• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מאסר בחורי הישיבות-איפה הנציגים הספרדים כאשר [רק] בחורים ספרדים מושלכים לכלא???

הם מתכוונים שהם עושים הכל כדי שיעצרו עוד ועוד,

וכך יכשירו את דעת הקהל שהנה חייב חוק שיעצור את המעצרים ויתחיל גיוס חוקי..

מעשה עמלק ממש שמזנב בנחשלים,

ולה' ורק לה' הישועה בביאת גוא"צ בב"א
זקן חברי מועצת חכמי התורה מרן הגאון רבי משה מאיה, התראיין במהדורה המרכזית ב'קול חי' והתייחס לגל המעצרים המכוון נגד לומדי תורה: "חז"ל אומרים 'כל מי שיש בידו למחות ולא מוחה – נתפס באותו עוון'. מרן פסק בשו"ע שכל המבזה תלמידי חכמים אין לו חלק לעולם הבא ועוד דברים קשים, אם הולכים ועוצרים בן תורה בגלל תורתו – זה ביזוי תלמיד חכם לכל הדעות".

מרן הגר"מ מאיה מוסיף: "שוטר צבאי שאומרים לו ללכת לעצור בן ישיבה – הוא יאבד את כל העולם הבא שלו, אם מדובר ביהודי כשר, האם הוא ילך לעשות עבירה כזו חמורה? בדיוק כמו שאם אומרים לו לחלל שבת או לאכול חזיר הוא לא יעשה זאת, גם כאן, ההיגיון הפשוט אומר שצריך לסרב פקודה".

לדבריו, "בחורי הישיבות צריכים לא לפחד, אם אדם זוכה ויבואו לעצור אותו – שירקוד בפני כל הסוהרים והאסירים, ויגיד להם 'אשריי שזכיתי לניסיון הזה, אני מקדש שם שמים'".

בהמשך הראיון, התייחס מרן הגר"מ מאיה לטענות המופנות כלפי חברי הכנסת מהמפלגות החרדיות, ואמר: "חברי הכנסת שלנו – מה שהם היו יכולים לעשות הם עשו. הכל בהנחייה של חברי מועצת החכמים, כולם ראשי ישיבות בראשות הרב בצלאל, שדנים בכל פרט ומכוונים אותם. כך גם בדגל התורה ואגודת ישראל, כולם צדיקים וחסידים. אף חבר כנסת לא זז מדברי רבו".

זקן מועצת חכמי התורה מרן הגר"מ מאיה שליט"א בראיון בקול חי לטענות המופנות כלפי חברי הכנסת מהמפלגות החרדיות, ואמר: "חברי הכנסת שלנו – מה שהם היו יכולים לעשות הם עשו. הכל בהנחייה של חברי מועצת החכמים, כולם ראשי ישיבות בראשות הרב בצלאל, שדנים בכל פרט ומכוונים אותם. כך גם בדגל התורה ואגודת ישראל, כולם צדיקים וחסידים. אף חבר כנסת לא זז מדברי רבו".

שלום שטיין: בעקבות המעצרים האחרונים: בישיבת סיעת יהדות התורה דנו באפשרות שכל חברי הכנסת יעלו לפגישה אצל שר הביטחון כ״ץ בדרישה שיתערב בנושא. ההצעה ירדה מהפרק מחשש שהיועמ״שית תטיל עליו מגבלות חדשות בנושא.

שר הדתות לשעבר מיכאל מלכיאלי מגנה בתוקף - בראיון למהדורת הבוקר ב'קול חי' בהגשת בצלאל קאהן ודוד חכם - את גל המעצרים של בחורים ואברכים שכל 'חטאם' הוא לימוד תורה, אך מסביר מדוע מפלגת ש"ס אינה טורקת את הדלת מול הקואליציה, למרות הלחץ הכבד שמגיע מהשטח: "אנחנו לא מרימים ידיים, יש לנו דאגה אמיתית ואחריות לעולם התורה" | הראיון המלא כעת באתר 'אמס' - הדיגיטל של 'קול חי' >>> https://www.emess.co.il/radio/1822016

‏ישי כהן: תלמיד ישיבה נוסף נעצר הלילה על ידי המשטרה והועבר לידי המשטרה הצבאית. כל המעצרים האחרונים בוצעו על ידי המשטרה, למרות הצהרות המפכ״ל שהמשטרה לא תשתתף במעצרים ולא תעביר עריקים לידי הצבא.

