• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

יין נסך בפתיחת הבקבוק?

abc123

Moderator
חבר צוות
לענ"ד ישנה טעות הרווחת בציבור שפתיחת בקבוק ע"י גוי או מחלל שבת עושה את היין נסך.
למה אני אומר טעות, כי אני לא מצאתי מקור לפתיחת בקבוק. רק למזיגה (שגם בזה מה שנשאר בבקבוק לא נאסר אם זה ע"י יהודי חילוני או מוסלמי) או שיקשוק.
השבת ראיתי בספר משכני אחריך ויקרא א' עמ' 212. אומנם סיפור, אבל גם שם הביא שפתיחת הבקבוק גרמה לזה להיות יין נסך.
אתמהא.
מישהו יכול להגיד לי על מה מתבססת ההבנה של הרבה, שפתיחת הבקבוק אסורה?

שו"ע סי' קכ"ד סעיף י"ז: "יש מי שאומר שאם אחז גוי בכלי פתוח של יין ושכשכו, אע"פ שלא הגביהו ולא נגע ביין, נאסר".
בן איש חי, שנה שנייה, פר' בלק אות י"א: "אחז הגוי בכלי פתוח ושכשך, אפילו לא הגביה הכלי ולא נגע ביין, הרי זה אסור בהנאה".

שו"ע סי' קכ"ד סעיף י"ז: "יש מי שאומר שאם אחז גוי בכלי פתוח של יין ושכשכו, אע"פ שלא הגביהו ולא נגע ביין, נאסר".
בן איש חי, שנה שנייה, פר' בלק אות י"א: "אחז הגוי בכלי פתוח ושכשך, אפילו לא הגביה הכלי ולא נגע ביין, הרי זה אסור בהנאה".
אבל לפי הרב עובדיה באמת המזיגה היא הבעיה נכון?

היכן הראיה שפתיחת הבקבוק לבד היה הבעייתית?
הרי כולם נחרדים באולמות שמחחל שבת יפתח. שיפתח מה בכך?

היכן הראיה שפתיחת הבקבוק לבד היה הבעייתית?
הרי כולם נחרדים באולמות שמחחל שבת יפתח. שיפתח מה בכך?
לא כתבתי שכך ההלכה, אלא שאלת על מה מתבססת ההבנה הזו.

מכל הני מילי שכבודו הביא, הראיות להנחת היסוד שלי: העולם טועה בזה ומחמיר שלא לצורך.
גם אני חקרתי את הסוגיא כמה זמן וכך יצא לי בהחלט שבפתיחה אין שום בעיה רק במזיגה והראייה החותכת שמה שנשאר בבקבוק מותר אף אם המחלל שבת פתח ובוודאי לא גרע מפתיחה

גם אני חקרתי את הסוגיא כמה זמן וכך יצא לי בהחלט שבפתיחה אין שום בעיה רק במזיגה והראייה החותכת שמה שנשאר בבקבוק מותר אף אם המחלל שבת פתח ובוטדאי לא גרע מפתיחה
כן אבל מה שנשאר בבקבוק מותר כי אין דין ניצוק בישראל מחלל שבת כמו שאין במוסלמי. לעומת עובד ע"ז שיש ונאסר מה שבבקבוק.
ולכן משם אין ראיה.
אני אומר פשט יותר מזה: גם נוצרי שפתח בקבוק לא נאסר. כי אין בפתיחה איסור.

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון