נשיא מועצת חכמי התורה
Well-known member
כמה בלבול בציבור וביזוי ת"ח נגרם ע"י אותם אינשי דלא מעלי..!
אנחנו יודעים שזה קשור לתלמיד של....סוף סוף אפשר לומר את מה שנמצא בבטן עמוק...!
ולאחר שהדבר יצא כבר, אפשר לומר שכעת יתבררו לכם הרבה עניינים, ויתחברו הרבה חלקים בפאזל...
המכתב בשם הרי"צ דניאל- לא היה ולא נברא!
המכתב לבן צור-לא היה ולא נברא!
ורמזתי זאת לעיל ליודעי ח"ן:

וערבך ערבא צריך.הודעה חשובה
תבין שאם הם נותנים לזה ביטוי, יש לכך סיבה . ודו"ק. ואכמ"ל.לא מבין איך בפורום כאן נותנים לזה יד? @מורשת מרן @בנימין לוריא
הרי תמיד דיברנו כאן שלא לערב פוליטיקה וכדו' בפורום הנכבד הזה..
לא הבנתי. וכדי לרומם את רבותינו מותר לרמוס יהודי אחר?תבין שאם הם נותנים לזה ביטוי, יש לכך סיבה . ודו"ק. ואכמ"ל.
לא ניתן לרמוס את רבותינו!
מי הדובר בהודעה זו?הודעה חשובה
אני הקטן יכול להעיד נאמנה כיהודה ועוד לקרא שכל הנכתב בשם הרבנים @מורשת מרן @ישראל @נשיא מועצת חכמי התורה הוא אמת ויציב!זה כבר תקדים מדהים, יש מכתב של מרן שליט"א עם הלוגו כמו שהוא כותב את כל מכתביו, ואומרים לא להתייחס.
אמנם במציאות זה נכון שיכולים זרים לשלוט בזה ואכ"מ, אבל הודעה כזאת שמכאן ואילך לסמוך רק על כתי"ק, צריך להודיע מרן שליט"א בעצמו. או משהו אחר ברור מאוד. ומכאן פנייה לרב מורשת מרן, ולרב ישיבישער של מרן, לפנות מרן בנושא זה שהוא כ"כ חשוב וקריטי למכתב זה ולכל המכתבים של מרן שליט"א בעבר ובעתיד.
אני רק יאמר משפט אחד - 'אם כבודו היה שומע בעצמו ממרן רבינו שליט"א דברים כהוויתם, כבודו לא היה מדבר כך!'לא הבנתי. וכדי לרומם את רבותינו מותר לרמוס יהודי אחר?
זה מעשה יהודי?
מי התיר לי ולך לבזות ולהכפיש יהודי אחר?
אנחנו מגיעים לנעליים שלו, לזכויות הרבות שיש לו??
יהודי שמסר את נפשו יותר מ-40 שנה כדי שאתה תוכל להיוולד כיהודי.
שתהיה לך ישיבה ללמוד בה.
שלא תחשב כקוף בפני אדם, וד"ל.
שכל היהדות החרדית כולה(!) חבה לו את חייה פשוטו כמשמעו.
בן כמה אתה? (אני לא מדבר אליך דוקא, אלא לכל המלחכי פינכי שחושבים שהם מקדשים מלחמה ומוסרים נפשם)
אתה יודע מה היה פה לפני 30 שנה?
איך הספרדים היו נחיתיים, איך היו מבוזים?
אם לא שמרן זיע"א פרס כנפו עליו ובטח בו ונעזר בו רבות ועל ידו באה הישועה לציבור הספרדי בפרט ליהדות החרדית בכלל!
אז עכשיו שנראה בעיננו הקטנות כאפרוח שלא נפקחו עיניו משהו תמוה או "מי נתן למשיסה יעקב.." (אגב, הלא זו ה' חטאנו לו!! ואם נשקיע עצמנו בבתי מדרש ולא במה שנעשה בחוץ בטוח רק יועיל והקול יהיה קול יעקב והידים גם יהיו ידי יעקב ולא יגזרו עלינו גזירות) נעשית כמתלהלה היורה זיקים?
על מי?
אתה יודע כמה החלטות הרות גורל היו ועדיין עומדות על הפרק ובתבונתו הרבה ידע לקלוע השערה.. ראה ערכי ההיסטוריה.
כמה ת"ת הפריח? כמה בתים יהודים הקים? כמה שלום עשה בין חצרות?
אז מי אנחנו שנבוא וניתן מוסר כאילו מה אנחנו מבינים...
נשאיר את הפולמוס והפוליטיק לח"כ והרבנים שיסתדרו ביניהם, תאמין לי כך יהיה טוב יותר לכולם.
פחות לשון הרע ורכילות.
פחות הלבנת פנים.
פחות בזיון יהודים.
ה' שמח בזה? בפילוג?
למה אני ואתה צריכין לקחת חלק בזה??
ראה פרשת קורח ושכניו.
אם גדולי ישראל יחליטו לדבר הם ידברו ולא "ישלחו שליחים" שידבררו אותם. שעי"כ נגרם שיגררו לעברי פי פחת, וכמו שעיננו רואות ולא זר!
ולכן מה לעשות? לשתוק? על רמיסת כבודו של גדול הדור לא כואב לך?!לא הבנתי. וכדי לרומם את רבותינו מותר לרמוס יהודי אחר?
זה מעשה יהודי?
לא!אנחנו מגיעים לנעליים שלו, לזכויות הרבות שיש לו??
כבודו נסחף...יהודי שמסר את נפשו יותר מ-40 שנה כדי שאתה תוכל להיוולד כיהודי.
