ס"ט
Well-known member
זה עם האינדקס??שניה.
זה עם האינדקס??שניה.
אני לא חושב שזה הכוונה "מהדורה חדשה"...זה עם האינדקס??
כוונת השואל לזה:אני לא חושב שזה הכוונה "מהדורה חדשה"...
לא נ"ל שיש תיקונים והבדלים. לכאו' זה בס"כ הדפסה נוספת של אותו ספר. לענ"ד רק עוד תקופה (אולי כמה שנים) יהיה מהדורה חדשה...
הרב @מורשת מרן שליט"א בכבודו ובעצמו התחיל לערוך את האינדקס [יחד עם עוד כמה אברכים צדיקים] עוד בשביל המהדורה הראשונה שיצאה.
אבל מרן החכם שליט"א, ביקש למהר את ההדפסה בשביל איזה ענין חשוב שלא אוכל לפורטו. ועל כן במהדורה זו אין אינדקס, אבל הוא מוכן ומזומן למהדורה הבאה אי"ה.
על זה הגבתי.כוונת השואל לזה:
ועל כך אמרתי שזו רק הדפסה חדשה ולא מהדורה חדשה.ועל כן במהדורה זו אין אינדקס, אבל הוא מוכן ומזומן למהדורה הבאה אי"ה.
אז למתי ממתינים עם האינדקס?!על זה הגבתי.
שנכתב שם:
ועל כך אמרתי שזו רק הדפסה חדשה ולא מהדורה חדשה.
אי"ז פלא כי גם בספר עצמו הוא מעיר עליו באיזהו מקומן (ואינו תח"י)שלא הזכיר את תורת הטהרה של אחיו.
אבל זה פלא, דהרי שאר הספרים שהזכיר כהמלצה, במאה אחוז מדוייקים לפי מרן זיע"א?אי"ז פלא כי גם בספר עצמו הוא מעיר עליו באיזהו מקומן (ואינו תח"י)
לכאו' לא. והראיה שבספר מעיר על הספר "אבני שהם" ואעפ"כ מזכירו.אבל זה פלא, דהרי שאר הספרים שהזכיר כהמלצה, במאה אחוז מדוייקים לפי מרן זיע"א?
לא ידוע לי, אבל יש סיבה שלא? לפי הידוע לי הוא הולך צמוד לפסקי מרן זצ"ל. אם ידוע לך אחרת, אדרבה תכתוב.מנין לך?
ידוע לך על מישהו שמרן הראש"ל שליט"א המליץ לו על ספר זה?
איני יודע את סיבותיו של מרן הראש"ל שליט"א, אבל אל תכתוב בשמו דברים שלא כתב.לא ידוע לי, אבל יש סיבה שלא? לפי הידוע לי הוא הולך צמוד לפסקי מרן זצ"ל. אם ידוע לך אחרת, אדרבה תכתוב.
נו נו.איני יודע את סיבותיו של מרן הראש"ל שליט"א, אבל אל תכתוב בשמו דברים שלא כתב.
מה שהמליץ המליץ, מה שלא איננו יודעים.
יש עוד עשרות ספרים בהל' טהרה שהולכים לפי פסקי מרן זיע"א ולא המליץ עליהם.
יש למרן הראש"ל שליט"א סיבות גבוהות מהבנתינו.
רבי אהרון זה מריח זלזול, וזה לא מתאים לך..נו נו.
בעיקרון אני כתבתי על הדרך הנ"ל שהוא לא נתכוין בדוקא לאפוקי מהספר תורת הטהרה, אלא תנא ושייר, על זה כתבתי מה שייר עוד, בדרך מליצה.
אבל אם נראה לך דרך אחרת בעניין, שהיה לו איזה "כוונות מיוחדות" (ואולי גם ברוח הקודש) שלא המליץ על אחרים, אה"נ יתכן.
יכל לכתוב "כל ספר ההולך לפי פסקי מרן זיע"א, מדנקט בשמות ש"מ שיש לו סיבה למה בספרים אלו. ואכמ"ל.נו נו.
בעיקרון אני כתבתי על הדרך הנ"ל שהוא לא נתכוין בדוקא לאפוקי מהספר תורת הטהרה, אלא תנא ושייר, על זה כתבתי מה שייר עוד, בדרך מליצה.
אבל אם נראה לך דרך אחרת בעניין, שהיה לו איזה "כוונות מיוחדות" (ואולי גם ברוח הקודש) שלא המליץ על אחרים, אה"נ יתכן.
ח"ו שום זלזול. אדרבה כל כוונתי לא לזלזל, באף ספר. כולם אהובים. כמובן כשזה בשיטתו של מרן זצ"ל, ובדרך פסיקתו.רבי אהרון זה מריח זלזול, וזה לא מתאים לך..
אכן כך כתב (עמ' תתנד): "ועוד ועוד ספרים שהולכים בדרכו של מרן הש"ע ומרן זיע"א". ותנא ושייר.יכל לכתוב "כל ספר ההולך לפי פסקי מרן זיע"א, מדנקט בשמות ש"מ שיש לו סיבה למה בספרים אלו. ואכמ"ל.
כב' מזכיר לי שלפני 20 שנה מעלה מטה הראה לי מרן חכם יצחק כמה מדפים מלאים ספרים ואמר לי כל זה ספרים רק על נדהאיני יודע את סיבותיו של מרן הראש"ל שליט"א, אבל אל תכתוב בשמו דברים שלא כתב.
מה שהמליץ המליץ, מה שלא איננו יודעים.
יש עוד עשרות ספרים בהל' טהרה שהולכים לפי פסקי מרן זיע"א ולא המליץ עליהם.
יש למרן הראש"ל שליט"א סיבות גבוהות מהבנתינו.