• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

האם מכון מאור ישראל מוציאים ספר ליום השנה תשפ"ג

חבל מאוד שלא מוצאים דבר חדשים ממש ממרן ורק חוזרים דברים שכבר הדפיס והרבה פעמים אין בהוספות האלו הרבה נפק"מ
היה עדיף שיוצאי דברים חדשים אחרי כן יחדשו את ספריו
1666528175260.jpeg
לפי מה שכתב הרשלצ באותיות הקטנות בעמ' המצורף יתכן שאין בשום דבר נפק''מ, ?

הצג קובץ מצורף 5587
לפי מה שכתב הרשלצ באותיות הקטנות בעמ' המצורף יתכן שאין בשום דבר נפק''מ, ?
ח"ו לומר כך, ודאי שרוב דברי מרן זיע"א בספרים הנדפסים לאחר פטירתו הם הלכה למעשה, רק יש מקומות ספורים שלא.
ומרן הראש"ל שליט"א מביא במקומות רבים מדברי מרן זיע"א בספריו שנדפסו אחר פטירתו, להלכה ולמעשה.

לכן כתבתי ?
ולפי דברי הרב ללוש שהשיב לי בפורום
א''א לסמוך על מה שכתוב גליונות בלי לשאול רב
והוא הבין את זה מדברי מכון ישראל בהקדמה

ח"ו לומר כך, ודאי שרוב דברי מרן זיע"א בספרים הנדפסים לאחר פטירתו הם הלכה למעשה, רק יש מקומות ספורים שלא.
ומרן הראש"ל שליט"א מביא במקומות רבים מדברי מרן זיע"א בספריו שנדפסו אחר פטירתו, להלכה ולמעשה.
וזו היתה שאלתי
מתי אפשר לדעת שיש ספק ומתי מאה אחוז אפשר לסמוך?
דבריו של הרשלצ הם באופן חריף

נערך לאחרונה:
לכן כתבתי ?

וזו היתה שאלתי
אשמח אם כת"ר ישלח לי את הגיליון הנ"ל בפרטי. באופן מלא. זה נראה שזה עלון אור יצחק, לא בטוח...

לכן כתבתי ?

וזו היתה שאלתי
באפן כללי ההבדל הוא האם זה תשובה שנכתבה לשואל, שאז ודאי שמרן כתב אותה להלכה ולמעשה, לבין נידון שמרן כתב לעצמו שאז יש לדון האם כתב זאת למעשה או שלא הכריע בזה ולכן לא הדפיסה.
לגבי הגליונון והכת"י, אין אפשרות לדעת מה מרן כתב להלכה ולמעשה, אבל ודאי שכת"י שמרן השמיט בהדפסה יש לו פחות משקל מגליון שכתב לאחר הדפסה.

לגבי הגליונון והכת"י, אין אפשרות לדעת מה מרן כתב להלכה ולמעשה, אבל ודאי שכת"י שמרן השמיט בהדפסה יש לו פחות משקל מגליון שכתב לאחר הדפסה.
כתבתי על פי הבנת הרב ללוש שהבין מההקדמה של המכון כמו שהובא בעלון שלו של השבת
אם צריך מקורות אשלח

נערך לאחרונה:
באפן כללי ההבדל הוא האם זה תשובה שנכתבה לשואל, שאז ודאי שמרן כתב אותה להלכה ולמעשה, לבין נידון שמרן כתב לעצמו שאז יש לדון
קשה לי על הכלל הזה כי בתשובת יחוה דעת ח''ז סי' מט הוא משיב לרבים ששואלים על יין משוחזר ועל זה כתב הרב יצחק סב''ל ולא לסמוך ויצא חריף שפורסם זה המכתב.

וכמובן שאני שואל רק כדי לברר ולא מביע שום דעה על פסקי מאור ישראל אלא שהתבלבלתי מדברי הרשלצ שליט''א ומהרב ללוש
ואיני יודע כיצד יש לעשות אם יהיה כתב יד עם נפק''מ או פסק או ספר חדש

אני לא יודע אם יש מספ' מקומות רבים שמרן שליט'א מזכיר את יב''א חי''א
וכבר כתב החכם שיש לו תמונה של בבא סאלי בשרשור אחר על כך שהרשלצ אמר לו דברים על הכתוב ביבי''א ואיני יודע איפה השרשור הזה

קשה לי על הכלל הזה כי בתשובת יחוה דעת ח''ז סי' מט הוא משיב לרבים ששואלים על יין משוחזר ועל זה כתב הרב יצחק סב''ל ולא לסמוך ויצא חריף שפורסם זה המכתב.

וכמובן שאני שואל רק כדי לברר ולא מביע שום דעה על פסקי מאור ישראל אלא שהתבלבלתי מדברי הרשלצ שליט''א ומהרב ללוש
ואיני יודע כיצד יש לעשות אם יהיה כתב יד עם נפק''מ או פסק או ספר חדש
יש דברים בודדים היוצאים מהכלל.
ותשובה ישנה שאחריה מרן הורה אחרת, ודאי שמנה אחרונה עיקר אף אם נדפסה ראשונה.

אני מבין דבריך ולא מבין את לשון החריפה של הרשלצ לכן
קשה לעכל
ואיפה מצינו שמרן חזר בו על יין משוחזר?
ואיפה ראינו את הרשלצ מזכיר משהו מיב''א חי''א "פעמים רבות"?
מה שהזכיר לגבי גלידה בסעודה וברכת המפיל אחר חצות זה רק סיוע לפסק שכבר ידוע ולא הלכה חדשה שהזכיר משם
ומדוע הרשלצ יצא חריף אם זה רק יוצא מהכלל?

הדברים לא מישובים על הלב
ישר כח על הניסיון וסבלנות הסברתך

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון