ע"ה ס"ט
Well-known member
כינוס בבית הרב צדקה לחיזוק הטהרה.@עיני ישראל לאיזה מעמד שייכת התמונה שהעלית?
כינוס בבית הרב צדקה לחיזוק הטהרה.@עיני ישראל לאיזה מעמד שייכת התמונה שהעלית?
@עיני ישראל לאיזה מעמד שייכת התמונה שהעלית?
זה בדיוק מה שהרב @ישראל מנסה להסביר לך בכל האשכול הזה, כשהרבנים יחליטו להרחיב את המועצת הם ירחיבו, בדיוק כמו שכתבת אצל האשכנזים, לא כשאברכים יחליטו להרחיב אז הרבנים ירחיבו, אלא רק כשהרבנים יחליטו.למה להפוך דיון מהותי ומכובד לשיח מזלזל... ממש חבל...
אז אולי תסגור את המועצת לגמרי וזהו...
למה גדולי ישראל נלחמו להרחיב את המועצת?? עיין ערך חכם שלום ש'הכריח' את הרב אלבז... וכן אצל האשכנזים ע"י מרן הרב שטיינמן ואח"כ מרן הרב קנייבסקי ועוד שהרחיבו את המועצת... למה צריך???? קצת השקפה נכונה לא יזיק...
וחוץ מזה הם אינם 'חברים שלי' אלא אברכים רבים בכמה אזורים בארץ שאני פוגש...
אם אתה חושב שהרחבת המועצת היא 'הכתרה' פוליטית מצבך עגום שבעתיים
יש בכך עיקרון נחוץ שמראים גדולי התורה לציבור שיש להם חלק פעיל בהנהגה
וכי אני סומך על החברי כנסת שנמצאים שם?? מבחינתי וכך דעת תורה, אם הם לא שליחים של גדולי ישראל אין לי קשר אליהם!!
ואם אין הנהגה רחבה ופעילה שמשמיעה דעתה דעת תורה ברמה, מה יש לחפש?? וד"ל
ותמשיכו לקשקש ולא תבינו איפה נעלמים פתאום ציבורים שלמים של בני תורה [לא מרביצי אלא 'משלנו'] מתנועת ש"ס...
זה בדיוק העניין שאני מנסה להסביר שאם אני יידע שהרבנים לא ממנים אשתוק, אבל אני יודע שזה בא מצד פוליטיקאים שמונעים זאת משיקולים זרים וד"ל... וע"ע ישיבת המועצת בלי ידיעתו של יו"ר ש"ס ודוק מינה...זה בדיוק מה שהרב @ישראל מנסה להסביר לך בכל האשכול הזה, כשהרבנים יחליטו להרחיב את המועצת הם ירחיבו,
אין בזה ספק, וגם אני תלמידו של מרן שליט"א רבות בשנים, ועם זאת אני חושב שחובה להרחיב את המועצת, ואדרבה יהיה בזה כבודה של תורה שכל רבני ישראל מאוחדים בהנהגתו של מרן שליט"א... [תחשוב עוד שנה מרן יעשה מועצת עם הרב אלבז והרב מאיה כי הרב דוד אולי יהיה רב ראשי, איך זה נשמע לך...??? פאר ההנהגה הספרדית ממש...]ולידע הכללי, לפני כמה שנים הגר"ש בעדני הגיע בסוכות למרן הראש"ל שליט"א (בעת שהתארח בביתו של הרב גזית בקרית משה), ואמר למרן הראש"ל שליט"א שהזקנים [הוא וחכם שלום] מייעדים אותו להנהגה אחריהם. ותול"מ.
כינוס לרגל ימי השובבי"ם שהיה לפני שבוע שבועיים בראשות מרן הגר"מ צדקה וכן הגר"ש עמאר.@עיני ישראל לאיזה מעמד שייכת התמונה שהעלית?
אתה לא מכיר את מרן שליט"א, את מי שהוא מכיר אותו הוא מדבר איתו בחופשיות... זה דברים ידועים, תשאל את הנהג שלו מאיר עמר הוא יסביר לך כמה הוא חברותי ומעניין, הוא לא יותר מדיי כזה רשמי כמו שאתה חושב... בתוך תוכו הוא ממש חברותי ומדבר מאד פתוח... הוא בעצמו סיפר לי כמה סיפורים שכבר הבאתי על אלה שזילזלו בו וקיבלו עונש על זה... אתה צריך להכיר במי מדובר, זה לא רבי דוד יוסף שהוא סגנון יותר רשמי ומכובד יותר...כבודו ציפה, שמרן שליטא יאמר על עצמו, שאכן הוא המנהיג הבא?
מאיר עמר הוא לא הנהג שלו.תשאל את הנהג שלו מאיר עמר
מכיר את מרן טוב מאוד קצת יותר ממך...אתה לא מכיר את מרן שליט"א, את מי שהוא מכיר אותו הוא מדבר איתו בחופשיות... זה דברים ידועים, תשאל את הנהג שלו מאיר עמר הוא יסביר לך כמה הוא חברותי ומעניין, הוא לא יותר מדיי כזה רשמי כמו שאתה חושב... בתוך תוכו הוא ממש חברותי ומדבר מאד פתוח... הוא בעצמו סיפר לי כמה סיפורים שכבר הבאתי על אלה שזילזלו בו וקיבלו עונש על זה... אתה צריך להכיר במי מדובר, זה לא רבי דוד יוסף שהוא סגנון יותר רשמי ומכובד יותר...
