דבק בתורת מרן
Well-known member
אני לא מתכון לרש"י, שהכין על פטירת אברהם שנפטר באותו היום שלא יראה את עשיו יוצא לתרבות רעה!!!
כיון אחר.
כיון אחר.
לא מה שידוע ליעל בית המקדש
למה דוקא עדשים?אור החיים: כי לצד שראה שהועילה לגימתו של עשו ליצחק לקח גם הוא דרך לבשל תבשילין לקרב לב אביו אליו כעשו.
יפה, אבל לא לזה הייתה כוונתישפתי כהן על בראשית פרק כה פסוק לא
עוד הלעיטני נא למה נתאוה למאכל עדשים לפי שבא עשו מן השדה והוא ירא שלא ימות מן העייפות שבו ותבשיל של עדשים הם מועילים לחולה להחליש כח הדם, ולזה אמר הלעיטני בעל כרחי כמו שעושין לחולה שמאכילין אותו בעל כרחו, מרוב פחדו שלא ימות מהעייפות,
למה דווקא עדשים, ולמי הכין העדשים (וכנ"ל לא כמקובל ע"פ רש"י שעשה כן על אברהם)
לצערי גם לזה לא הייתה כוונתיהאם הכוונה לכך
בהדר זקנים ובס' תולדות יצחק לרי"ק בשם מדרש כשבא עשו מן השדה מצא ליעקב שתיקן עדשים לאביו בקערה, אמר ליה הלעיטני, א"ל המתן לי ואמלא לך קערה אחרת, שתקנתי זאת לאבי ולא אבטל מצותי, אבל אם תרצה למכור בכורתך אתן לך קערת אבי, כי לקנות מצוה מותר, ואם לאו המתן, א"ל איני רוצה אלא קערה זו שהיא שמנה וטובה, ולזה אמר הלעיטני נא מן האדום האדום הזה, זאת אני רוצה בה שהיא שמנה וטובה והבכורה אמכרנה לך.
ובפרקי דר"א (פל"ה) טוב ארך אפים מגבה רוח, דבר זה אמר יעקב אבינו, שבכל יום הוא מאריך את רוחו ואומר כל דברי פנגיות [הרד"ל גורס: ואוכל כל דברי פגניות, פי' עדשים שהוא מאכל הדיוטות ועניים, וכמ"ש בכתובות סז: רצונך שתגלגל עמי בעדשים כו', ובאסתר רבה פ"ב בטלופחין דטמאשא כו'], מגבה רוח זה עשו הרשע שבכל יום ויום היה אוכל מצידו, ומגסות רוחו לא היה נותן ממאכלו ליעקב מאומה, פעם אחת יצא לצוד ציד ולא עלתה בידו, וראה יעקב אוכל מאכל עדשים וחמד אותם בלבו, ואמר לו הלעיטני נא מן האדם האדם הזה, אמר לו יעקב אדום יצאת ממעי אמך ומאכל אדום חמדת לאכול, על כן קרא שמו אדום.
לא קשור לאופן המכירהקשור לאופן המכירה עצמה?
רמז בבקשה (מדרשים, ראשונים, אחרונים, אחרוני זמנינו)למה ועל מי הכין יעקב נזיד עדשים?
כיון אחר.
מחבר מה- 500 שנה האחרונותרמז בבקשה (מדרשים, ראשונים, אחרונים, אחרוני זמנינו)
מאיפה לך מימרה זועל בית המקדש
כהמשך לדבריך - במיוחד שרק אחרי הברכות של יצחק ליעקב נודע איפה שבית המקדש ראשון ושני יחרבו על הדמעות שהוריד עשיומאיפה לך מימרה זו
לאקשור לאאמדשלב"ל?
צרור המור?מחבר מה- 500 שנה האחרונות