מרן שליט"א בילקוט יוסף עמ' רי כתב להתיר [אם לא מגיע לידי ריקוד].
מצו"ב ילקו"י
אם הדבר יכול להועיל לו למצב רוח (שא יכנס לדכאון) במיוחד במצב בו עמ"י נמצא בא"י, נראה שגם ההגיון היה נותן.בהגיון קר אין שום בעיה.
אך הרגש לא נותן.
בדבריי אתה מוצא סתירה לדבריך?אם הדבר יכול להועיל לו למצב רוח (שא יכנס לדכאון) במיוחד במצב בו עמ"י נמצא בא"י, נראה שגם ההגיון היה נותן.
נ.ב צריך לתת לב ודעת לכך שלא ניתן לפסוק הלכה ע"פ הגיון או שכל, אלא רק מה שרבותינו הפוסקים ראשונים ואחרונים כתבו
הגיון ושכל יכולים לשמש את האדם עצמו ולא לכתוב זאת כהוראה
מסקנתך היא שע"פ הרגש יש לאסור.בדבריי אתה מוצא סתירה לדבריך?
מה פתאום?מסקנתך היא שע"פ הרגש יש לאסור.
ומסקנתי שלא מתחשבים ברגש ומעיקר הדין מותר, ואם לך יש רגש תחמיר לעצמך
מקווה שמצאת את הצד השונה בדבר
לו יהי כדבריךמה פתאום?
לא היתה לי מסקנה לאסור.
בסה"כ אמרתי שיש כזה רגש, לא אמרתי להתחשב בו.
כל אדם ניחן ברגש שונה, יתכן שישנם המרגישים שקשה להם לאכול חטיפים בשלושת השבועות, גם את זה היית מציין?אך הרגש לא נותן.
לא כי ההלכה לא אוסרת לאכול ממתקים בשלושת השבועות,כל אדם ניחן ברגש שונה, יתכן שישנם המרגישים שקשה להם לאכול חטיפים בשלושת השבועות, גם את זה היית מציין?
מה זה קשור לאשכול זה?יש היום בינה מלכותית???
השאלה היא כאשר יש היום בינה מלכותית והשירים נעשים שם ע"י מחשבמה זה קשור לאשכול זה?
זו לא התחמקות! אם זה לא כלול באיסור זה דומה לאכילת ממתקים, אינני יודע איך אתה מסתכל על זה אבל מבחינתי אם זה לא כלול באיסור, אין בזה כל רבב, וכי גם מי שהולך עם קרוקסים כי אסור נעלי עור הוא מתחמק מההלכה?!.לא כי ההלכה לא אוסרת לאכול ממתקים בשלושת השבועות,
אך ההלכה אוסרת לשמוע מוזיקה בשלושת השבועות ועל כן זה לא חכמה להתחמק מההלכה ולשמוע משהו שהוא דומה למוזיקה,
בינינו אם השו"ע היה חי היום - האם הוא היה מתיר לשמוע ווקאלי?
ודאי שכן.השאלה היא כאשר יש היום בינה מלכותית והשירים נעשים שם ע"י מחשב
ולא ע"י מזיקה אמיתית האם גם אז יהיה אסור לשמוע?
נראה לי שהבינה מלכותית כבר מייצרת שיריםודאי שכן.
אולי יש לעיין מה יקרה אם הבינה מלאכותית תייצר שירים ווקאלים.
ווקאלים?נראה לי שהבינה מלכותית כבר מייצרת שירים
אתה פה הרב!ווקאלים?
ומה באמת הדין?