אז למה הולכים אליו? הרי הוא לא נותן הרבה ודורש הרבה... (אא"כ הוא משקלל גם שמיר"ס, כי אברך מתמיד אבל חלש לא שמעתי מעולם שזורקים)הר' חזן עד 1.800 כל סוף זמן עושה ממוצע של מבחנים ומוצים מי שהממוצע מתחת ל85
אני מציע לך לחפש בגלולות בני ברק כיוון שברוב הריכוזים קיים מחסור [חברים שלי יוצאי ישיבות וחלקם עם שם ולקח להם זמן למצואידוע למישהו על כולל הלכה בבני ברק, בסגנון עיוני ומקבל אברכים בעלי תשובה אף שלא היו בישיבות? (ובלי יותר מידי קשיים בקבלה..)
0527167250 הקפדה על זמנים לימוד ללא דברים בטלים ולימוד חומר הכולל בלבד. אוירה מעולה.יש גם כולל רבנות של הרב שריה מחפוץ 1500/2000 חוץ מדתות
לפני תקופה הגה"צ דב קוק שליט"א פרסם בכוללים בעיר טבריה שכולל שמדברים שם יש לסגור את הכולל מיידי! ואולי אמצא את המכתב ואעלה לכאן.הקפדה על זמנים לימוד ללא דברים בטלים
כל מקום לגופובאמת שאלה שמעניינת אותי מה קורה כיום בכוללים.
האם יש דיבורים באמצע הלימוד? האם יש אוירה של לימוד או (גם) של דיבורים?
כלומר?כל מקום לגופו
ככל שהכולל יותר טוב יש פחות דיבורים ויותר לימוד.כלומר?
וזה מה שעשו בכל הכוללים?לפני תקופה הגה"צ דב קוק שליט"א פרסם בכוללים בעיר טבריה שכולל שמדברים שם יש לסגור את הכולל מיידי! ואולי אמצא את המכתב ואעלה לכאן.
באמת שאלה שמעניינת אותי מה קורה כיום בכוללים.
האם יש דיבורים באמצע הלימוד? האם יש אוירה של לימוד או (גם) של דיבורים?
לאאוזה מה שעשו בכל הכוללים?
למה להלחיץ אברכים לחינם?כולל פיצוץ שנפתח בלי הרבה רעש ועם עבודת שטח מטורפת זה הכולל של חתנו של מרן הרב מרדכי טולידאנו שלאחר שלושים שנה ברבנות מסיים את תפקידו ופורש לגימלאות בחנוכה הקרוב ובקיץ האחרון פתח בנו הקטן את הכולל שלו שהיה קיים בצעירותו מחדש.
מי שחושב שהוא יוכל לעבור את הרף שם מבחינת התאמה (רף גבוה מאוד) שיתקשר לאחד מבניו לי יש את המספר של הבית של הבן שלו הרב עובדיה 025868301
במכלול מספרים קצת על הכולל:
הרב מרדכי טולידאנו – המכלול
www.hamichlol.org.il
אפשר קצת פרטים, מה לומדים בכולל? כמה אברכים? כמה משלם?כולל פיצוץ שנפתח בלי הרבה רעש ועם עבודת שטח מטורפת זה הכולל של חתנו של מרן הרב מרדכי טולידאנו שלאחר שלושים שנה ברבנות מסיים את תפקידו ופורש לגימלאות בחנוכה הקרוב ובקיץ האחרון פתח בנו הקטן את הכולל שלו שהיה קיים בצעירותו מחדש.
מי שחושב שהוא יוכל לעבור את הרף שם מבחינת התאמה (רף גבוה מאוד) שיתקשר לאחד מבניו לי יש את המספר של הבית של הבן שלו הרב עובדיה 025868301
במכלול מספרים קצת על הכולל:
הרב מרדכי טולידאנו – המכלול
www.hamichlol.org.il
לומדים חו"מאפשר קצת פרטים, מה לומדים בכולל? כמה אברכים? כמה משלם?
זה גם הגזמה,למה להלחיץ אברכים לחינם?
עוד נסיון יח"צ מצוץ...
אגב, אין כזה בית מדרש יביע אומר בשום מקום של הרב טולידנו. גם הכולל שלו נמצא בבית כנסת אחר. [יש חניות שלא פעילות כל השבוע מלבד מניינים בשבת, שיש שם נייר בגודל A4 שכתוב עליו יביע אומר].
אכן לגבי הכולל שמעתי שיש שם שטייגען... אבל לא צריך לעוף יותר מידי...
למה להלחיץ אברכים לחינם?
עוד נסיון יח"צ מצוץ...
אגב, אין כזה בית מדרש יביע אומר בשום מקום של הרב טולידנו. גם הכולל שלו נמצא בבית כנסת אחר. [יש חניות שלא פעילות כל השבוע מלבד מניינים בשבת, שיש שם נייר בגודל A4 שכתוב עליו יביע אומר].
אכן לגבי הכולל שמעתי שיש שם שטייגען... אבל לא צריך לעוף יותר מידי...
מי יח"צ? למה יח"צ?זה גם הגזמה,
האמת היא באמצע,
היה בית כנסת של עשרה מתפללים קבועים והיה מנין (כמעט) כל יום שחרית מנחה וערבית, בשבתות בית כנסת מלא (ארבעים מקומות ישיבה)
השנה בית כנסת סמוך משתייך לזרם הדת"ל עשה הסכם עם הרב שבימות החול המנין בבית כנסת שלהם יהיה מאוחד איתו ובתמורה קיבל שימוש שם לכולל.
אז גם @עם ישראל מתעורר וגם @פרי חדש לא להגזים.. לא לכאן ולא לכאן....
משלם ארבע.לומדים חו"מ
עכשיו נראה לי אזור של עשרים אברכים
לא יודע מדוייק, משלם באזור השלוש ומעלה.