שלא ביערו כשהגיע זמן הביעורקבלתי יין של שביעית בהכשר רבנות מה הדברים שיש לחשוש ולבדוק?
ישנם החששות הרגילים שראוי לחשוש בכל יין (חשש יין נסך).קבלתי יין של שביעית בהכשר רבנות מה הדברים שיש לחשוש ולבדוק?
הבעיה לא קשורה להכשר, אפי' אם זה היה בד"ץ, הבעיה אצל מי היה היין, האם אותו אחד שהיין היה אצלו בזמן הביעור עשה מה שצריך לעשות להפקיר וכד'.שאלה לגבי הכשר של יין
קיבלתי יין שנת 2008 אוצר בית דין של יקבי בנימינה יש עליו כשרות של הרבנות המקומית בנימינה -גבעת עדה ועוד חותמת של הרבנות הראשית לישראל שכתוב בה אוצר בית דין תשסח וכו האם אפשר לשתות אותו אע"פ שאין עליו בדץ או שאין לחוש ?forum.moreshet-maran.com
כעת עלה בדעתי, שצריך לבדוק ממי קיבלת והאם יין זה היה אצלו בזמן הביעור (ערב פסח דאשתקד), שגם אם לא הפקיר, אבל אם הוא פחות משיעור ג' סעודות שלו ושל בני ביתו, אינו חייב בביעור.שלא ביערו כשהגיע זמן הביעור
בית דין לא צריכים להפקיר. אכן יש לחשוש שהיה אצל אדם פרטי, שיודע שצריך להפקיר ולא הפקיר.שלא ביערו כשהגיע זמן הביעור
זו כוונתי. (אע"פ שיש שיטות שגם בי"ד צריך להפקיר, אך ברמב"ן ז"ל הביא שאוצר בי"ד הרי הוא כמופקר ועומד).אכן יש לחשוש שהיה אצל אדם פרטי
מה לי יודע מה לי אינו יודע?שיודע שצריך להפקיר ולא הפקיר.
אם ידע ולא הפקיר, זה נאסר.זו כוונתי. (אע"פ שיש שיטות שגם בי"ד צריך להפקיר, אך ברמב"ן ז"ל הביא שאוצר בי"ד הרי הוא כמופקר ועומד).
מה לי יודע מה לי אינו יודע?
לא ידעתי חילוק זה. מה מקורו.אם ידע ולא הפקיר, זה נאסר.
אם לא ידע, יכול להפקיר כשנודע לו, או כשזה מגיע אליך
ראיתי שכולם דנים בעניין ביעור וכו'.קבלתי יין של שביעית בהכשר רבנות מה הדברים שיש לחשוש ולבדוק?
היתר מכירה למאן דס"ל שמותר, אין צריך ביעור כשהגיע זמן הביעור?ראיתי שכולם דנים בעניין ביעור וכו'.
אולי כבודו בכלל מדבר על היתר מכירה?
ביעור להיתר מכירה?היתר מכירה למאן דס"ל שמותר, אין צריך ביעור כשהגיע זמן הביעור?
זה תלוי בפלוגתא אם צריך לשמור קדושת שביעית בפירות נכריםביעור להיתר מכירה?
ומה פוסקים מי שמיקל בהיתר מכירה?זה תלוי בפלוגתא אם צריך לשמור קדושת שביעית בפירות נכרים
אין צורך, כי אין קדושת שביעית.היתר מכירה למאן דס"ל שמותר, אין צריך ביעור כשהגיע זמן הביעור?
בכותרת הכותב שואל להדיא על יין של אוצר בי"ד.ראיתי שכולם דנים בעניין ביעור וכו'.
אולי כבודו בכלל מדבר על היתר מכירה?