• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

לגבי מכתב הרב עובדיה בשמיטה תשמ"ז

אולם יש לדון מה דעת החכם הנ"ל (הרב אפרתי) בענין אוצר בי"ד כיום. כי באופנים מסויימים דעת מרן הרב עובדיה שעדיף היתר המכירה מאוצר בי"ד, אלא"כ ידוע בבירור שאין בפירות אלו משום חשש איסור סחורה. וכנראה ההחכם הנ"ל לא דבר אלא היכא דאין חשש זה. כנלע"ד. ודו"ק.
ברוך תהיה
אם דקדקתי נכון בלשונו של הרב האשכנזי במוצ''ש הוא לא הזכיר אוצר בי''ד רק יבול חו''ל

תרשו לי לשאול בתום לב ולא מזדון, כי במוצ''ש האחרון היה הרב המקדים רב אשכנזי עם זקן גדול וכובע פרוה, והוא אמר בפתח דבריו שבזמן הזה שאפשר להשיג הכל בזול אין שום ספק שגם מרן חכם עובדיה ובנו מרן קודש הקדשים יסכימו שאין להזדקק להיתר מכירה בשופ''א
והשאלה האם אמר את דבריו מהשערה בבחינת הגם לכבוש, או שהוא ידע מראש מאי קאמר וגם מורנו ידע מה עומד לומר החכם הזה וניחא ליה בדבריו.
יורוני היודעים ויבורכו
שאלתי את מרן שליט"א מקודם.
אמר שלא ידע שהרב הנ"ל אמר אלו הדברים, אבל אמר שלגופו של עניין, כל עוד והמחיר הוא אותו מחיר, והסחורה אותה סחורה, עדיף לקנות מה שאינו היתר מכירה.

תבורך ותודה מרובה, ואשריך שאתה זוכה להכנס לפני ולפנים בקודש הקדשים קו ירוק מחדש חידושים
ואם כבר איירינן הכא, הסקרנות שואלת איך נקבע מי יהיה הרב המקדים? ומדוע יש כאלה שמגיעים כמה פעמים, ויש פעם ביובל, ויש בל יראה ובל ימצא?

אם הזכירו כבר את העניין של המכתב וכו', אכתוב כאן מה שאמר לנו מרן שליט"א לפני שבועיים בליל שבת.
מרן שליט"א דיבר על ההיתר מכירה שהוא היתר גמור, ושאלנו שוב אם הוא אוכל, ואמר, אבא שלי אכל, אז אני לא יאכל?!
ואז שאלנו לגבי הקול קורא, שמרן כתב להחמיר וכו'. ואמר שכל זה נאמר לפני שהפכו את העניין של היתר מכירה לעניין של השקפה, כביכול מי שהוא "בן תורה" לא אוכל היתר מכירה, ומי שהוא "בעל בית" אוכל... אבל לאחר שעשו את העוול הזה, יש עניין לקנות דווקא היתר מכירה, להורות שהפסק של מרן רבינו זיע"א הוא פסק אמיתי, וסומכים עליו בעיניים עצומות.

יפה מאוד, זה יישוב אמיתי לסתירה הזאת.

תבורך ותודה מרובה, ואשריך שאתה זוכה להכנס לפני ולפנים בקודש הקדשים קו ירוק מחדש חידושים
ואם כבר איירינן הכא, הסקרנות שואלת איך נקבע מי יהיה הרב המקדים? ומדוע יש כאלה שמגיעים כמה פעמים, ויש פעם ביובל, ויש בל יראה ובל ימצא?
?

בעיקרון הלשכה אחראית, אבל הרב מעורב ממש, אחד על אחד.
מקפידים מאד על רק על רבנים "ברמה גבוהה" מבחינה ציבורית. לכן לא רואים הרבה מתלמידיו של מרן שליט"א, אלא פעמים בודדות ממש, או בשעה שיש רב שמחליף את מרן שליט"א...

בעיקרון הלשכה אחראית, אבל הרב מעורב ממש, אחד על אחד.
מקפידים מאד על רק על רבנים "ברמה גבוהה" מבחינה ציבורית. לכן לא רואים הרבה מתלמידיו של מרן שליט"א, אלא פעמים בודדות ממש, או בשעה שיש רב שמחליף את מרן שליט"א...

נכון! בדיוק בשבת האחרונה יצא לי לשאול את העוזר של הרב אלמוג לוי למה דווקא תלמידי מרן מופיעים פחות, והוא אמנם לא הרחיב בנושא יותר מידי אבל התשובה היתה כעין זו...
נ.ב. כמדומני שהוא אמר לי שר' דודו עמר אחראי על הרב המקדים ופעמים שמרן הראשל"צ כלל אינו מעורב בבחירת הרב המקדים... (איני יודע אם זה אכן נכון)

חזור
חלק עליון