מחילה רבותי הדיון עבר למקום אחר שאינו קשור ואינו נכון כלל לענייננו, ובזה דוקא הדעת נוטה להיפך ממה שכתבתי בתחילה, ואבאר
גם אני פעם התמרמרתי מאוד על "ההשתכנזות" הזו, בדרך הלימוד ובאורחות חיים המחקות את אחינו, והטענה עודנה במקומה עומדת, ואפילו הכי היום אנחנו נשלח בחורים דוקא לישיבות שהזכרתם כמו מאור התורה (!) משכנות (!) בית שמעיה, יסודות, וכמובן באר התלמוד וכדו', הכל לפי מה שמתאים לבחור
והסיבה היא שלמרות שדעתנו ככל מה שכתבתי למעלה על הרב סאלים, זהו רק לענין המנהיגות, אבל לעצם הישיבה התוצאות והמציאות של הישיבות הנ"ל, זו הדרך שהכי מצליחה לתת לבחורים חשק וגישמאק בלימוד, וברגע שזה המציאות אין לנו שום רוח שבעולם שתשנה את הדרך הזו, ולשם נשלח את הבחורים למרות כל חילוקי הדיעות, ואפילו אם אני ידע שיכריחו את הבחור לעשות שם חדר יחוד!
והסיבה לכך היא פשוטה, שעדיף לי בחור שישאר עם הראש בלימוד וממילא ירא"ש וגם חדר יחוד, מאשר שיהיה בישיבה שהסגנון לימוד ישעמם אותו והוא יחפש איפה לטייל באמצע הסדרים, ובסוף גם ח"ו הוא יעשה חדר יחוד פיראטי ח"ו... והעיקר שהוא למד בישיבה ספרדית
ושיהיה ברור: זה שיש לראש הישיבה ישיבה מוצלחת וברען - זה לא אומר שהוא צריך להיות מנהיג הדור!
[לשם דוגמא , יש ראש ישיבה אחד לא מירושלים שהישיבה שלו מאוד מוצלחת, אבל כשהוא מקבל "קריזה" על בחור הוא מאבד את הדעת שלו וגם אומר כך בפה מלא אני עכשיו משוגע...]
ומדגדג לי על קצה הלשון לגבי אחת הישיבות הספרדיות שהזכרתם, ה' ירחם, אבל אתאפק.