• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

זמן תפילת נעילה

שלום רב,

במנין שלי תכננו תפילת נעילה שעה לפני השקיעה [ואני שם ש"ץ אולם לא לנעילה], מה עלי לעשות, מרן זצ"ל תמיד הזהיר שלא להתחיל העמידה קודם החצי שעה.
 
למרות שעבר כיפור חשוב לציין
ישנה תשובה ביחוה דעת ח"ז שהרב חלק על המאמ"ר שהתיר להתחיל נעילה מפלג המנחה, אלא יש להתחיל רק חצי שעה לפני השקיעה. תשובה זו כתבה מרן זצ"ל בסוף ימיו הלכה למעשה וראוי לפרסם זאת
 
סימן צט [ולא כפי שצויין בתפארת].
ואשמח לדעת איך יש להתנהג אם רב הקהילה מאפשר להתחיל כמו 10 דקות לפני, מרוב לחץ הגבאים שטוענים שאין לציבור זמן להתפלל כמו שצריך, כי זו השנה השניה שיש בזה אצלנו דיונים, וכבר כמה שנים אני שם ש"ץ
 
נערך לאחרונה:
ב"ה
שלום וברכה,
הנה מאחר שיש כאן ספק של כמה ברכות לבטלה ביום הקדוש שאנו מבקשים מחילה וסליחה וכפרה על עוונותינו, לכן יש לעשות כל תצדקי על מנת שלא להתחיל אפילו ברכת מגן אברהם של העמידה קודם חצי שעה מהשקיעה, ואין חכמה ואין עצה ואין תבונה נגד "השם"!
אולם אם אין היד תקיפה, ואין ברירה אחרת מלבד להיות שם ש"צ, נראה לכאורה שיש להתפלל עמם תפילת הלחש בהרהור שם ומלכות בפתיחה וחתימה של ברכות העמידה, כך שלדעת הרמב"ם וסייעתיה דהרהור כדיבור דמי, זו תפילה מעלייתא, ומאידך לכולי עלמא אין כאן איסור שם שמים לבטלה, שהוא תלוי בביטוי שפתיים דווקא. ואת כל תפילת הלחש יעשה במתינות באופן שיעברו אותם עשר דקות ויגיע עת תפילת הנעילה האמיתית, ואז את עיקר תפילתו האמיתית יעשה בחזרה, שהיא תפילה בציבור מעלייתא כמבואר בראשונים, (עד שלדעת החת"ס היא יותר תפילה בציבור מתפילת הלחש, ואכמ"ל).
כל זה כתבתי בעניותי לפום ריהטאי על מנת לעורר לעצה זו, אולם למעשה אם יגיע לידו יש להתיישב שוב בדבר ולהימלך עוד על עצה זו, ותשועה ברוב יועץ.

בברכה רבה
ותזכו לשנים רבות, נעימות וטובות
 
אין לך הרשאות מספיקות להגיב כאן.
חזור
חלק עליון