• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מזעזע! הפלא הגדול בשכונת שמואל הנביא בירושלים

יוסף דוד

Well-known member
רבים שואלים לגבי מה שמדובר רבות בימים האחרונים בעיה"ק ירושלים על כבוד התורה שנתבע משמים בשכונת שמואל הנביא.
רקע קצר:
כידוע, גדולי רבותינו אסרו את תוכנית "פינוי בינוי" בשכונת שמואל הנביא ובראשם מרן רבי משה צדקה שליט"א והמרא דאתרא מרן הגה"צ רבי יצחק כהן שליט"א שנודע בקדושתו וכח תפילותיו וברכותיו, ומרן פוסק הדור רבינו יצחק יוסף שליט"א שכתב פסק גורף לאסור הדבר ולשמוע בקול רבני השכונה הנ"ל. ועוד מגדולי הדור ואכמ"ל.
והנה ביום חמישי האחרון לצערינו הגיע דחפור להרוס את אחד הבניינים במסגרת התוכנית הנ"ל למורת רוחם של רבותינו.
לאחר 10 דקות בלבד מהגעת הדחפור נראתה קשת בענן ענקית בדיוק מעל הבניין והדחפור. ומשמים תבעו את עלבונם של גדולי הדור! אם זה ההתחלה אין ספק שהצלחה כבר לא תהיה שם.
ויהי לפלא!!

לאחר התייעצות עם אחד מגדולי הדור שליט"א אם לפרסם הדבר והכריע שלפרסם. התמונה כאן לפניכם.
1737879294808.jpeg

נערך לאחרונה:
ליצני הדור הם אלו שלוקחים תופעה טבעית שנראת בעולם מפעם לפעם ומשייכים אותה לעניין ספציפי שבליבם.

נקודה קצרה ברפרוף
"בדיוק מעל הבניין והדחפור", לו היית זז מעט ימינה או שמאלה היית מגלה שהקשת עומדת ממש לא מעל.. (כאשר יש לי שני אלמנטים רחוקים זה מזה אני יכול לשייכם ולהפרידם בקלות, והכל תלוי בזווית המסתכל)

אגב
"רבים שואלים" מי הם ואיפה שאלו, מעבר לכך שאם שמעו בכדי לשאול למה לא שאלו את מי שהשמיע להם את החצי שמועה, למה זרקו שאלה לחללו של עולם והמתינו שתבוא ותענה?

בכל מקרה
בהחלט יתכן שהמעשה שנעשה להביא דחפור הוא חמור מאוד מאוד כמעשה דור המבול קשת בענן והפלגה גם יחד עם עושי רשעה אחרים, ואולם אנו אין לנו צורך בכל הני ראיות עקומות ומשונות לכך שקב"ה שומר על כבוד רבותינו,. אנו מאמינים בכך עם הקשת ובלעדיה.

ליצני הדור הם אלו שלוקחים תופעה טבעית שנראת בעולם מפעם לפעם ומשייכים אותה לעניין ספציפי שבליבם.
כעת נתברר לנו שליצני הדור גם לא מאמינים במה שכתוב בתורה ובחז"ל על משמעות הקשת וקוראים לזה "תופעה טבעית" רח"ל.

ספר הברית ח"א מאמר י' פרק י"ב וז"ל: והנה בעת אשר יתראה הקשת לבני האדם אות היא לעולם שהדור חייב והדין נותן להביא עליהם
גשם שוטף ומבול מים על הארץ לשחת כל בשר, לולא שהקב"ה זוכר הברית אשר כרת עם נח ובניו וכל נפש חיה כנאמר (בראשית ט' י"ד-ט"ו) "וְהָיָה בְעַֽנְנִי עָנָן עַל הָאָרֶץ וְ נִרְאֲתָה הַּקֶׁשֶתּ בֶֽעָנָֽן: וְזָֽכַרְּתִי אֶתּ בְרִיתִי אֲׁשֶרּ בֵינִיּ ובֵינֵיֶכםּ ובֵיןּ כָל נֶפֶש חַּיָהּ בְכָלּ בָׂשָר וְֹלא יִֽהְיֶה עֹוד הַּמַיִם לְמַּבּול לְׁשַחֵתּ כָלּ בָׂשָֽר"

כעת נתברר לנו שליצני הדור גם לא מאמינים במה שכתוב בתורה ובחז"ל על משמעות הקשת
וקוראים לזה תופעה טבעית רח"ל.
ספר הברית ח"א מאמר י' פרק י"ב וז"ל: והנה בעת אשר יתראה הקשת לבני האדם אות היא לעולם שהדור חייב והדין נותן להביא עליהם
גשם שוטף ומבול מים על הארץ לשחת כל בשר, לולא שהקב"ה זוכר הברית אשר כרת עם נח ובניו וכל נפש חיה כנאמר (בראשית ט' י"ד-ט"ו) "וְהָיָה בְעַֽנְנִי עָנָן עַל הָאָרֶץ וְ נִרְאֲתָה הַּקֶׁשֶתּ בֶֽעָנָֽן: וְזָֽכַרְּתִי אֶתּ בְרִיתִי אֲׁשֶרּ בֵינִיּ ובֵינֵיֶכםּ ובֵיןּ כָל נֶפֶש חַּיָהּ בְכָלּ בָׂשָר וְֹלא יִֽהְיֶה עֹוד הַּמַיִם לְמַּבּול לְׁשַחֵתּ כָלּ בָׂשָֽר"
גם אני יודע את משמעות הקשת, וגם כתבתי את זה בתגובה שלי, רק כתבתי שלהיות נביא ולשייך את זה למעשה ספציפי על סמך זווית צילום אינו מוכרח.