אמת.שכל היהדות החרדית כולה(!) חבה לו את חייה פשוטו כמשמעו.
כבר ענינו לעילאז מי אנחנו שנבוא וניתן מוסר כאילו מה אנחנו מבינים...
אוי ואבוי לנו אם נסמוך על "אלו שאמורים להיות "שלוחי דרבנן", ולמפורסמות(רק מהחודש האחרון) א"צ ראייה!נשאיר את הפולמוס והפוליטיק לח"כ והרבנים שיסתדרו ביניהם, תאמין לי כך יהיה טוב יותר לכולם.
וכי כל זה מתיר לו לרמוס את גדולי הדור??????לא הבנתי. וכדי לרומם את רבותינו מותר לרמוס יהודי אחר?
זה מעשה יהודי?
אנחנו מגיעים לנעליים שלו, לזכויות הרבות שיש לו??
נסחפת לגמרי.יהודי שמסר את נפשו יותר מ-40 שנה כדי שאתה תוכל להיוולד כיהודי.
ועכשיו הוא מחזיר הכל אחורה, להיות כפופים לרבנים הכפופים לרבני הליטאים.בן כמה אתה? (אני לא מדבר אליך דוקא, אלא לכל המלחכי פינכי שחושבים שהם מקדשים מלחמה ומוסרים נפשם)
אתה יודע מה היה פה לפני 30 שנה?
איך הספרדים היו נחיתיים, איך היו מבוזים?
אם לא שמרן זיע"א פרס כנפו עליו ובטח בו ונעזר בו רבות ועל ידו באה הישועה לציבור הספרדי בפרט ליהדות החרדית בכלל!
אז עכשיו שנראה בעיננו הקטנות כאפרוח שלא נפקחו עיניו משהו תמוה או "מי נתן למשיסה יעקב.." (אגב, הלא זו ה' חטאנו לו!! ואם נשקיע עצמנו בבתי מדרש ולא במה שנעשה בחוץ בטוח רק יועיל והקול יהיה קול יעקב והידים גם יהיו ידי יעקב ולא יגזרו עלינו גזירות) נעשית כמתלהלה היורה זיקים?
על מי?
אתה יודע כמה החלטות הרות גורל היו ועדיין עומדות על הפרק ובתבונתו הרבה ידע לקלוע השערה.. ראה ערכי ההיסטוריה.
אפילו מרן זיע"א בעצמו אמר כך בעצב. כשהקימו את בד"ץ בית יוסף, אמרו לו שיחתום, אמר להם אבל זה בד"ץ לבני תורה ואני רב של בעלי בתים.... מיד אמרו לו חס ושלום וכו'.... ע' קצות דרכיו.ועכשיו הוא מחזיר הכל אחורה, להיות כפופים לרבנים הכפופים לרבני הליטאים.
הוא מתעלם בהפגנתיות ממרן הראש"ל שליט"א זה עידן ועידנים.
הוא בא למרן שליט"א בחגים בעל כורחו להקביל פני תמונה...
אפשר לצרף את כל הקהילות לש"ס גם אלו שהיו מהמתנגדים הגדולים למרן רבינו זיע"א, אבל למה שהם יהיו המנהיגים שלנו.
אם אתה זוכר דברים לפני 30 שנה. אז ודאי שאתה זוכר שניסו להנדס תודעה שמרן זצ"ל הוא הרב של הבעלי בתים ולא של הבני תורה, ולא הצליחו. מה שעשו למרן זצ"ל מנסים לעשות לבנו ממשיך דרכו מרן שליט"א, והיא לא תצלח.
יש כזה מושג 'תביעה על הוצאת דיבה'לצערנו גם ברדיו קול חי בחדשות שבכל שעה עגולה מודיעים פעם אחר פעם שמרן הראש"ל נותן גיבוי מלא לחוק הגיוס (בעקבות המכתב לבן צור) ויש התקדמות פורצת דרך וכו'...
מבלבלים את המוח למאות אלפי אנשים בארץ, וחבל מאד!
אותם אנשים לא עשו את זה מתוך צער וזה עדיין לא כבוד התורה.אין אדם נתפס על צערו,
בציבור שלנו ישנם רבים שישבו בכלא בעצמם / בני משפחה מדרגה הראשונה. והזעם שלהם מתפרץ החוצה.
על זה נאמר 'כי יחם לבבו'.
חו"מ תכ"א י"ג
שנים שחבלו זה בזה אם חבל האחד בחבירו יותר ממה שחבל בו הוא משלם לו במותר נזק שלם ודוקא שהתחילו שניהם כאחד או לאחר שחבל בחבירו חזר גם הוא מיד וחבל בו אבל אם התחיל האחד השני פטור שיש לו רשות לשני לחבול כדי להציל עצמו בו.
וכו'
(ודוקא לענין חבלה שמשלם לו ד' דברים דהוי כאדם המזיק בשוגג אבל פטור על הבושת דהא לא כוון לבייש ולכן המכה חבירו וחבירו קראו ממזר פטור שנא' כי יחם לבבו וגו' וכן אם אחר קרא לחבירו גנב והוא אומר אתה מכזב כממזר או קראו ממזר פטור מהאי טעמא) (מהרי"ו סימן כ"ח וסי' ס').
מקור יש לךאפילו מרן זיע"א בעצמו אמר כך בעצב. כשהקימו את בד"ץ בית יוסף, אמרו לו שיחתום, אמר להם אבל זה בד"ץ לבני תורה ואני רב של בעלי בתים.... מיד אמרו לו חס ושלום וכו'.... ע' קצות דרכיו.