כן, הכל טוב ויפה ואתה צודק. אבל הקב"ה לא יכול להביא את השמיח אם אין אחדות השורות, צריך שיהיה אחדות בין כל הרבנים הספרדים.... ולא שדודו עמר ודרעי יחליטו את מי להכניס לקרב ואת מי לרחק??? אני יודע היטב שמה שמספרים מרן הראש"ל עומד להיות המנהיג הבא, זה אנשים שבוחשים קדירה, כי זה הכי נוח להם, באמת מרן שליט"א לא מעוניין בזה, ולא רוצה את זה, כי זה אחריות, והוא יותר מעוניין דווקא שיהיה הרכב של מועצת ענקית שכל רבני וגדולי ישראל שיהיו מאוחדים... זה בתכלס' מה שיביא לנו את הגאולה... אתה יודע כמה מרן זי"ע ישמח בשמים שיראה את האחדות הספרדית של הרבה מגדולי ישראל.... כמה זה נותן עוצמה... שבחורי ישיבות ואברכי כולל רואים דבר כזה זה נותן להם תחושה של גאווה ספרדית... יש להם ממי ללמוד... ולא צריכים כל הזמן להתחנף לאחינו הליטאים שיכניסו אותם למוסדות שלהם... ודו"קנקודה עצובה שעלתה לי אתמול כששמעתי על פטירת הרב בעדני זיע״א, שלא עבר שנה מפטירת הגר״ח קנייבסקי, ושני מאורות נוספים של עולם התורה עזבו אותנו. (הגר״ש כהן והרב בעדני)
אני חושב שאנחנו צריכים להתחזק יותר ולחזור בתשובה, שעל עוונות עם ישראל ת״ח מכפרים במיתתם, ופחות לעסוק במי יהיה במועצת גדולי החכמים.
(ובלי לעסוק בניחושים, דווקא בזמנים כאלו שנראים כחבלי משיח, צריך להתפלל שיביא לנו ה׳ יתברך רעיא מהימנא שינהיג את כל עם ישראל, ולא רק מנהיג לציבור אחד)
אם היית מכיר את מרן שליט"א היית יודע הרבה דברים שהציבור הפשוט לא יודע.... אין לך מושג מאיזה אנשים הוא סובל...מאיר עמר הוא לא הנהג שלו.
מכיר את מרן טוב מאוד קצת יותר ממך...
ועם כל זאת חשבת שיגיד לך ע"ע שהוא המנהיג הבא? שים לבך למה שהנך כותב.
אתה רוצה להתווכח על נתון, אתה יכול.אם היית מכיר את מרן שליט"א היית יודע הרבה דברים שהציבור הפשוט לא יודע
ואותי לימדו שלא כל מה שכתוב בעיתון "הדרך" לכתוב כאן בפורום מורשת מרן... ודי למבין.אתה רוצה להתווכח על נתון, אתה יכול.
ההבדל ביננו (אחד מהם) שאותי למדו שלא כל מה ששומעים כותבים.
מומלץ לכם לעיין למעלה.למה להפוך דיון מהותי ומכובד לשיח מזלזל... ממש חבל...
אז אולי תסגור את המועצת לגמרי וזהו...
למה גדולי ישראל נלחמו להרחיב את המועצת?? עיין ערך חכם שלום ש'הכריח' את הרב אלבז... וכן אצל האשכנזים ע"י מרן הרב שטיינמן ואח"כ מרן הרב קנייבסקי ועוד שהרחיבו את המועצת... למה צריך???? קצת השקפה נכונה לא יזיק...
וחוץ מזה הם אינם 'חברים שלי' אלא אברכים רבים בכמה אזורים בארץ שאני פוגש...
אם אתה חושב שהרחבת המועצת היא 'הכתרה' פוליטית מצבך עגום שבעתיים
יש בכך עיקרון נחוץ שמראים גדולי התורה לציבור שיש להם חלק פעיל בהנהגה
וכי אני סומך על החברי כנסת שנמצאים שם?? מבחינתי וכך דעת תורה, אם הם לא שליחים של גדולי ישראל אין לי קשר אליהם!!
ואם אין הנהגה רחבה ופעילה שמשמיעה דעתה דעת תורה ברמה, מה יש לחפש?? וד"ל
ותמשיכו לקשקש ולא תבינו איפה נעלמים פתאום ציבורים שלמים של בני תורה [לא מרביצי אלא 'משלנו'] מתנועת ש"ס...
אתה רוצה להתווכח על נתון, אתה יכול.
ההבדל ביננו (אחד מהם) שאותי למדו שלא כל מה ששומעים כותבים.
ברוב דברים לא יחדל פשע, וחושך שפתיו משכיל!
הזהרו הזהרו.
כוונתי הייתה, שהתפקיד שלנו זה לפשפש בתשובה. מי ינהיג את הדור זה לא תפקיד שלנו לדאוג לו. אלא ״ויחזור ללימודו״.כן, הכל טוב ויפה ואתה צודק. אבל הקב"ה לא יכול להביא את השמיח אם אין אחדות השורות, צריך שיהיה אחדות בין כל הרבנים הספרדים....