נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
אני לא מצאתי בילקוי החדש עמ' לו לז את המלים ס''ס בבין השמשות אלא ספק ספקא אחר שישן בלילה ואם שנת היום מצטרפת אך לא נראה לי שהוא דן בקם בבין השמשות.בילקו"י ברכות הנד"מ כ' מרן שליט"א שאפי' מי שנרדם והתעורר בבין השמשות מברך, אחר שיש ס"ס בצירוף י"א שהיא מ"ע מהתורה דומיא מ"ש התרוה"ד גבי ספיה"ע.
לא בטוח שבמסך מחשב גם יש את ההגדרה של אותיות מחכימות. ודו"ק.איך זה עונה לענין הטענה למה לא חיישנן לסבל
אך יישר כח על החידוש
אשמח אם תוכל להעלות קובץ צילום אותיות מחכימות
שם בעמ' ל"ז (אות ז') כתב כנ"ל, שמכיון שיש ס"ס, דילמא שינה ביום מחייבת ברכה"ת, ודילמא בין השמשות הוי לילה, ומכיון שיש צד שברכה"ת דאורייתא, לכן שפיר עבדינן ס"ס.אני לא מצאתי בילקוי החדש עמ' לו לז את המלים ס''ס בבין השמשות אלא ספק ספקא אחר שישן בלילה ואם שנת היום מצטרפת אך לא נראה לי שהוא דן בקם בבין השמשות.
אז תוכל להוסיף לרשימה של השרשור של הדוג' שחזר בו בעל הילקוישם בעמ' ל"ז (אות ז') כתב כנ"ל, שמכיון שיש ס"ס, דילמא שינה ביום מחייבת ברכה"ת, ודילמא בין השמשות הוי לילה, ומכיון שיש צד שברכה"ת דאורייתא, לכן שפיר עבדינן ס"ס.
איך ידעו שחזר בו אם לא פירסם ברבים שאין לברך?אז תוכל להוסיף לרשימה של השרשור של הדוג' שחזר בו בעל הילקוי
במכתב שלי בפורום זה לא רבים?איך ידעו שחזר בו אם לא פירסם ברבים שאין לברך?
הרב עצמו לא פירסם את זה שהוא חזר בו.במכתב שלי בפורום זה לא רבים?
לא משנה מה עולם מכירהרב עצמו לא פירסם את זה שהוא חזר בו.
כל העולם לא מכיר דין זה מהספרים והשיעורים, ככה שלא מחשיבים את זה כ'חזרה' בשביל לפרסם שחזר בו.
הנידון האחרון הוא לגבי אם חזר בו במי שקם בבין השמשות שכן יברך ברכה"ת כיון שזה ס"ס בברכה שי"א שהיא מדאורייתא.מחילה
איפה ראו כאן שמרן שליט"א חזר בו?
מעולם לא צירף את ר"ת לס"ס בברכות,
אולי לא הבנתי?