• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

לכסות חציל שניצל

חציל מטוגן הוא הדין שניצל ברכתם מזונות
יפה שאתה חולק וסובר ששניצל ברכתו מזונות
אבל מה לעשות שהרב עובדיה אמר בהקלטה שברכתו שהכל
וכבר אמרו באבות ואל תאמר קבלו דעתי שהן רשאין ולא אתה ופי' הרמב"ם ואמר: אם חלקו עליך חבריך בדעה - אל תחייבם לקבל סברתך, לפי שהבחירה בידם לקבל דברך, ואין הבחירה בידך לחייבם בדברך.

יפה שאתה חולק וסובר ששניצל ברכתו מזונות
אבל מה לעשות שהרב עובדיה אמר בהקלטה שברכתו שהכל
וכבר אמרו באבות ואל תאמר קבלו דעתי שהן רשאין ולא אתה ופי' הרמב"ם ואמר: אם חלקו עליך חבריך בדעה - אל תחייבם לקבל סברתך, לפי שהבחירה בידם לקבל דברך, ואין הבחירה בידך לחייבם בדברך.
כבר היינו בוויכוח הזה לפני כמה ימים לא יתנו לי להגיב יערכו לי הודעות
תפתח רח ס"ב ותעיין בדברים
על כל פלפול שתביא אני יביא לך דוגמאות דומות שברכתם מזונות
בוטן אמריקאי קסטה שוקולד עם שברי עוגיות
ודברים פשוטים
אינני בר לחייבך אך האמת היא אמת ולהגיד אותה אנחנו צריכים ההלכה במקומה עומדת

נראה כסתירה מיניה וביה.
גם הפירורים בשניצל לכו"ע מטרתם להטעים את העוף רק השאלה אם הוא בא בתור תבלין וטפל או בתור במ"מ שבא לתת טעם ויש לו חשיבות של עיקר, ואם לגבי החציל הטעים דבריו שברכתו מזונות כיון שבא לתת טעם, ה"ה בשניצל. ואם רצונו ללכת בקו של הראשל"צ שליט"א אז היה צריך לפסוק שגם על החציל צריך לברך אדמה.
ומש"כ שכן הוא המנהג, באופן כללי לחלק מפוסקי זמנינו יש נטייה "לקבוע" מנהגים כאשר המציאות היא לא תמיד איך שרואים אותה ממקומם שלהם, ולכן אינה ראיה.

אשריך שפשוט לך אבל יש חכמים אחרים שפשוט להם אחרת
חוץ מהרב עובדיה יש עוד הרבה רבנים חשובים שדעתם לברך שהכל
תראה לי איפה דעת הרב עובדיה לברך שהכל?
יש הרבה רבנים בינהם הלכה ברורה ואור לציון הרבנים ספרדים למעט הילקוי שפשוט להם שזה מזונות
למעט רבנים אשכנזים שסוברים שזה שהכל

שניצל ברכתם מזונות
אולי מספיק כבר לחזור עוד פעם לברכת השניצל!
א. זה לא הנידון כרגע (אלא קידוש).
ב. ההסעתפות הנ"ל לעניין הברכה היתה האם למ"ד שניצל שהכל, החציל יהיה מזונות או לא.
ג. כבר נכתב כאן בפורום שלמעשה דעת הרב עובדיה והרב יצחק לברך שהכל, אז אין עניין לכתוב כל פעם שלדעתך מברכים מזונות, אא"כ זה במקום המתאים ששם דנו בזה בהלכה.

חזור
חלק עליון