יכול לברך. לא צריך ללבוש בשביל לברך.מי שלא השיג פרי חדש
אם יכול ללבוש חליפה של החג
והנה הצד שלא
מכיון שלא לובש את הבגד בשביל הנאה אלא בשביל הברכה עצמה
והיינו שהרבה מהבגד היינו להתנאות בו בחוץ ובתוך הבית לא חשיב הנאה שלמה
וא"כ אם עושה כן רק בשביל הבדיקה לא יוכל לברך בשונה מפרי דנהנה מהאכילה
או דלמא סו"ס נהנה
אני שם את החולצה החדשה, מברך שהחיינו, ועושה בדיקת חמץ מספר דקות עם החולצה כדי שיהיה הנאה שפיר.מי שלא השיג פרי חדש
אם יכול ללבוש חליפה של החג
והנה הצד שלא
מכיון שלא לובש את הבגד בשביל הנאה אלא בשביל הברכה עצמה
והיינו שהרבה מהבגד היינו להתנאות בו בחוץ ובתוך הבית לא חשיב הנאה שלמה
וא"כ אם עושה כן רק בשביל הבדיקה לא יוכל לברך בשונה מפרי דנהנה מהאכילה
או דלמא סו"ס נהנה
צ"ע אם מברכים על חולצה, כמה כבר שמחה יש על חולצה? על חליפה מברכים יש שמחה רבתי.אני שם את החולצה החדשה, מברך שהחיינו, ועושה בדיקת חמץ מספר דקות עם החולצה.
אם הוא שמח אז יכול לברך.צ"ע אם מברכים על חולצה, כמה כבר שמחה יש על חולצה?
קנה בגד חדש אפילו היה לו בגד כזה תחלה, יש לו לברך "שהחיינו" בשם ומלכות. ואף שמעיקר הדין היה צריך לברך בעת קניית הבגד, כבר נהגו שלא לברך אלא עד שעת לבישת הבגד. ועל דבר שאינו חשוב כל כך, כגון חלוק או לבנים או מנעלים וגרביים, או כיפה, אין לברך שהחיינו. [ילקו"י, ברכות עמוד תקצה]צ"ע אם מברכים על חולצה, כמה כבר שמחה יש על חולצה? על חליפה מברכים יש שמחה רבתי.
באורל"צ כתב שרק בחורים יברכו כי רק להם יש שמחה.זכורני שבישיבה היו אומרים תמיד לפטור החולצה.. יישר כח.
שים לב לעריכה שליזכורני שבישיבה היו אומרים תמיד לפטור החולצה.. יישר כח.
הוספה שלי: כ״ש בגד לחג שיש מצוה בבגדים חדשים.
מה זה פורור?אבל אם קונה פורור לכאו' יודה שיש גם לנשואים לברך...
1. החולצה שקניתי עלתה לי יותר מ-100 ש״ח.לפי המבואר בשו"ע סי' רכ"ג סע' ו הדבר תלוי באדם, ולענ"ד לרוב בני אדם אין כל כך שמחה בחולצה, אפ' החולצות האל קמט וחפתים וכו' מוכרים בתת"ים במכירים מאוד זולים, ואין בזה כ"כ שמחה. ולכן לדעתי על חולצה לא כדאי לברך.
וע״ז ג״כ באה תוספתי דלעיל על דברי הילקו״י, שאני מדבר על חולצה שאדם קנה לחג, שודאי יש לאדם שמחה בה שמקיים בה מצווה.וראיתי בהליכות ברכות שכתב שע"פ רוב אין לאדם שמחה מחולצה, אך אם הוא שמח מאוד מהחולצה רשאי לברך עליה.