• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חכם שלום בתפילת הדרך

שמעתי את השיעור הזה ממנו ואינו אומר שם שניצל בזכות תפילת הדרך אלא בזכות שקיבל ע"ע לזכות את הרבים בשיעורים בדימונה (למרות שמעיקרא היה סבור ללכת שם למנוחה) ורק שתוך כדי תפילתו לבורא עולם זעק "רבונו של עולם אמרנו תפילת הדרך"

יש למישהו שיעור בו חכם שלום מספר כי הוא ניצל בדרכו לדימונה ברכב שהתהפך פעמיים, בזכות תפילת הדרך?
השיעור היה בחנוכה ביחוה דעת.
הוא אמר שהרכב התהפך ואז הוא אמר "רבש"ע אמרנו תפילת הדרך".
אני יחפש את השיעור

הפוך, יש מעשה רב שחייבים חגורה.
כל אחד מבין מה שרוצה.

וכן כתב מרן זצוקלה"ה בשו"ת יחוה דעת ח"ז סימן רה, שחייבים לחגור. עיינו שם.

אגב, לפי נתוני הלמ"ס, כ-30% מן התמותה בתאונות, מדובר באנשים שמתו כתוצאה מן החגורה.
אך, 70% מן התמותה בתאונות, מדובר באנשים שמתו כתוצאה מכך שלא חגרו.
ואזלינן בתר רובא.

לא חושב שיש ראיה.
אולי חכם שלום לא היה רגיל אבל אם היו אומרים לו שזה מציל חיים אז הוא היה אומר שצריך לחגור.
נראה לי שיש על זה פסק הלכה ממרן שליט"א שצריך לשמוע לכל דיני התחבורה כי זה מציל חיים

אני לא רואה הש'רט מדוע?
השתדלתי שישלחו לך באישי. עכ"פ הקטנתי את זה בכדי שיוכל להעלות גם כאן לפורום הקטע המדובר (כמובן שהאיכות בהתאם...). מצורף.

קבצים מצורפים

• Tqb4nMEssf1-z-0-y-669059173f87bc7ed11f81b5.zip
    2.3 MB · צפיות: 2
אגב, לפי נתוני הלמ"ס, כ-30% מן התמותה בתאונות, מדובר באנשים שמתו כתוצאה מן החגורה.
אך, 70% מן התמותה בתאונות, מדובר באנשים שמתו כתוצאה מכך שלא חגרו.
ואזלינן בתר רובא.
אני לא יודע אם אפשר לדון זאת כך
כמו שבסיגריה לא כל המעשנים מתים [כמ"ש בילקו"י כמה פעמים] גם כאן לא כל מי שלא חוגר מת, ממילא לא שייך להגיד בזה רוב, כי גם אם נניח יש רוב של 70% מהמתים שהיו בלי חגורה, כנגדם יש לך אולי 95% שלא חגרו ולא קרה כלום
זה לא שאני בא לזלזל בחגורה, אני משתדל להשים, קניתי אבזם של חגורה שתקוע שם תמיד כדי שהצפצוף לא ילחיץ, אני שם חגורה ויודע שאם ה' לא ישמור עיר שוא שקד שומר ואל יתהלל חוגר כמפתח

שאלה-157951
לכבוד הרב שלום, בהמשך לשאלה מאתמול על מי שמסיע ילדו בארגז האופניים. אבי שיחיה מסרב לחגור חגורת בטיחות כשהוא נוסע ברכבי. מה עלי לעשות?

תשובה
אסור לך להתניע את רכבך, אם מישהו מהנוסעים אינו חגור. נסיעה ללא חגורה היא רצח. וכשם שלא יעלה על דעתך להחזיק אקדח ולירות בו חלילה, כך אינך מפעיל את הרכב אם מישהו אינו חגור. וגם אם לא אירע דבר, הנהג עבירה עבר. השם ישמור עמו ישראל.

חזור
חלק עליון