מרפסן איגרי
Well-known member
תוכל להעלות את זה לכאן לזיכוי הרבים?פרסמנו לפני כמה שנים מכתב ממנו בעלון "מרן מאור ישראל
תוכל להעלות את זה לכאן לזיכוי הרבים?פרסמנו לפני כמה שנים מכתב ממנו בעלון "מרן מאור ישראל
אני צריך לחפש את זה...תוכל להעלות את זה לכאן לזיכוי הרבים?
כאן בפורום הביאו כקובץ @הרב אורן נזרית שליט"א מ@הרב שמעון ללוש שליט"א וז"ל:אני צריך לחפש את זה...
מכאן:שלום וברכה
מצ"ב דעת מורנו ורבינו מרן הראש"ל שליט"א בענין תולעים בקלחי תירס בפרט ובפירות בכלל בקובץ (שהעביר לי ידיד נפשי הרה"ג שמעון ללוש שליט"א אפריון נמטייה ותשואות חן חן לו).
וז"ל בענין קלחי תירס:
הנה בעבר לא היו מצויים כ"כ תולעים בקלחי התירס, אך בשנים האחרונות עקב הריסוס הנעשה במקום נטיעתם, רבו התולעים, ונעשה מצוי מאד, וגם קשה מאד לבדוק, שהם חבויים בין הגרגירים. וכך הוגד לי ע"י הבקיאים בנושא, וכך מבואר בספר ילקוט יוסף איסור והיתר ח"ב הלכות תולעים (עמ' רט"ו), וכיום אף לאחר שבישלו את התירס אף שהתולעים שבו מתו, מ"מ נשארים שם, לכן יש לאכול את התירס רק אחר שיפריד את הגלעינים מהקלח. וכפי הנראה נשתנו הדברים בשנים האחרונות על ידי הריסוס המצוי.
ונראה שבתירס בכשרות הרב מחפוד שליט"א עברו בדיקות מדגמיות, ובשמירה הראויה, ויש להתירם.
בברכה רבה
גם השאלה על הששבניקים אינה מתחילה בכלל, כי חכם יצחק לא דיבר על הבא''ח, ואין שום הו''א שמי שמתחסד בכל דרכיו כמו הבא''ח ופוסק כמוהו שתהיה עליו טענהאם כך יוצא שנשאר לו רק קושיא על מה שהרב אמר על ילדים שבבניקים, שמסתמא היה זה בזמן ריתחא דאורייתא ואין מקשים על הדרשן.
ושימו לב שאם השואל שאל שאלה אקראית כיצד הוא היה מוכן עם הסרטות והקלטות בדיוק בזמן? לא נשמע אמין במיוחד
ויש להדגיש, שהגם שרבנים לפעמים חולקים, ישנה דרך וצורת דיבור מתאימה. במשך השנים הקודמות (בעיקר) הוא התבטא בלשונות רחוביים ממש שאין להם שום מקום בבית המדרש ובאוצר המילים של תלמידי חכמים. גינה והשפיל את כל! הרבנים הספרדים והתימנים באופן השפל ביותר, מה שמעיד כאלף עדים היכן הוא נמצא
עוד חשוב להדגיש, שעל אף שחובה למחות ולהוציא משאול את אותם המאמינים בו, מ"מ בפועל תהילות להשי"ת, אין לו יותר מכמה מאות מעריצים בארץ, לא כפי שהיה בעבר.
אמת, זו כוונת הרב לכל מי שבקיא ורגיל בדבריוגם השאלה על הששבניקים אינה מתחילה בכלל, כי חכם יצחק לא דיבר על הבא''ח, ואין שום הו''א שמי שמתחסד בכל דרכיו כמו הבא''ח ופוסק כמוהו שתהיה עליו טענה
הרב דיבר על מי שמחפש אלטרנטיבה לא לעשות כרבינו עובדיה ולא אכפת לו שהוא נכשל בברכות לבטלה שבודאי מה יצפה מבניו?
