מועצת חכמי התורה של ש"ס מה יהיה כעת?!

הרי לא נראה לי שמאן דהו ממקבלי ההחלטות צופה כאן, ממילא אין שום תועלת בשרשור זה
זה הבעיה של חלק מאיתנו הספרדים שמפחדים מהצל של עצמו ומתייחסים בזלזול לרחשי הציבור שרגיל להיות כפוף ומוכנע ושפל [ולא לרבנים...], תפסיקו להוריד מהערך של הציבור, הציבור זה הכח הכי גדול, ולכן אם לא נקים קול זעקה בכל מקום אפשרי ונעורר את השיח החשוב כ"כ הזה בציבור, יהיה מאד נח לאריה להמשיך עם 3 חברי מועצת... ולכן די עם המיסמוס המתמשך הזה בכל עניין שאתם אומרים לא ראוי ולא מתאים לדון על זה, ולא כדאי כי אין תועלת וממילא לא יקשיבו וכו' וכו', אין לכם תשובות ענייניות רק תשובות קש, וחבל להפסיד דיון מהותי הכרחי כ"כ, שעתיד עולם התורה הספרדי תלוי בזה, כל מי שראה אתמול את עצרת השבעה מבין מה אני מדבר, ואין כאן המקום להאריך עוד.

נערך לאחרונה:
לדעתי די לנו לנסות לנכס לעצמנו מנהג של אחינו האשכנזים שנותנים לכל אחד תארים מתארים שונים.. כאילו זה מה שירומם או יקטין את מי מהרבנים.. כל אחד מכיר את רבותיו והולך לפי רבותיו וגם אם פלוני יוכתר בתואר רשכבה"ג או של כל כדור הארץ אז מה? זה יעשה אותו יותר צדיק, יותר קרוב לקוב"ה? או אותי יותר בחבר'ה של אותו חכם פלוני?
שטויות והבלים.
ואפי' מעורר אצלי בחילה..

ו @עיני ישראל היקר.. מה יתן לך ומה יוסיף לך אם יהיה במועצת עוד כך וכך רבנים? תאמין לי זה רק יעורר יותר מדנים ואמוציות שליליות (בעיקר מתלמידיהון ותלמידי תלמידיהון) ושוב הציבור שלנו יקרע לגזרים ולשבטים כמו אחר פטירת מרן הגר"ע שקמו להם כמה וכמה מרני"ם.. כאילו זה מוצר הנמכר בשוק הסיטונאי......
מאיפה קמה 'מועצת חכמים'? אתה בא להגיד שזה לא זה העתקה ממועצת גדולי התורה של האשכנזים..??? אנחנו לומדים מהם, אין מה להתבייש בזה, ובקשר לטענתך, ברור שזה לא מוסיף קירבה להקב"ה, אבל זה כן עושה אחדות השורות, שאנחנו התלמידים רואים את אחדות והלכידות למען המטרה, נעשה כבוד שמים יותר גדול, ואין לך דבר יותר גדול מזה בשמים, ולידיעתך זה יותר גדול אצל הקב"ה מהכל, די כבר כמה אפשר לחיות בגלות הזאת שעברה עלינו שכל אחד היה במדינה אחרת מרוקו, עירק, תימן, טוניס, וכו' אנחנו צריכים להיות אגודה אחת למען הקב"ה, ורק בזה יהיה לנו סייעתא דשמיא, אתה זוכר את ההצלחה של ש"ס של ה17 מנדטים, אתה זוכר???? אז זה היה בזכות שהיינו מלוכדים ומאוחדים כל הציבור הספרדי כולל הרב מאזוז, כולם!!! המנדטים זה לא הסיפור כאן, העיקר זה העוצמה של האחדות... שאין כמוה בעולם, אין לך מושג מה אפשר לעשות עם אחדות!!!!

מאיפה התמונה?
(כלומר איזה אתר הוא המכתיר?!)

מעניין לעניין באותו עניין:

מאיפה קמה 'מועצת חכמים'? אתה בא להגיד שזה לא זה העתקה ממועצת גדולי התורה של האשכנזים..??? אנחנו לומדים מהם, אין מה להתבייש בזה, ובקשר לטענתך, ברור שזה לא מוסיף קירבה להקב"ה, אבל זה כן עושה אחדות השורות, שאנחנו התלמידים רואים את אחדות והלכידות למען המטרה, נעשה כבוד שמים יותר גדול, ואין לך דבר יותר גדול מזה בשמים, ולידיעתך זה יותר גדול אצל הקב"ה מהכל, די כבר כמה אפשר לחיות בגלות הזאת שעברה עלינו שכל אחד היה במדינה אחרת מרוקו, עירק, תימן, טוניס, וכו' אנחנו צריכים להיות אגודה אחת למען הקב"ה, ורק בזה יהיה לנו סייעתא דשמיא, אתה זוכר את ההצלחה של ש"ס של ה17 מנדטים, אתה זוכר???? אז זה היה בזכות שהיינו מלוכדים ומאוחדים כל הציבור הספרדי כולל הרב מאזוז, כולם!!! המנדטים זה לא הסיפור כאן, העיקר זה העוצמה של האחדות... שאין כמוה בעולם, אין לך מושג מה אפשר לעשות עם אחדות!!!!
לחזק את דבריך, שכמו אצל דגל כל מהות המועצת היא שההחלטה תהיה עם קונצנזוס מכל עולם התורה, ולא סתם הכתרת גדולים וכו'

חזור
חלק עליון