‏אבי מוסקוב: בחור הישיבה שנעצר הלילה לומד בישיבת חב״ד תל אביב, והוא הגיש דיחויים כדין.

‏ישי כהן: תלמיד ישיבה נוסף נעצר הלילה על ידי המשטרה והועבר לידי המשטרה הצבאית. כל המעצרים האחרונים בוצעו על ידי המשטרה, למרות הצהרות המפכ״ל שהמשטרה לא תשתתף במעצרים ולא תעביר עריקים לידי הצבא.

‏אבי מוסקוב: בחור הישיבה שנעצר הלילה לומד בישיבת חב״ד תל אביב, והוא הגיש דיחויים כדין.
הפרגוד: שוחרר בן הישיבה תלמיד ישיבת חב"ד בת"א אריאל קורן שהוסגר אמש למשטרה הצבאית ע"י משטרת ראש העין. עו"ד שלמה חדד ייצג.

בחור הישיבה שהסיע שב"ח התגלה כעריק ונעצר בידי המשטרה

תלמיד ישיבה בן 20 נעצר בידי המשטרה לאחר שבבדיקת רכב בכפר קאסם, התגלה הנהג כעריק • עד מהרה התאספו המונים והחלה מחאה מחוץ לתחנת המשטרה בראש העין • בעוד המשטרה העבירה את החשוד לידי המשטרה הצבאית, עורך דינו מכחיש בתוקף את החשדות המקוריים שפורסמו
בדיקה שערכו היום שוטרי תחנת כפר קאסם הובילה למעצרו של תלמיד ישיבה בן 20, תושב תל אביב, לאחר שבתוך רכבו זוהה שוהה בלתי חוקי.

על פי הדיווח ב-i24NEWS האירוע קיבל תפנית משמעותית עם הגעת החשוד לתחנת המשטרה. במהלך הבדיקה התברר כי הצעיר מוגדר כעריק משירות צבאי, ובעקבות הממצאים הוא הועבר לידי המשטרה הצבאית.

הידיעה על מעצר הצעיר החרדי הופצה במהירות ברשתות החברתיות תחת הכותרת "מעצר עריק", דבר שהוביל לתסיסה מיידית בשטח. עשרות מפגינים חרדים הגיעו אל מחוץ לתחנת המשטרה בראש העין כדי למחות על המעצר, וזאת על אף שהעריק עצמו כלל לא נכח במבנה באותה העת.

המתיחות מחוץ לתחנה התעצמה למרות שהעילה הראשונית לעיכובו של הצעיר הייתה החשד להסעת שוהה בלתי חוקי.

מנגד, בצוות ההגנה של תלמיד הישיבה דוחים מכל וכל את הטענות על עבירות פליליות שאינן קשורות למעמדו הצבאי. בהודעה מטעם עו״ד שלמה חדד המייצג את תלמיד הישיבה נמסר: ״מרשי לא הסיע ולא נחשד בהסעת שוהה בלתי חוקי. בניגוד לפרסומים, הוא כלל לא נחקר בגין עבירה כזו. מדובר בפרסום שגוי וחסר בסיס עובדתי.״

ושובר שיאים חדשים
כשאין טענה עניינית ...
במצב הנוכחי שבחורי ישיבות נעצרים לרוב, ולא מקבלים גיבוי מהממסד ומהמפלגות עיתונים וכו
{פרט למקרים חריגים שהיה הרבה רעש סביב המעצר ואז הוכרחו לתת סוג של גיבוי}
ברור שיהיה עליה במספר המתגיסים אצל המתחזקים.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
אתמול בלילה:
דניאל גרובייס: המשטרה נכנסה לישיבת גרודנא באר יעקב ומתעמתת עם התלמידים בשעה זו, דיווחים על מעצרי בחורים עריקים שם. הרקע: ריב עם פועלים באתר בניה סמוך שגלש פנימה
עימותים קשים במקום.
השוטרים מנסים לעצור עריקים בתוך הישיבה.
בחור משיעור ב' נמצא בתוך הניידת לאחר שחשדו נתן מכות לשוטרים.
כוחות גדולים של יס"מ של מחוז מרכז במקום . מקפיצים עוד כוחות למקום
קובי ישראל: מהנעשה בבאר יעקב: דניאל בן פורת, תלמיד ישיבת גרודנא באר יעקב נעצר לפני זמן קצר ע"י שוטרים בישיבה לאחר עימותים בחשד לתקיפת שוטר. מדובר בעריק.
עדכון מצב בבאר יעקב |
נעשה שימוש ברימוני הלם במקום בזמן המעצר.
כרגע המצב נרגע יחסית והבחורים מקבלים כיבוד קל בחדר אוכל.
בשטח טוענים, שהשוטר הקהילתי אמר למשטרה לעזוב את המקום, כדי שלא יהיה מהומות, רבני הישיבה במקום.
הבחור עדיין עצור אך מדברים כרגע על שחרור.
משגיח ישיבה הרב ישראל שלום איראם הגיע מביתו באשדוד כדי להרגיע את הרוחות. כעת הוא מדבר בחדר אוכל לפני הבחורים. ”אני יודע שאתם רוצים ’עטרת שמאי’ (עטרת שלמה, אריאל שמאי...:))אבל בעז''ה זה לא יהיה, אני מבקש להרגיע את הרוחות”.

