום שוטר לא נכנס לכלא אחרי כל האירועים החל מהקורונה ועד עתה.
 
אינקוזיציה או חמאס???

העדויות והסיפורים המזוויעים על האלימות הברוטלית של השוטרים במירון, ממשיכים להסעיר את הציבור החרדי. תמונות הפצועים שטעמו את נחת זרועם של השוטרים, שוברות את הלב, ולא נותנות מנוח.

עם פרסום התמונות של שני הפצועים הבוקר ב"קול חי", פנו אלינו מתנדבים מארגוני ההצלה שטיפלו בהם, וסיפרו על יחס מחפיר מצד המשטרה כשבחלק מהמקרים אף נמנע מהם לגשת לטפל בפצועים.

"אני כותב לך מתוך כאב לב אמיתי" פונה אלינו מתנדב. "בתור נהג אמבולנס, במשמרת שהייתי חלק מהסד"כ בהר מירון – עברנו התעללות. פשוט ככה. לא נתנו לנו לגשת לפצועים מעולפים, מחוסרי הכרה, שותתי דם" הוא מספר.

"אני חייב לשתף אותך באחד המקרים, יצאה על קריאה לאחר עילפון בדרך בורמה" הוא מספר ל"קול חי". "יצאתי למקום עם כלי שברשותי, כשהגעתי למקום (לאחר סיבוב של 15 דק' בגלל ששוטרים לא נתנו לי לעבור ברוב המחסומים אע"פ שאני בדרך למקרה חירום) אני רואה אשה בהריון מתקדם שוכבת על הארץ מעולפת. על ידה בעגלה ילד חלאק'ה ועוד 2 ילדים בוכים והם מספרים לי באידיש שעצרו את אבא שלהם".

"אני עוצר ורוצה לגשת לטפל. ניגש אליי שוטר וצורח עליי, "תעוף מפה, אין לך רשות לטפל, תעוף מכאן השניה או שתחטוף מכות!" הוא ממשיך ומספר ל"קול חי". אני מסביר לו שזה מקרה חירום ואסור לו למנוע ממני להגיש עזרה ראשונה. השוטר מעיף אותי בברוטליות על הרצפה וצועק אתה תמות פה! עוף מכאן!. אני קם לוקח את הציוד וניגש לטפל, השוטר ניגש אליי עם אלה ומחטיף לי וגורר אותי על הרצפה. וחוסם אותי יחד עם עוד כמה שוטרים".

"אני עולה מול המוקד המרחבי של מד"א ומדווח להם, ומקבל הוראה לזוז מהמקום. אני בכל אופן ניגש לטפל פותח ווריד נותן נוזלים וכו' ובזמן הזה חוטף מכות ורב עם השוטרים! תוך כדי אני מעלה את האשה והילדים לאמבולנס ומוציא אותם לאמבולנס הממתין בכניסה ליישוב לצורך פינוי לבית החולים. אני מעביר את המטופלת לטיפול האט"ן. חוזר חזרה ללמעלה ומקבל מקרה של חוסר הכרה, ואז מחסום! אני מראה לשוטרים את האישור, אבל, לא נותנים לי לעבור".

"הוציאו כח רגלי שיפנו אליי ואני הוצאתי לאמבולנס נוסף" הוא מספר בזעם ח"קול חי". "שרק תבין זה כלום לעומת מה שעברנו היום. השוטרים התעללו בנו ובמטופלים בצורה שלא ניתן לעלות על הדעת".

מתנדב מד"א נוסף מספר לנו: "הייתי במחסום העליון ממש קצת מעל הציון. עמדתי שם עם ציוד מוכן לכל תרחיש. אני רואה שוטר מעיף בחור שטיפס מעל הגדר העליונה ישר ללמטה! זה הר מלא באבנים וגובה של 6-7 מטר. אני שם לב שהבחור נחבל בצורה רצינית בראש ומהיד פשוט משפריץ דם. אני רץ להגיש לו עזרה, וכמובן השוטר חוסם אותי".