אני לא מבין למה לדון בכלל, יש פתגם במרוקאית (אני בכוונה אסגנן אחרת) שדבר שהוא מסריח, לא מתעסקים איתו, כי הוא יפיץ יותר ריח...אמת, זו כוונת הרב לכל מי שבקיא ורגיל בדבריו
אספר לכב' מאי דבדידי הוה עובדאאני לא מבין למה לדון בכלל, יש פתגם במרוקאית (אני בכוונה אסגנן אחרת) שדבר שהוא מסריח, לא מתעסקים איתו, כי הוא יפיץ יותר ריח...
לא צריך להתעסק איתו, הוא לא מעניין את בני התורה, הוא עניין רק באותו זמן בפוליטיקה, וכבר למדו להתרחק ממנו
כבר בקושי שומעים עליו... מה העניין לדון עליו?! מספיק לנו מה שהעליתי לעיל, שמרן זיע"א אמר עליו שהוא "אדיוט עם הארץ"... נגמר, לא צריך לדון עליו יותר מזה, ממילא כל דבריו בטלים ומבוטלים.
דבריך אמת ויציב, שהרי בהסרטה הזו שיש כאן, בסוף הקהל מוחה לו כפיים (במקום שימחו בו) כאילו היה איזה זמר או בדרן שמעריציו "מחזקים אותו" ה' ירחם על עמו ישראלכשרואים שוטה כזה מביא טענות 'משכנעות' מאמינים לו, ולכן צריך לטרוח מידי פעם להביא גם את הצד האמיתי של המטבע
ייש״כ.אספר לכב' מאי דבדידי הוה עובדא
לימדתי מתוך חזון עובדיה שלא עולים לקבר ביום שלשים בחנוכה, ובצד ישב איזה אדם והתעסק במשהו אחר, פתאום הוא קם עם האייפון שבידו ואמר לי איך אתה אומר ככה הנה תראה מה כתוב כאן שיש בזה מצוה רבה...
הסברתי לו שאני מלמד מתוך חזון עובדיה, אבל הוא אמר שכבר הראה למשפחה שלו את ההלכה וכך הם ינהגו..
האנשים לא יודעים לחשוב מחוץ לקופסא הטמאה שיש להם ביד, וכשרואים שוטה כזה מביא טענות 'משכנעות' מאמינים לו, ולכן צריך לטרוח מידי פעם להביא גם את הצד האמיתי של המטבע
לפני כשנתיים שאלתי את מרן חכם שלום על כך ביחידות וכך אמרהוא אשר אמרתי צריך להתפלל עליו, וכל הדיבורים עליו אין בהם תועלת כי היום אין לו השפעה על הציבור, וחבל להעלות את הדברים האלו כאן. אני חושב שרואים בחוש שרוח רעה התלבשה עליו, ולכן כמו שהוא בזמנו היה מכתת רגליו להחזיר אנשים בתשובה, כך היום יש להחזיר לו טובה ע''י שיתפללו עליו שהקב''ה יסיר מעליו את הרוח הזו.
ומה עם המצוה רבה לבער השטן הנ"ל?!!!!!!!!!!!!!!!!!!אספר לכב' מאי דבדידי הוה עובדא
לימדתי מתוך חזון עובדיה שלא עולים לקבר ביום שלשים בחנוכה, ובצד ישב איזה אדם והתעסק במשהו אחר, פתאום הוא קם עם האייפון שבידו ואמר לי איך אתה אומר ככה הנה תראה מה כתוב כאן שיש בזה מצוה רבה...
הסברתי לו שאני מלמד מתוך חזון עובדיה, אבל הוא אמר שכבר הראה למשפחה שלו את ההלכה וכך הם ינהגו..
האנשים לא יודעים לחשוב מחוץ לקופסא הטמאה שיש להם ביד, וכשרואים שוטה כזה מביא טענות 'משכנעות' מאמינים לו, ולכן צריך לטרוח מידי פעם להביא גם את הצד האמיתי של המטבע
רואים שכב' לא חי בעיר מעורבתומה עם המצוה רבה לבער השטן הנ"ל?!!!!!!!!!!!!!!!!!!
האם הוא קיבל מאותו שציטט שם מצוה רבה להחזיקו?!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ישמרנו ה'...
מו"ר חכם שלום כהן שליט"א הזים טענה זו והלך לרב שטיימן ששלל מכל וכל לפי זכרוני.אמר לי תימני אחד שהרב שטינמן ביקש ממלוויו להגיע בהפתעה לבית של אמנון יצחק כדי לומר לו משהו ועוזריו של הרב שטינמן הציעו שאמנון יצחק יגיע הוא אליו והרב שטינמן סירב לדבריהם וכשהגיע הרב שטינמן לאמנון יצחק, אז הורה לו כרב מרבני כולל "חזון איש" וממשיך של רבי יהודה שפירא שעליו לפתוח מפלגה ובגלל שהוא זה שהגיע לאמנון יצחק ובהפתעה- לכן אמנון יצחק אפילו לא הספיק להסריט את זה כהרגלו.
וגם חושבני שמה שהוא:
זה נראה הגיוני וחבל שהגענו לכך.זה מרוב צערו על הרדיפות כנגד כל הרגלו מהעבר.
בתקנון הפורום כתוב: יש לנהוג בלשון נקייה ומכובדת בהתכתבויות בין החברים עצמם, אין לכתוב בצורה אישית, אלא לגופו של עניין. גם כאשר תלמידי מרן רבנו הגדול זיע"א ומרן הראש"ל שליט"א הנמצאים בפורום רואים לנכון להוקיע גברא, או דרך שמייצג, עליהם להיזהר מלזלזל באישיותו, אלא להתמקד בבעיתיות שיש בדרך שמייצג, או בהנהגה שנוהג או מנהיג, ותו לא. ואת אותה דרך או הנהגה, אם צריך אפילו להוקיע בדברים קשים ולדבר נגידם אה"נ, אבל לא על האישיות. "זולת אם רבותינו גמרו אומר להוציאו מחוץ למחנה ישראל באופן מוצהר וכדומה, שבזה אין כל חשש כמובן", ע"כ.אולי שהמערכת תמחוק כבר את האשכול הזה
לכאורה דבר זה נכתב בדיוק לאפוקי נושא זה.זולת אם רבותינו גמרו אומר להוציאו מחוץ למחנה ישראל באופן מוצהר וכדומה, שבזה אין כל חשש כמובן
פשוט.ויש מצווה רק להוקיע, למחות, לפרסם האמת ולהציל משגיאות.
ומי שיתבונן היטב, יראה שכבר אז היו ניצנים לדרכו החדשה...ודאי שהיום יש להתרחק מדרכו ולהרחיק אנשים אחרים, אולם אני רק רציתי לחדד שמדובר במקרה שונה. איך יתכן שאדם שהיה מזכה הרבים גדול שרבים שינו את אורח חייהם עקב הרצאותיו ומסר נפשו על עמ''י וכיתת רגליו כדי לקרבם תחת כנפי השכינה, והנה לפתע פתאום חל אצלו מפנה חד בדעותיו. לכן כתבתי שנראה שנכנסה בו רוח רעה [כדוגמת שאול המלך] ויתכן שאין הדבר בשליטתו, ויש מקום גדול לכאוב את אשר הפסדנו. הצעירים שבינינו לא יודעים כלל על מה אני מדבר, אך המבוגרים בינינו ודאי זוכרים את אותה תקופה נפלאה כיצד היה עושה נפשות לעם ישראל [אפשר לשמוע הקלטות והסרטות מאותה תקופה ולהבין שמדובר אז באדם אחר לגמרי].
זה ממש כמו מצב שבו היו אלפי אנשים במצב של סכנת נפשות ולפתע בא אדם אחד וחילץ את כולם והצילם, הלא ודאי שהם ובניהם וכל יוצאי חלציהם וכל קרובי משפחותיהם חייבים לו הכרת הטוב, ואם קרה מקרה ואחר תקופה אדם זה נכנס למשבר נפשי ושלח יד בנפשו ונמצא כעת במצב כריתי, הרי שכולם יתאגדו להתפלל עליו ולא יגידו שהוא אשם במצבו. והשם הטוב יכפר בעדו ויחזירו בתשובה שלמה אכי''ר.