נשיא מועצת חכמי התורה
Well-known member
מחילה, רק כעת ראיתי שהנידון סובב הולך על האדום.באדום אין כלל חלב
בפשטות לא, אם כי זכורני שישנם כאלו שכתבו שכן.פרינגלס עולה על שולחן מלכים ?
(חולקים במציאות?...וצ"ע)
מחילה, רק כעת ראיתי שהנידון סובב הולך על האדום.באדום אין כלל חלב
בפשטות לא, אם כי זכורני שישנם כאלו שכתבו שכן.פרינגלס עולה על שולחן מלכים ?
שמעות ... הרב פינחסי בדק את זה כמו שצריךזה לא בטוח בכלל!!!! (כן שמעתי מהרב מאיר אליהו)
הוא לא נראה לי ראיה כי אין לו כלל התנהגות כלל של מלך והמבין יבין.... אבל ברצינות אני לא יודע אם מבאים ראיה מנשיא ארה''ב למלךנשיא ארה"ב דונלד טראמפ אוכל פרינגלס במשרדו כך שעולה על שולחן מלכים
השולחן של טראמפ במשרד לא נקרא שולחן מלכים, לפי דבריך אין דבר שלא עולה על שולחן מלכים, כי הרי הם גם אוכלים קליות, ומ]ורש ברמב"ם שאינו נקרא עולה על שולחן מלכים.תפוח אדמה עולה על שולחן מלכים וגם אם תבוא ותאמר שפרינגלס לא נקרא תפוח אדמה יש תמונה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אוכל פרינגלס במשרדו כך שעולה על שולחן מלכים
המדובר הוא על הפרווה. והוא בהכשר יו שאמר מרן שליט"א שהוא מותר לכתחילה לבני תורה - בפרווה.פרינגלס=חלב עכו"ם / בישולי גויים
נראה שהוא משום שחטיפים אינם עולים על שולחן מלכים אלא נאכלים בצורה עראית להשקיט הרעבון ולא לסעוד עליו או להביאו לקינוח בתוך סעודה, וכן מובא בספר פסקים ותשובות (קיג', ו') בשם התורת חיים, עצי לבונה, מהר"ש קלוגר בחכמת שלמה, המהרש"ם, דרכ"ת ועוד, שממתקים וחטיפים אין בהם משום בישול גויים מסיבה זו.שמעות ... הרב פינחסי בדק את זה כמו שצריך
הוא לא נראה לי ראיה כי אין לו כלל התנהגות כלל של מלך והמבין יבין.... אבל ברצינות אני לא יודע אם מבאים ראיה מנשיא ארה''ב למלך
אני צריך לשאול שוב את הרב פינחסי מה הסיבה שאין בזה משום בישולי עכו''ם
לגבי אבקת חלב נכרי הנושאברור כשמש. ברגע שהחליטו להקל במה שרוב החרדים לדבר השם מחמירים. ולא נותנים את המהדרין למוצר כלשהו, אז לכאורה כל הכשרות יורדת. לכאורה אין טעם להחמיר בעוד חומרות ראויות, מכיוון שבכל מקרה הציבור החרד לא אוכל.אינני מבין מה כל הסיפור של אבקת חלב נוכרי למינהו, כל מי שלומד את הנושא קצת לעומק רואה שהסיבה היחידה להחמיר בגלל שהתקבל בזה חומרא במשך ה50 שנה האחרונות, ואין בו ממש, (יש 5 סיבות כמדומני להקל) אשמח אם אחד מכת"ר פה יאיר עיניי בזה.
ואף החזו"א שכביכול הדעה המחמירה עיין בכשרות בהלכה ובאגדה שהביא ראיה שאף בדעתו יש לפלפל עיי"ש.
כמו קליות כגון חומוס, שאם הוא קלוי ע"י גויים מותר כיון שאינו עולה כך על שולחן מלכים, למרות שאם בישלו אותו ולא קלו אותו נאסר משום בישו"ג כיון שכך עולה על שולחן מלכים.אבל סוף סוף זה עשוי מירקות כמו תפו"א שכן עולה על שולחן מלכים ומה אכפת לן ששינה צורתו לפרינגלס?
פה הביא את דעתו הרב @מורשת מרןהיכן אמר מרן שo.uנאכל לכתחילה לספרדים בני תורה, אשמח מאד לדעת. יישר כח.
