• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

האם מותר לתלוש שערות לבנות

האם מותר לתלוש שערות לבנות מתוך שחורות שהיום גם גבר מקפיד בזה או שעובר בזה משום לא תלבש
 
ב"ה
שלום וברכה,
בשו"ת הראשון לציון ח"א (חיו"ד סי' ח אות ג) הביא בזה דעת הגרש"ז אוירבך, ולעומתו דעת הגר"ש ואזנר, והעלה שהעיקר להחמיר כהגר"ש ואזנר, שאפילו אם יש רגילות גם אצל האנשים ללקוט שערות לבנות מתוך שחורות, אין להתיר בזה.
(אולם נראה ברור שכל זה בסתמא, כמבואר שם, אבל אם מדובר באופן שהוא גנאי גדול ומום בולט אצלו, ואינו עושה כן בשביל נוי כלל ועיקר, רק כדי שלא יתבזה, א"כ לכ"ע מותר, כאשר עיני המעיין תחזינה מישרים בדברי הגר"ש ואזנר שם בשבט הלוי, ע"ש).

בברכה רבה
 
אין לך הרשאות מספיקות להגיב כאן.
חזור
חלק עליון