"אני מסביר לו שהנה יש כאן פצוע, ואז הוא עונה לי, מה אכפת לי? כל זמן שאני החלטתי שהוא לא יקבל טיפול רפואי הוא לא יקבל!! בכל אופן הצלחתי לעבור את השוטר והגשתי עזרה".

"אני מתנדב כבר שנים בל"ג בעומר במירון ולא ראיתי דבר כזה. האלימות שהופנתה גם כלפיי צוותים רפואיים בלתי מתקבלת על הדעת".

פרטיהם של המתנדבים שמורים במערכת, והם ביקשו להישאר בעילום שם, מחשש למקומם בארגון. ושוב נשאלת השאלה: מי התיר את הרסן לאלימות הנוראית הזו כלפי הציבור החרדי?
 
תמשיך לתמוה ולהיות תמוה. לראות ולשמוע על יהודים שסובלים מכות רצח אגרופים ויריות באויר על 'שהעזו' לעלות להר מירון, אין לך בעיה, רק למה הם עולים. מוח חושב.
לא על שהעזו לעלות להר מירון, אלא על שעשו פוגרום בקברו של רשב"י, והשחיתו כל מה שהיה בשטח הציון, נזק של למעלה מ2 מליון ש"ח.
התנהגו כמו חיות, אז התנהגו איתם כמו שמתנהגים עם חיות. (כמובן איני מדבר על כל יחיד ויחיד, אלא על התמונה בכללותה).
 
"רק"
לא שאני מצדיק את מי שעלה להר [אפי' שהיו אדמורים שאמרו כן לעלות כדוגמת תולדות אברהם יצחק, ואצלם יש מצוה לעלות!]
אבל האלימות הברוטלית של השוטרים נגד החרדים זה מזעזע! אין מילה שיכולה לתאר את זה
רק בתיעודים רואים שמכים אשה, דוחפים אדם על כסא גלגלים, שוטר שלא יורה לאויר שלא לצורך הגנה, והעולה על כולנה דוחפים זקן בן שמונים שיכול להיות סבא שלהם ולא שהוא התנגד ונדחף אלא היה בדרך החוצה
ומי יודע מה היה ואין על תעוד
מי יסלח על זה?
זה היה בטעות? למה בקפלן שנה וחצי של הפגנות בלתי פוסקות ולא היו מעולם כאלה תיעודים?
אוי לה לאותה בושה!!
אני לא מאשים, אני לא יודע את מי להאשים, יתכן וזה הסתה של התקשורת
אנחנו 2000 שנה רדופים! ואנו נמשיך להיות רדופים גם ב"מדינה שלנו" עד ביאת גואל! כח אין לנו הם בריונים! אבל יש לנו את בורא עולם
פשוט מדהים איך רוב ככל התקשורת החרדית מראה רק צד אחד (של מעשי הזוועה של השוטרים), ומוחה בו.
בלי להראות את הצד השני (של מעשה הזוועה של אותם הלבושים בלבוש חרדי ומתנהגים כאחרוני הריקים), זה לא רק תקשורת לא ישרה ולא הוגנת.
אלא זה גורם לריקבון אצלינו, שבמקום שאנחנו נעשה בדק בית פנימה, איך יתכן שבתוככי הציבור החרדי קורים מעשים כאלו של חילול הקודש, אנחנו מתעסקים במשטרה שכאילו היה למישהו מהם בכלל ציפייה?!
 
לא על שהעזו לעלות להר מירון, אלא על שעשו פוגרום בקברו של רשב"י, והשחיתו כל מה שהיה בשטח הציון, נזק של למעלה מ2 מליון ש"ח.
התנהגו כמו חיות, אז התנהגו איתם כמו שמתנהגים עם חיות. (כמובן איני מדבר על כל יחיד ויחיד, אלא על התמונה בכללותה).
פשוט מדהים איך רוב ככל התקשורת החרדית מראה רק צד אחד (של מעשי הזוועה של השוטרים), ומוחה בו.
בלי להראות את הצד השני (של מעשה הזוועה של אותם הלבושים בלבוש חרדי ומתנהגים כאחרוני הריקים), זה לא רק תקשורת לא ישרה ולא הוגנת.
אלא זה גורם לריקבון אצלינו, שבמקום שאנחנו נעשה בדק בית פנימה, איך יתכן שבתוככי הציבור החרדי קורים מעשים כאלו של חילול הקודש, אנחנו מתעסקים במשטרה שכאילו היה למישהו מהם בכלל ציפייה?!
צודק גם צודק!
השוטרים פשעו והחרדים שעלו מירונה פשעו לא פחות מהם.. תפסיקו לסנגר על טפשים חסרי דעת חסרי אחריות מזלזלים בתורה ובמשפטיה.
מי שיכול שישמע את ההקלטה של הרב שלמה בניזרי הי"ו בתכנית מיום שלישי האחרון בקול ברמה דיבר כמו שצריך וכמו שכתבתי בעניותי בריש הדברים וכמו שעולה כאן.
איפה ונשמרתם מאוווווד לנפשותיכם??
אתם שאמונים על התורה ומצוותיה מכם אני מצפה ודורש להיות בוגרים להתגבר על תאוות דמיוניות של מנהג ותו לא של עליה לציון צדיק (נכון שיש מקור בתורה לכך עם יהושע וכלב. אבל אין בזה איזה קיום מצוה או ביטול מצות עשה ובטח לא בשעת סכנה) בזמנים קשים וכמו בקורונה שההוראה היתה לא לעלות וכמובן אותם אנשים פושעים עלו וחשבו לצחוק על העולם.. וחיללו שם שמים!

הבעיה הגדולה הרווחת של הרבה מהציבור החרדי היא לזלזל בחיי אדם כפשוטו!!
* יחנו את הרכב על המדרכה בסמוך לשטיבלאך,
* יטפסו על מבנים רעועים בני 8000 שנה לפחות כדי 'לזכות' לראות את המיטה של הנפטר,
* יזלזלו בחיסונים ובהוראות משרד הבריאות (אה שכחתי כי הם ציונים..)
* לא יחגרו את ילדיהם בחגורת בטיחות,
* יקחו ברכב הרבה מעבר למותר,
* יעלו למירון בשעת הסכנה (ולא בגלל הוראת הציוינים אלא כי כן היא המציאות שבזמן דוחק גדול דרכי המילוט יהוו סכנה פי אלף, ואל תקשה מאירועים שהמשטרה לא ביטלה כי ודאי שדרכם כסל למו ונלוזה ורודפת דת.. אבל האמת אהובה מכל וסכנה יש גם יש ולכן עלינו להדיר רגלינו ממקומות כאלה בזמנים מסוכנים ולו כי כן ציוה עליך הבורא ית"ש.
 
ואת מה שאיחלת לשנים הבאות, אני מוחה על בזיון וזלזול ברצונו של רשב"י הקדוש שיעלו לקברו וישמחו כדברי רבינו האריז"ל כמובא בילקו"י.
לדברך, חלילה וחס מסכן מרן רבנו עובדיה ז"ל כמה ביזה וזלזל ברצונו של רשב"י על שלא עלה לציונו בלג לעומר ובכל השנים.. פעם אחת כמדומה שהיה במירון בכל חייו. איך לא קיים בעצמו את דברי רשב"י (איפה רשב"י כתב את זה?)
וכמוהו הרבה מחכמי הספרדים שנמנעו ולו מחמת הפריצות ורק לנו האברכים והבחורים אין בעיה כי אנו מתחזקים מזה... ורשב"י שמח במיוחד בנו שבאים להתפלל ולקפץ עם הכלייזמרים.
אנשי אמונה אבדו..
 
קל בעניך?
שער הכוונות - דרושי הפסח דרוש יב
ענין מנהג שנהגו ישראל ללכת ביום ל"ג לעומר על קברי רשב"י ור"א בנו אשר קבורים בעיר מירון כנודע ואוכלים ושותי' ושמחים שם אני ראיתי למוז"ל שהלך לשם פ"א ביום ל"ג לעומר הוא וכל אנשי ביתו וישב שם שלשה ימים ראשו' של השבוע ההו' וזה היה פעם הא' שבא ממצרים אבל אין אני יודע אם אז היה בקי ויודע בחכמה הזו הנפלאה שהשיג אח"כ. והה"ר יונתן שאגי"ש העיד לי שבשנה הא' קודם שהלכתי אני אצלו ללמוד עם מוז"ל שהוליך את בנו הקטן שם עם כל אנשי ביתו ושם גילחו את ראשו כמנהג הידוע ועשה שם יום משתה ושמחה. גם העיד הה"ר אברהם הלוי כי בשנה הנז' הלך גם הוא שם והיה נוהג לומר בכל יום בברכת תשכון נחם ה' אלהינו את אבלי ציון כו' וגם בהיותו שם אמר נחם כו' ואחר שגמר העמידה א"ל מוז"ל כי ראה בהקיץ את רשב"י ע"ה עומד על קברו ואמר לו אמור אל האיש הזה אברהם הלוי כי למה אומר נחם ביום שמחתינו והנה לכן הוא יהיה בנחמה בקרוב ולא יצא חדש ימים עד שמת לו בן א' וקבל עליו תנחומין וכתבתי כל זה להורות כי יש שרש במנהג הזה הנז'. ובפרט כי רשב"י ע"ה הוא מחמשה תלמידיו הגדולים של ר"ע ולכן זמן שמחתו ביום ל"ג לעומר כפי מה שביאר לעיל ביום ל"ג לעומר
 
קל בעניך?
שער הכוונות - דרושי הפסח דרוש יב
ענין מנהג שנהגו ישראל ללכת ביום ל"ג לעומר על קברי רשב"י ור"א בנו אשר קבורים בעיר מירון כנודע ואוכלים ושותי' ושמחים שם אני ראיתי למוז"ל שהלך לשם פ"א ביום ל"ג לעומר הוא וכל אנשי ביתו וישב שם שלשה ימים ראשו' של השבוע ההו' וזה היה פעם הא' שבא ממצרים אבל אין אני יודע אם אז היה בקי ויודע בחכמה הזו הנפלאה שהשיג אח"כ. והה"ר יונתן שאגי"ש העיד לי שבשנה הא' קודם שהלכתי אני אצלו ללמוד עם מוז"ל שהוליך את בנו הקטן שם עם כל אנשי ביתו ושם גילחו את ראשו כמנהג הידוע ועשה שם יום משתה ושמחה. גם העיד הה"ר אברהם הלוי כי בשנה הנז' הלך גם הוא שם והיה נוהג לומר בכל יום בברכת תשכון נחם ה' אלהינו את אבלי ציון כו' וגם בהיותו שם אמר נחם כו' ואחר שגמר העמידה א"ל מוז"ל כי ראה בהקיץ את רשב"י ע"ה עומד על קברו ואמר לו אמור אל האיש הזה אברהם הלוי כי למה אומר נחם ביום שמחתינו והנה לכן הוא יהיה בנחמה בקרוב ולא יצא חדש ימים עד שמת לו בן א' וקבל עליו תנחומין וכתבתי כל זה להורות כי יש שרש במנהג הזה הנז'. ובפרט כי רשב"י ע"ה הוא מחמשה תלמידיו הגדולים של ר"ע ולכן זמן שמחתו ביום ל"ג לעומר כפי מה שביאר לעיל ביום ל"ג לעומר
הכל ידוע. רק שאין זו מצוות עשה שדוחה את כל התורה כולה. והרי בספק פיקוח נפש כבר מחללין..

