אוקי אתה רוצה לומר שלא לחבוש את הכיפה שכתוב עליה נ.נחלא הבנתי אי אפשר לשיטתך להתחפש למרן זצ"ל?
לא שמעת אף פעם על צורת הנגשת מידע ע"י משל ונמשל?מחילה מכת''ר שקראתי שוב ושוב את פתיחת הדיון שלך זה היה נראה שאתה רוצה לומר שכמו שאצל רבי נחמן זה התחיל מתחפושת לר' נחמן ואח''כ נהפך להיות כיתוב של נ. נח. וכו' כך צריך להיזהר שלא להיתחפש למרן שאח''כ לא נגיע למצב שיכתבו ע. עו. וכו'
כמו שהבין ג''כ :
אוקי אתה רוצה לומר שלא לחבוש את הכיפה שכתוב עליה נ.נח
אז תחליף כותרת באשכול ''בדין תחפושת לכיפה של נח.נח '' וכדו' למה לעשות סחור סחור....
כשמתחפשים לננח לא מתחפשים לרבי נחמן!להתחפש לנ נח זה זלזול בצדיק רבי נחמן מברסלב
כידוע הציור לא אמיתי אלא מבוסס על מה שראה הצייר בחלום הלילהשכידוע אין תמונה של רבי נחמן (יש רק ציור שלו)
לא מכיר ציור של רבי נחמן, יש מי שיעלה?כידוע הציור לא אמיתי אלא מבוסס על מה שראה הצייר בחלום הלילה
כן אבל שרוצים להעביר מסר הכותרת צריכה להיות המסר ולא המשל . המשל הוא לא העיקרלא שמעת אף פעם על צורת הנגשת מידע ע"י משל ונמשל?
כידוע הציור לא אמיתי אלא מבוסס על מה שראה הצייר בחלום הלילה
לא מכיר ציור של רבי נחמן, יש מי שיעלה?
יש סיפור מפורסם של אחד בשם בנימין אדרי כמדומני שעבר סוג של מות קליני ושם הוא סיפר שבשמים בבית דין היה רבי נחמן ואחרי שהוא התעורר המחיש לצייר ממומחה איך נראה רבי נחמן ולפ''ז הוא צייר אותו אפשר לחפש את הסיפור שלו באתר של מוסדות אור החיים שם הוא מספר על הנס הגלוי שהרב אלבז הקיים אתו לתחייה ממש ושם הוא גם מצייג את התמונה של רבי נחמן ע''שכידוע הציור לא אמיתי אלא מבוסס על מה שראה הצייר בחלום הלילה
כמו שהבאתי בקישור שבהודעה אחת לפניך.יש סיפור מפורסם של אחד בשם בנימין אדרי כמדומני שעבר סוג של מות קליני ושם הוא סיפר שבשמים בבית דין היה רבי נחמן ואחרי שהוא התעורר המחיש לצייר ממומחה איך נראה רבי נחמן ולפ''ז הוא צייר אותו אפשר לחפש את הסיפור שלו באתר של מוסדות אור החיים שם הוא מספר על הנס הגלוי שהרב אלבז הקיים אתו לתחייה ממש ושם הוא גם מצייג את התמונה של רבי נחמן ע''ש
מענין לא ראיתי ? ישר כח !כמו שהבאתי בקישור שבהודעה אחת לפניך.
לא זכור לי שאמרתי שמתחפשים רבי נחמן.כשמתחפשים לננח לא מתחפשים לרבי נחמן!
שהם מבזים את השם ברסלב ואת רבינו בהתנהגות שלהם, וע"כ לא ראוי להתחפש אליהם.מתחפשים למוזרים האלה שקופצים על הגגות...
מזהים.מהיכרות עם אלה שמתחפשים אני אומר שאין שום סיכוי שהליטווקים האלה יתחפשו לרבי נחמן אפילו לא בצחוק...
וע"כ שמתחפשים לננחים ולא לרבי נחמן זצוק"ל
נו נו.כן אבל שרוצים להעביר מסר הכותרת צריכה להיות המסר ולא המשל . המשל הוא לא העיקר
אמת כל מילה.מחילה וסליחה רבותי אני לא הבנתי מה הכותב רוצה וגם לא מעניין אותי כל כך, רק מפריע לי הכותרת היו היה צדיק גדול ושמו מרן רבינו עובדיה יוסף וכו', כאילו רבינו עובדיה זה איזה דמות מסיפורי בעש"ט שהיה אולי אי פעם, ורבינו עובדיה לא היו היה אלא הוא עדיין קיים ותורתו חיה ונושמת ומתפתחת ושמעתותיו מתבדרים בבי מדרשא, ולכן בבקשה לתקן את הכותרת המוזרה הזו כי זה צורם לי באוזניים
כבר כתבתי לעיללצערי לא התחלתם להבין מה התכוונתי...
וודאי שמומלץ וחשוב מאוד להחדיר לילדים אהבת תורה וירא"ש ע"י התחפשות לצדיקים כדוג' מרן ורבי נחמן זכר צדיקים לברכה.
לא לזאת בכלל היתה כוונתי.
ישנה תופעה של הורים שמחפשים את ילדיהם לנ נח כי זה מצחיק.
ואני בתור חסיד ברסלב, זה מאוד מציק לי.
שהרי לו ייצויר שהיה מישהו מתחפש למרן עם הגלימה והמצנפת. אך היה מוסיף על המצנפת את הכיתוב ע עו עוב וכו'. האם זה היה מכבד את מרן או חלילה מזלזל בו?
וודאי שמזלזל בו שכותבים את שמו בצורה כזו.
ע"כ באתי לעורר שלהתחפש לנ נח זה זלזול בצדיק רבי נחמן מברסלב.
זה הכל...
בלי להתערב לך כמובן.ורבינו עובדיה לא היו היה אלא הוא עדיין קיים ותורתו חיה ונושמת ומתפתחת ושמעתותיו מתבדרים בבי מדרשא, ולכן בבקשה לתקן את הכותרת המוזרה הזו כי זה צורם לי באוזניים