שוב, כי צורת האכילה של המוצר הזה היא עראית, אפילו שחומר הגלם שלו (התפו"א) לכשעצמו עולה באופנים מסויימים על שולחן מלכים. וע"ע בילקו"י ברכות ח"א החדש בעמ' תרכח' ד"ה דע, שכתב כן לגבי ביצה שאע"פ שיש בה בישול גויים, יש אופנים שאינה נאסרת כאשר הגוי בישל אותה באופן שאינה עולה על שולחן מלכים. וה"ה אצלנו. וכיון שחטיפים לא עולים על שולחן מלכים לכן אין שום חשש בישול גויים באף חטיף.אבל סוף סוף זה עשוי מירקות כמו תפו"א שכן עולה על שולחן מלכים ומה אכפת לן ששינה צורתו לפרינגלס?
מחילה ממנו, כאמור בד' הרמב"ם מבואר שבקליות וה"ה חטיפים, אין בישו"ג, וכאמור.עכשיו ראיתי שהרב פנחסי נשאל בעצמו על החטיף והשיב כך (נלקח מכאן)
חטיף צ'יפס "פרינגלס"
שאלה: כיום מצוי בחנויות חטיף צי'פס אמריקאי הנקרא "פרינגלס- פרווה שעשוי מתפוחי אדמה חתוך לחתיכות דקות מאוד ומטוגן בשמן [מגיע בדרך כלל בכשרות O.U] ולאחר מכן נותנים עליו חומרי טעם, האם יש להחמיר משום בישולי גויים?
תשובה: היות והחטיף נעשה מתפוח אדמה ששייך בו איסור בישולי גויים, ויש להחמיר מלאוכלו. אולם המיקל בזה יש לו על מי שיסמוך אף שהבישול התבצע על ידי גוי. אולם אין להקל בפרינגלס חלבי, היות ומעורב בו אבקת חלב נכרי.
[מקור: בספר אהל יעקב (עמוד צג) כתב, שוועדי הכשרות למהדרין נוהגים להחמיר בזה לכתחילה ומעניקים הכשר רק כאשר ההדלקה וההנחה בוצע על ידי יהודי. וכן ראיתי שפורסם ע"י ועד הכשרות של בד"ץ עדה החרדית לגבי חטיפים, שהפעלת האקסטרודר נעשה רק ע"י יהודים שומרי תורה ומצוות. וכן בספר אשרי האיש (חיו"ד פ"ח ס"א) הביא בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל להחמיר בזה, שחל עליו איסור בישולי גויים. אולם ענינו הרואות שחטיף זה הגם שהוא מתפוחי אדמה אולם בצורתו כעת, נאכל כקינוח במסיבות וימי הולדת וכדומה אך לא עולה על שולחן מלכים. וכן העלה הרב יעקב חביב שליט"א בספר חם השמש (עמוד 102) להקל בצירוף כמה דברים: א. דעת הפרי חדש, שמה שאמרו עולה על שלחן מלכים היינו דווקא אם יכול ללפת בו את הפת משא"כ במאכל שאין מלפתים בו את הפת אין איסור. וא"כ חטיף זה אין דרך ללפת בו את הפת. ב. דעת הפוסקים שמאכלים שהתבשלו במפעלי מזון לא שייך קירוב דעת עם הגוי ואין בו איסור בישולי גויים. ועוד אפשר לצרף לענ"ד, האם בכלל יש בתפוחי אדמה איסור בישול גוי. ובספר חיי הלוי- בעלסקי ח"ד (סימן נ אות י) חילק בדבר שתלוי בעובי הצ'יפס, ואכן חתיכות דקות בחטיף זה לא עולות על שלחן מלכים. אולם חטיף זה כשהוא חלבי [D] יש להקל רק לאוכלי אבקת חלב נוכרי].
כתב וערך:
הרב אליהו פנחסי שליט"א
מחבר ספר "כשרות למעשה"
עכ"ל
והיוצא מן האמור שבני תורה לא אוכלים פרינגלס וראוי להזהיר זאת ולפרסם בשער בת רבים אחר שרבים אינם יודעים שבני תורה ימשכו ידם מאכילת מאכל כזה או אחר (ואף אני בעוונותיי עד לפני חודשים מספר הייתי אוכל פרינגלס ולא הייתי מודע לזה) וגם אני בל"נ אפרסם זאת בכל מקום שיש בזה מכשול וה' לא ימנע טוב להולכים בתמים אמן ואמן!
מחילה, להעמיד דברים על דיוקם הוא לא אמר שהוא אוכל, הוא אמר שמותר והעמיד את ההלכה כעיקר הדיןאם הרב מאיר אליהו אוכל קינדר בואנו ברור שאני יאכל לכתחילה כך כתב בשות מרכבות ארגמן , שאנשים יחמירו בבשר קודם אחר כך בחומרא בעלמא של אבקת חלב נוכרי שחזל לא גזרו על אבקה ולא היה בזמנם בכלל