ועדיין הנך רואה שגדו"י הורו לא לעלות. ובכלל מרן מאור עיננו לא עלה מעולם וכך כתב בספריו וכך הורה לנו תמיד, אז מה קרה שצריך למסור נפש קבל עם ועדה ולהראות את כל הכביסה המלוכלכת של אותם אנשים.
זה משגע אותי.. הרי אתם (אותם פורעים) יודעים שהיום הכל מצולם והתקשורת מחכה לזה להשחיר אותנו (אם נשאר עוד מקום שאיננו שחור) ביתר שאת.. אז למה לתת להם את זה על מגש של כסף, רבש"ע למה?
למה לטנף את חצר הרשב"י הקדוש ע"ה שביקש הרי שיעלו לקברו וישמחו.. (עד כמה שידוע לי הוא לא ביקש גם שיזרקו שם כסאות, סטנדרים, סדורים, אוכל, וישפריצו מים ויריבו עם שוטרים רשעים ומטופשים לא פחות מהם).
 
תאוות דמיוניות
אשרי אלו שהתאוות שלהם הם לזכות ולעלות ולהשתטח בציונו של רשב"י זיע"א.
לדברך, חלילה וחס מסכן מרן רבנו עובדיה ז"ל כמה ביזה וזלזל ברצונו של רשב"י על שלא עלה לציונו בלג לעומר ובכל השנים.. פעם אחת כמדומה שהיה במירון בכל חייו. איך לא קיים בעצמו את דברי רשב"י (איפה רשב"י כתב את זה?)
לא שמענו מעולם שהוא זצ"ל איחל שיסגרו את ציונו של רשב"י לציבור.
אף אחד לא מאלץ אותך לעלות, תרצה תעלה, לא תרצה לא תעלה, אבל במטותא מינך, אל תאחל לחפצים לעלות שכה יהיה לשנה הבאה חלילה.
מותר לכבד רצונותיהם של אחרים, גם אם לא מתאים לרצונותיך.
וכמוהו הרבה מחכמי הספרדים שנמנעו ולו מחמת הפריצות ורק לנו האברכים והבחורים אין בעיה כי אנו מתחזקים מזה...
בזמנו סיפרו איזה סיפור על מי שרצה למנוע העליה לציון מחמת סיבה זו, ואיני זוכר כעת.
ורשב"י שמח במיוחד בנו שבאים להתפלל ולקפץ עם הכלייזמרים.
אנשי אמונה אבדו..
בטוחני שמי שהולך בלב שלם ותמים להתפלל ולשמוח בהילולא דיליה, רשב"י שמח בו.
 
אף על פי שאין לי התנגדות לשורה התחתונה והכל מאת ה' ורק אליו ענינו.
יש בהצגת הדברים קצת חוסר צדק כלפי הצבא והחיילים שמציגים אותם כשווים בכוח לעומת חמאס.
שצריך וראוי לציין שהסיבה שיש את הדשדוש הזה היא בגלל כללים "הומנטריים" ושאר שגעונות שהכניסו לצבא על ידי גויים רשעים וטועים בתוכנו.

כשאלה הדברים ונלחמים בצורה לא הגיונית של סיוע לאויב והפצצה במקביל מקבלים דשדוש במערכה ולזה שהיכולת של הצבא לא מובאת לידי ביטוי אלא מגבילים אותה מלמעלה (תרתי משמע).
 
מוזר לשמוע ממך על סיפורים שנאמנותם מוטלת בספק גדול. (המישהו הזה "לפי הסיפור", היה מרן הב"י).
אמרתי שאיני זוכר. ובאמת איני זוכר, ולכן לא רציתי לכתוב סתם. ואדרבא תשתף אותנו בסיפור ובספקות.
 
סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון