געציל אלבז
Member
ולמה? כי כך החליט כבודו?וזה כל הההבדל געציל יקירינו
אולי הדברים להיפך, או לפחות שווה בשווה?
למה על זה לא חשבת?
ולמה? כי כך החליט כבודו?וזה כל הההבדל געציל יקירינו
אף אחד לא חושב לקחת לו את "הזכות" הזאת, התגובה הייתה על הסנגוריה על דברי גפני והדוברות שלךאני חושב שזכותו של גפני לראות את הדברים אחרת. הוא זכאי לחשוב (כמו כל בר דעת שעושה אחד ועוד אחד) שיש כאן רצון לנקום.
הוא גם זכאי לחשוב שיש מי שפועל לכופף רבנים לדעתו.
אם זה נכון או לא - כמובן שכל אחד חושב לעצמו מה שהוא חושב, אבל בפועל - אין כאן שום דיבור נגד הרבנים.
אני עדיין מסנגר.אף אחד לא חושב לקחת לו את "הזכות" הזאת, התגובה הייתה על הסנגוריה על דברי גפני והדוברות שלך
יכול להיות, רק לא מצאתי מש"ס שהופך את מועצגה"ת ור' דב להכרעות של גפני או במקרה הזה יותר נכון להכרעות של זעליג אורלנסקי ודוד שפירא וטוביה לנדו כי אנחנו באמת סומכים מאמינים בגדולי ישראל הליטאים שלפי ראייתם הם הכריעו מה שהכריעו, הכאב למה לא סופרים ומוחקים דעות אחרות כדוגמת הגאון האדיר רמ"צ ברגמן שליט"א שאומר שיש לקיים את ההסכם שחתמו הגאונים האדירים ר"ח קנייבסקי זצוק"ל ור"ג אדלשטיין זיע"אולמה? כי כך החליט כבודו?
אולי הדברים להיפך, או לפחות שווה בשווה?
למה על זה לא חשבת?
סה"כ הסברתי פשוט מאוד שגפני בהתקפתו על דרעי פוגע במועצחה"ת שהיא זאת שבסוף הכריעה... אתה רוצה לסנגר על הזלזול הזה בכבוד תלמידי חכמים שמצהירים שהם הורו והופכים אותם לנוקמים זכותך... רק תזהר בגחלתן של רבותינו...אני עדיין מסנגר.
לא ראיתי שהצלחת להפריך את הסנגוריה
לא דברתי על ישיבות. דברתי על חיידרים.יצאתי ובדקתי והעמקתי חקר.. ויצא לי מסקנא אחרת לחלוטין.. עכ"פ ברוב המקומות..
בישיבות גדולות המצב וודאי לא נשתנה.. בלומדי בפוניבז' היו שם העילית שבעילית מהציבור הספרדי ולא רק בעלי קשרים למינהם..
גם בחיידרים.. בתוך עמי אנוכי יושב.. ומכיר את תושבי השכונה.. ורואה היטב היכן שולחים המשפחות הספרדיות האיכותיות..
אני מסכים שיש גם משפחות אכותיות במוסדות הספרדים.. אבל יש גם אחוזים לא קטנים של הסגנון הישן וד"ל.
ומה שבטוח שהספרדים הלומדים עם ילדיי מהמשפחות האיכותיות ביותר.. ולא רק בעלי קשרים.. ובוודאי לא פחות מהספרדים במוסדות הספרדים..
אפשר למכור סיפורים כל עוד לא מכירים את הנתונים מקרוב.. אך כשיושבים שם אחר שם מתנפצת הבועה באחת..
זה חוצפה להביא קטע של סילוף דברי מרן שכל גדולי ישראל דיברו דברים נגד אתו האי''ש שהוציא את ההקלטה הזאת מרן בלוין שהחזיר את רבי אריה אמר דברים ברורים שמה שהרב שך אמר עליו וגם אחרי שמרן הראשון לציון נבחר מרן שיבח מאוד את פעילותו בריש גליה ולקחת אזי הקלטההוא אכן דיבר על דרעי שהוא לא גדול הדור. הוא בשום אופן לא דיבר על חכמי התורה של ש"ס שאין להם דעת תורה. יחי ההבדל.
מי שצורם לו האמירה שדרעי פועל על דעת עצמו, או מכופף את הרבנים לדעתו (ע"ע ההקלטות של מרן
הרבנים שאמרו לדרעי לעשות משהו זה לא הרבנים זה דרעי שרוצה לנקום בושה וחרפה !!!אני חושב שזכותו של גפני לראות את הדברים אחרת. הוא זכאי לחשוב (כמו כל בר דעת שעושה אחד ועוד אחד) שיש כאן רצון לנקום.
הוא גם זכאי לחשוב שיש מי שפועל לכופף רבנים לדעתו.
אבל בי-ם המצב כיום התהפך.
וגם בבית שמש, הציבור הספרדי האיכותי ביותר שולח למוסדות ספרדיים בדווקא.