זה ידוע כתירוצו של מרן ביבי"א ח"ג (חו"מ סי' ז) ועוד, בדין איסור גידול בהמה דקה בא"י , ותירץ מרן כיון שזה לא נפק"מ למעשה לכן לא כתב בזה, וה"ה ה"ה לגבי הלכות שמיטה והיתר מכירה יביע אומר ח"י יו"ד סי' לז בקונטרס השמיט'ה וכו', ועוד תירץ מרן ז"ל עמ"ש הרמ"א בדברי מרן השו"ע שקיצר בדיני עדים זוממים בחו"מ איפה שהיה להאריך, כי אין בזה נפק"מ בזמנינו לאפוקי מהרמב"ם שכת בגם דברים שאין נפק"מ בזמינו אלא הלכתא למשיח'א כידוע, ועוד ועוד כאשר עיני המעיין תחזינה מישרים.ידוע לי הסיבה בגלל שחכמי הגמרא רצו להשקיע יותר על הלכות שהם למעשה, ואילו טהרות וזרעים (בבבל) הם לא מעשה, יש למישהוא מקור על זה ?
בנוגע לירושלמי על טהרות עי' בעלי תמר עמ"ס נזיר עמ' שסג שדן בזה בהרחבה.לי ידוע על ירושלמי שהיה גם על טהרות וקדשים רק נגנז, ויש לזה ראיות, על בבלי לא שמעתי.
רק בשולחן ערוך רואים היטב בהלכות תרומו"ע שלא הרחיבו הנו"כ, מלבד הגר"א, כיון שלא היה נוגע למעשה [כך שמעתי מהגרי"ש קניבסקי שליט"א]
תלמוד בבלי מסכת בבא מציעא דף קיד עמוד בידוע לי הסיבה בגלל שחכמי הגמרא רצו להשקיע יותר על הלכות שהם למעשה, ואילו טהרות וזרעים (בבבל) הם לא מעשה, יש למישהוא מקור על זה ?
אולי מדובר על משניות?תלמוד בבלי מסכת בבא מציעא דף קיד עמוד ב
אמר ליה: לאו כהן הוא מר, מאי טעמא קאי מר בבית הקברות? - אמר ליה: לא מתני מר טהרות? דתניא, רבי שמעון בן יוחי אומר: קבריהן של נכרים אין מטמאין, שנאמר ואתן צאני צאן מרעיתי אדם אתם - אתם קרויין אדם, ואין נכרים קרויין אדם. - אמר ליה: בארבעה לא מצינא, בשיתא מצינא? - אמר ליה: ואמאי? - אמר ליה: דחיקא לי מילתא.
תוספות מסכת בבא מציעא דף קיד עמוד באולי מדובר על משניות?
רואים עוד יותר, שכן בטוש"ע לא פסקו כלל לכל דיני קדשים כיון שאינם נוהגים בזמנינו וכן דיני טומאה וטהרה שאינם נפ"מ בזה"ז.רק בשולחן ערוך רואים היטב בהלכות תרומו"ע שלא הרחיבו הנו"כ, מלבד הגר"א, כיון שלא היה נוגע למעשה [כך שמעתי מהגרי"ש קניבסקי שליט"א]