ת תלמיד מהרש"ך Active member 3 יוני (6) 2024 #1 שאלני חתן אחד האם יוכל לשאול רב בדיני טהרה בתנאי שיקל לו, ואם לא ילך לרב אחר. האם אין פה שאחד"א. בילקוט טהרה התייחס לזה? נערך לאחרונה: 3 יוני (6) 2024
שאלני חתן אחד האם יוכל לשאול רב בדיני טהרה בתנאי שיקל לו, ואם לא ילך לרב אחר. האם אין פה שאחד"א. בילקוט טהרה התייחס לזה?
פ פשוט Well-known member 3 יוני (6) 2024 #2 תלמיד מהרשך אמר: שאלני חתן אחד האם יוכל לשאול רב בדיני טהרה בתנאי שיקל לו, ואם לא ילך לרב אחר. האם אין פה שאחד"א. בילקוט טהרה התייחס לזה? לחץ כדי להרחיב... שילך ישר לרבני צוהר... מה זה הדבר הזה להזמין פסקים מראש מהרב? כשאני הולך לעשות שאילת חכם זה על דעת לקבל את פסקו, בין מוצא חן בעיני בין אינו מוצא חן. נערך לאחרונה על ידי מנחה: 3 יוני (6) 2024
תלמיד מהרשך אמר: שאלני חתן אחד האם יוכל לשאול רב בדיני טהרה בתנאי שיקל לו, ואם לא ילך לרב אחר. האם אין פה שאחד"א. בילקוט טהרה התייחס לזה? לחץ כדי להרחיב... שילך ישר לרבני צוהר... מה זה הדבר הזה להזמין פסקים מראש מהרב? כשאני הולך לעשות שאילת חכם זה על דעת לקבל את פסקו, בין מוצא חן בעיני בין אינו מוצא חן.
A abc123 Well-known member 3 יוני (6) 2024 #3 תלמיד מהרשך אמר: שאלני חתן אחד האם יוכל לשאול רב בדיני טהרה בתנאי שיקל לו, ואם לא ילך לרב אחר. האם אין פה שאחד"א. בילקוט טהרה התייחס לזה? לחץ כדי להרחיב... יוכל אחרי שאוסר לו לבקש ממנו שישחרר אותו מהפסק ויוכל לשאול רב מיקל. כך נראה לא?
תלמיד מהרשך אמר: שאלני חתן אחד האם יוכל לשאול רב בדיני טהרה בתנאי שיקל לו, ואם לא ילך לרב אחר. האם אין פה שאחד"א. בילקוט טהרה התייחס לזה? לחץ כדי להרחיב... יוכל אחרי שאוסר לו לבקש ממנו שישחרר אותו מהפסק ויוכל לשאול רב מיקל. כך נראה לא?
ת תלמיד מהרש"ך Active member 3 יוני (6) 2024 #5 abc123 אמר: יוכל אחרי שאוסר לו לבקש ממנו שישחרר אותו מהפסק ויוכל לשאול רב מיקל. כך נראה לא? לחץ כדי להרחיב... אפשר מקורות בבקשה? נערך לאחרונה על ידי מנחה: 3 יוני (6) 2024
abc123 אמר: יוכל אחרי שאוסר לו לבקש ממנו שישחרר אותו מהפסק ויוכל לשאול רב מיקל. כך נראה לא? לחץ כדי להרחיב... אפשר מקורות בבקשה?
ב בשורות טובות Well-known member 3 יוני (6) 2024 #6 תלמיד מהרשך אמר: תתפלא לשמוע שאיזה מו"צ גדול אמר לי שיש להקל בזה. לחץ כדי להרחיב... אפשר מקורות בבקשה? שמעתי כמה רבנים שלא פעם אמרו לאנשים שאין לשאול שני רבנים נערך לאחרונה על ידי מנחה: 3 יוני (6) 2024
תלמיד מהרשך אמר: תתפלא לשמוע שאיזה מו"צ גדול אמר לי שיש להקל בזה. לחץ כדי להרחיב... אפשר מקורות בבקשה? שמעתי כמה רבנים שלא פעם אמרו לאנשים שאין לשאול שני רבנים
ב בשורות טובות Well-known member 3 יוני (6) 2024 #7 זה מזכיר לי שראיתי פרסומת שליחת מראות ל"רב" בוואטסאפ... ספק "בן נדה" כרת וכו' נערך לאחרונה: 3 יוני (6) 2024
A abc123 Well-known member 3 יוני (6) 2024 #8 בשורות טובות אמר: זה מזכיר לי שראיתי פרסומת שליחת מראות ל"רב" בוואטסאפ... ספק "בן נדה" וכו' לחץ כדי להרחיב... אם החשש שלך זה שאי אפשר לראות טוב דרך הואצפ. למה דוקא חשש בן הנידה ולא חשש כרת?
בשורות טובות אמר: זה מזכיר לי שראיתי פרסומת שליחת מראות ל"רב" בוואטסאפ... ספק "בן נדה" וכו' לחץ כדי להרחיב... אם החשש שלך זה שאי אפשר לראות טוב דרך הואצפ. למה דוקא חשש בן הנידה ולא חשש כרת?
ת תלמיד מהרש"ך Active member 3 יוני (6) 2024 #9 בשורות טובות אמר: זה מזכיר לי שראיתי פרסומת שליחת מראות ל"רב" בוואטסאפ... ספק "בן נדה" וכו' לחץ כדי להרחיב... ל"ד כלל.
בשורות טובות אמר: זה מזכיר לי שראיתי פרסומת שליחת מראות ל"רב" בוואטסאפ... ספק "בן נדה" וכו' לחץ כדי להרחיב... ל"ד כלל.
יוסף דהן Well-known member 3 יוני (6) 2024 #10 תלמיד מהרשך אמר: שאלני חתן אחד האם יוכל לשאול רב בדיני טהרה בתנאי שיקל לו, ואם לא ילך לרב אחר. האם אין פה שאחד"א. בילקוט טהרה התייחס לזה? לחץ כדי להרחיב... זה לא עונה לשאלה אבל בידי כהן פסקא טבא כתב שהרב יעקב יוסף זצל אמר לו שיכול בכל נושא לשאול רב אחר/
תלמיד מהרשך אמר: שאלני חתן אחד האם יוכל לשאול רב בדיני טהרה בתנאי שיקל לו, ואם לא ילך לרב אחר. האם אין פה שאחד"א. בילקוט טהרה התייחס לזה? לחץ כדי להרחיב... זה לא עונה לשאלה אבל בידי כהן פסקא טבא כתב שהרב יעקב יוסף זצל אמר לו שיכול בכל נושא לשאול רב אחר/
ב בשורות טובות Well-known member 3 יוני (6) 2024 #11 abc123 אמר: אם החשש שלך זה שאי אפשר לראות טוב דרך הואצפ. למה דוקא חשש בן הנידה ולא חשש כרת? לחץ כדי להרחיב... אמת תיקנתי
abc123 אמר: אם החשש שלך זה שאי אפשר לראות טוב דרך הואצפ. למה דוקא חשש בן הנידה ולא חשש כרת? לחץ כדי להרחיב... אמת תיקנתי
פ פשוט Well-known member 3 יוני (6) 2024 #12 הנשאל לחכם וטימא, לא ישאל לחכם ויטהר. לחכם ואסר, לא ישאל לחכם ויתיר.
צ ציון ש Well-known member 3 יוני (6) 2024 #13 תלמיד מהרשך אמר: תתפלא לשמוע שאיזה מו"צ גדול אמר לי שיש להקל בזה. לחץ כדי להרחיב... אולי תסביר את עצמך.? עשה לך רב והסתלק מן הספק. אחרי ששואלים את הרב נגמר הדין. בדבר שהוא מחלוקת הפוסקים אפשר שיש לדון וכו' אבל בדבר התלוי השיקול הדעת או בראית דמים וכדו' איך אפשר לשאול מישהו אחר? נערך לאחרונה על ידי מנחה: 3 יוני (6) 2024
תלמיד מהרשך אמר: תתפלא לשמוע שאיזה מו"צ גדול אמר לי שיש להקל בזה. לחץ כדי להרחיב... אולי תסביר את עצמך.? עשה לך רב והסתלק מן הספק. אחרי ששואלים את הרב נגמר הדין. בדבר שהוא מחלוקת הפוסקים אפשר שיש לדון וכו' אבל בדבר התלוי השיקול הדעת או בראית דמים וכדו' איך אפשר לשאול מישהו אחר?