כשאין טענה עניינית ...
במצב הנוכחי שבחורי ישיבות נעצרים לרוב, ולא מקבלים גיבוי מהממסד ומהמפלגות עיתונים וכו
{פרט למקרים חריגים שהיה הרבה רעש סביב המעצר ואז הוכרחו לתת סוג של גיבוי}
ברור שיהיה עליה במספר המתגיסים אצל המתחזקים.
ואם היה גיבוי...
בחור שהרקע שלו דתי/מסורתי
והבן דוד שלו הוא קצין מצטיין.
יהודים טובים שכנעו את ההורים שלו לשלוח לישיבה קדושה.
ויש לו 2 אפשרויות או להפוך לפלילי שכל לילה הוא צריך לחשוש אם ידפקו לו בדלת.
או להיות כמו הבן דוד שלו.
איזה גיבוי יכול לעזור לו????
אני מכיר אישית בחור ישיבה שאבא שלו חזר בתשובה, וכל המשפחה מסורתית. כולם משרתים ושרתו בצבא
והוא לומד בישיבה אשכנזית מהטובות. ונקרא בחור טוב.
והוא הודה בפני שאם יעצרו אותו הוא לא יעמוד בזה ויגיע להסכם עם הצבא על גיוס בהמשך.
ככה עושים הרבה מאוד בחורים מרקע כזה.
תיקח סבתא מסורתית שיש לה נכד כזה ונכד כזה וגם אם היא גאה בשניהם, ברגע שאחד נהיה עריק שום גיבוי לא יכול לשכנע אותה לתמוך בנכד שיושב בכלא.
וכשאין תמיכה מתוך המשפחה לא יעזור שום דבר.
למעט יחידים שמוסרים נפש, אבל כאן מדובר על מאבק ציבורי.
להיפך גיבוי גדול מידי יעשה רעש גדול מידי וגם בחור שלא עצרו אותו ולא דפקו לו בדלת יאמר: או קיי זו התוכנית לריב עם המדינה - לא מתאים לי או להורים שלי או למשפחה שלי...
אגב
כל אלו שנלחמים בחוק, הם לא אלו שיצאו לפריפריה לרשום ילדים למוסדות.
דוקא אלו שתומכים בחוק חלק גדול מהם עסק או עוסק בקירוב רחוקים.
וכנראה שהם יודעים על מה הם מדברים.

אגב
כל אלו שנלחמים בחוק, הם לא אלו שיצאו לפריפריה לרשום ילדים למוסדות.
דוקא אלו שתומכים בחוק חלק גדול מהם עסק או עוסק בקירוב רחוקים.
וכנראה שהם יודעים על מה הם מדברים.
במחילה מכבוד תורתו, לא בדקת את זה.
אני מכיר בפירוש כמה פעילים באחד מארגוני הסיוע הגדולים (נותנים גב) שהוא בין היתר גם מהמתנגדים לחוק בתוקף, והפעילים הללו דואגים כבר שנים למשפחות מהפריפריה למוסדות ועוד, וכמה מקרים שאני מכיר שבחור שכמעט התגייס רח''ל ולא היה לו גיבוי משפחתי ולא היה לו ישיבה מסודרת הם דאגו לו למסגרת ישיבתית ולגיבוי מלא.
כך שדבריך לא כ''כ מדויקים בנקודה הזו.