גם אני יודע את משמעות הקשת, וגם כתבתי את זה בתגובה שלי, רק כתבתי שלהיות נביא ולשייך את זה למעשה ספציפי על סמך זווית צילום אינו מוכרח.
לאחר התייעצות עם אחד מגדולי הדור שליט"א אם לפרסם הדבר והכריע שלפרסם. התמונה כאן לפניכם.

אגב
"רבים שואלים" מי הם ואיפה שאלו, מעבר לכך שאם שמעו בכדי לשאול למה לא שאלו את מי שהשמיע להם את החצי שמועה, למה זרקו שאלה לחללו של עולם והמתינו שתבוא ותענה?
חכם עדיף מנביא...
על אף שלצערי ידוע לי שוודאי יקומו כמה מליצני הדור שיעשו פילפולים כדרך הכסילים אך כיון שהוראת הרבנים לפרסם פירסמנו.

כעת נתברר לנו שליצני הדור גם לא מאמינים במה שכתוב בתורה ובחז"ל על משמעות הקשת וקוראים לזה "תופעה טבעית" רח"ל
צריך לדייק.
קשת זו תופעה טבעית וז"ל הרמב"ן (ט יב):
"ואנחנו על כרחנו נאמין לדברי היונים שמלהט השמש באויר הלח יהיה הקשת בתולדה"

נערך לאחרונה:
לאחר התייעצות עם אחד מגדולי הדור שליט"א אם לפרסם הדבר והכריע שלפרסם
נשמח לדעת מיהו אותו גדול הדור.
כמובן שאינני ח"ו מגיע לעפרות כפות רגליו, רק מה שמעניין אותי מי הוא זה ואיזה הוא, כי מסברא לא הייתי אומר כך...

חכם עדיף מנביא...
זה כתבתי בדרך אגב, אחרי שסתרתי את בניינך, הרשתי לעצמי גם לפלפל בו כדרך הכסילים רח"ל
ומלבד מה שנראה לי שבחלק הראשון בהודעתך - רבים השואלים - היית בגדר נביא ובסופה אתה טוען שאתה חכם העדיף מנביא. יפה.

צריך לדייק.
קשת זו תופעה טבעית וז"ל הרמב"ן (ט יב):
אולי כת"ר יצטט גם את הסיפא של הרמב"ן:
ובין שתהיה הקשת עתה בין שהיתה מעולם בטבע הטעם באות שבה אחד הוא, אבל יש לרבותינו בפרשה הזאת סוד נעלם אמרו בבראשית רבה (לה ג) את קשתי נתתי בענן קשותי דבר שהוא מוקש לי אפשר כן אלא קשין דפריא והיה בענני ענן רבי יודן בשם ר' יהודה בר' סימון אומר משל לאחד שבידו סולת רותח ובקש ליתנו על בנו ונתנו על עבדו.

אולי כת"ר יצטט גם את הסיפא של הרמב"ן:
ובין שתהיה הקשת עתה בין שהיתה מעולם בטבע הטעם באות שבה אחד הוא, אבל יש לרבותינו בפרשה הזאת סוד נעלם אמרו בבראשית רבה (לה ג) את קשתי נתתי בענן קשותי דבר שהוא מוקש לי אפשר כן אלא קשין דפריא והיה בענני ענן רבי יודן בשם ר' יהודה בר' סימון אומר משל לאחד שבידו סולת רותח ובקש ליתנו על בנו ונתנו על עבדו.
אבאר קצת יותר, ותראה ששנינו מסכימים....
עצם התופעה של הקשת זוהי תופעה טבעית, דהיינו שאינו דרך נס וכד' אלא תוצאה של מים ושמש.
אלא הכוונה מתי הקב"ה מחליט לעשות תופעה טבעית זו, וזו כוונתו של הרמב"ן, דהיינו התופעה עצמה היא מהטבע, אבל הקב"ה מחליט לעשות את האות הזאת בטבע מסיבה מסוימת.
לכן אינני סותר דבריך ואתה לא סותר דברי, רק צריך לדקדק שעצם הקשת זו תופעה טבעית.
ועדיין מחכה לתשובה לדעת מי הוא אחד מגדולי הדור שליט"א, מסתמא הוא איננו מתחבא במקלדת, ולא אכפת לו שיגידו בשמו, לא?!
(אגב, זה לא הגה"צ הרב יצחק כהן שליט"א, ביודעו ומכירו קאמינא....)

אבאר קצת יותר, ותראה ששנינו מסכימים....
עצם התופעה של הקשת זוהי תופעה טבעית, דהיינו שאינו דרך נס וכד' אלא תוצאה של מים ושמש.
אלא הכוונה מתי הקב"ה מחליט לעשות תופעה טבעית זו, וזו כוונתו של הרמב"ן, דהיינו התופעה עצמה היא מהטבע, אבל הקב"ה מחליט לעשות את האות הזאת בטבע מסיבה מסוימת.
לכן אינני סותר דבריך ואתה לא סותר דברי, רק צריך לדקדק שעצם הקשת זו תופעה טבעית.
עי' בחזו"ע עמ' תעא, שהוא מחלוקת, שהרמ"א אמר שהוא ענין טבעי, ולעומ"ז הביא שם שהקשת נראתה בלילה, וזהו ודאי לא טבעי.
וכבר נכתבו בזה בדברי רבותינו כמה ביאורים אמאי אינה טבעית. ע"ש במפרשי התורה.

חזור
חלק עליון