• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

חידה: ברכה שעדיף לא לברך

אם כוונתך שעדיף שלא יהיה קשת וכו', הרי שזה לא בכוחו.
ואם כוונתך שלא יביא עצמו למצב שיראה קשת ויצטרך לברך - למה לא? הרי למעשה אנחנו כן מברכים ואין בעיה לראות.
כיון שאסור להסתכל בקשת הברכה זה אם ראה בדיעבד
אע''פ שיש לדחות שיש חילוק בין ראייה להסתכלות ובאמת ראייה מותר לכתחילה וכידוע.
 
כיון שאסור להסתכל בקשת הברכה זה אם ראה בדיעבד
מה המקור לכך, מה שזכור לי אנחנו לא פוסקים כך, אלא שמותר לכתחילה לראות רק לא להתבונן.
אע''פ שיש לדחות שיש חילוק בין ראייה להסתכלות ובאמת ראייה מותר לכתחילה וכידוע.
נו, בדיוק, אז לפי"ז מה התשובה הנ"ל?!
 
תמוה
עיין במגיד מישרים מה שהבטיח המגיד לבית יוסף שיזכה למות עק''ה
ועיין בהסכמת הגר''ש דבילצקי זצ''ל מש''כ בזה.
ודאי שזו זכות אך על האדם לשמור עצמו לא להגיע למצב של מוות.. (אח"כ הובהר שהכוונה הייתה לברכה שיש להשתדל שלא לברך אותה מצד עצם הברכה ולא בגלל סיבה חיצונית כמו כאן, אבל אני עניתי כמו שהיה נראה לי מנוסח השאלה הפשוט)

לא מצויה אצלי הסכמת הגר"ש דבליצקי, אשמח שכבודו ימציא לי אותה, או יעתיק תוכן דבריו כאן ותע"ב
הן אמת שזוהי פלוגתא בין הראשונים אם אדם ראשי למסור נפש על שאר מצוות חוץ מג' חמורות, לרמב"ם אסור, ותוס' מתירים שאם רצה למסור נפש הרשות בידו, אבל ודאי שגם הם מודים שמלכתחילה אין לאדם להביא עצמו למצב כזה אלא אם נקלע רשאי למסור נפש
וכן ראיתי שהביא בשדי חמד משם הרב טהרת המים מצ"ב
 

קבצים מצורפים

  • שדי חמד.pdf
    104.6 KB · צפיות: 0
חזור
חלק עליון