במחילה מכבוד תורתו, לא בדקת את זה.
אני מכיר בפירוש כמה פעילים באחד מארגוני הסיוע הגדולים (נותנים גב) שהוא בין היתר גם מהמתנגדים לחוק בתוקף, והפעילים הללו דואגים כבר שנים למשפחות מהפריפריה למוסדות ועוד, וכמה מקרים שאני מכיר שבחור שכמעט התגייס רח''ל ולא היה לו גיבוי משפחתי ולא היה לו ישיבה מסודרת הם דאגו לו למסגרת ישיבתית ולגיבוי מלא.
כך שדבריך לא כ''כ מדויקים בנקודה הזו.
שמת רק לב
שהוא דיבר על קירוב רחוקים ושליחתם למוסדות תורניים הן ע''י לב לאחים
הן ע''י קרן ההסעות ובהמשך בישיבות וזה דבר שמשנה צביון של משפחה שלמה לעתים קרובות
וכמו שמרן זי''ע עשה במשך שנים לבדו בצורה עצמאית ולא על עזרה לבחור שכמעט התגייס
ופעילות קדושה זו לא רק שלא נתמכה ע''י אותם אנשים אלא הם התנגדו לה בתוקף
לך לאחד מהם שאתה מכיר ושאל אותו על לב לאחים מהי דעתו, שמור מרחק לגידופים שתשמע

ככה עושים הרבה מאוד בחורים מרקע כזה.
תיקח סבתא מסורתית שיש לה נכד כזה ונכד כזה וגם אם היא גאה בשניהם, ברגע שאחד נהיה עריק שום גיבוי לא יכול לשכנע אותה לתמוך בנכד שיושב בכלא.
וכשאין תמיכה מתוך המשפחה לא יעזור שום דבר.
למעט יחידים שמוסרים נפש, אבל כאן מדובר על מאבק ציבורי.
להיפך גיבוי גדול מידי יעשה רעש גדול מידי וגם בחור שלא עצרו אותו ולא דפקו לו בדלת יאמר: או קיי זו התוכנית לריב עם המדינה - לא מתאים לי או להורים שלי או למשפחה שלי...
דברים נפלאים וישרים לכל בר דעת
אציין רק שדעת הרב יצחק איננה חולקת על הנ''ל אלא דעתו על החוק ספציפי שנזקו מרובה מתועלתו
ולא באופן כללי על כל הגישה
שהרי הקנאים ואנשי הפלגלגונים התנגדו גם לחוק בתשע''ד וגם לחוק טל בתשס''ב וב''ה לא עלה בידם

ולא באופן כללי על כל הגישה
וכפי שמבואר כאן היטב לכל בר דעת
שאיןדעת מרן שליט"א כדעת @בבלי ירושלמי או @הראל אפרים ודומיהם
וכפי שכבר היה חכם עדיף מנביא
יש לך מידע מה דעת מרן שליט"א בעניין?
האם הוא בעד הפגנות לחסום כבישים?
ומה עם הפיקוח נפש של נהגים דורסים?
צריך בשביל זה דעת תורה.

‏הבה"ח כפיר ביטן שנעצר הלילה בביתו בהוד השרון שוחרר בדק' האחרונות בסיוע עוה"ד שלמה חדד ואיתי כהן ע"י ארגון נותנים גב למרות מצבו המשפטי הסבוך עקב מעמדו כמשתמט פרקליטותי. (יוסי פלד)

עוד הוכחה שעכשיו צריך להפגין לא לחכות
אני קורא כאן להפגנה בכמה מוקדים ונחסום את כל הכבישים המרכזיים בארץ
שידעו לא להתעסק
יש לך מידע מה דעת מרן שליט"א בעניין?
האם הוא בעד הפגנות לחסום כבישים?
ומה עם הפיקוח נפש של נהגים דורסים?
צריך בשביל זה דעת תורה.
הנה קיבלנו תשובה מה דעת מרן שליט"א על פי דעתו של מרן זי"ע
בנושא ההפגנות
על זה נאמר "חכם עדיף מנביא"
"פעם אחי חכם יעקב זצוק''ל והיבדל''ח הגרב''צ מוצפי שהיו בחורים הלכו לאיזה הפגנה על ברכה מועורבת שהקימו בירושלים כשחזרו מרן האבא כעס עליהם מה הלכתם לשם ? אתם לא יודעים שהם מסוגלים גם להרוג אתכם יש להם מבוטות הם יהרגו אתכם היום אנו רואים את זה בכזו אלימות איזה רשעות צריך לברוח מהם''

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון