• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

>> להתחברות לחצו עכשיו:

https://news.moreshet-maran.com/

לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

מידע על הגר"א

אבי רביבו

Well-known member
יש גר"א שפעם ראיתי ואיני יודע היכן הוא.... כמדומני ביורה דעה.
הוא כותב שם ש"אחר זמן ראיתי בבית יוסף" משהו כזה. שמדבריו ניתן להבין שהוא לא למד את הב"י על הסדר.
אשמח אם מישהו ימצא לי את המקור.

איך לשון כזאת מוכיחה? לפעמים אנשים לומדים על הסדר אבל לא זוכרים נקודה מסוימת עד שמסתכלים בפנים
מי שלומד את תורתו של הגר"א יודע שזו דרכו. המקורות להלכה הרבה פעמים לא המקור שהביאו הב"י וכדו' אלא מקור שהגר"א מצא.
ולהגיד על הגר"א שהוא לא זכר... לא נשמע כ"כ...

כולם יכולים לשכוח, אפילו הרמב"ם כותב באגרת ששאלו אותו על הלכה מסויימת שכתב ולא זכר את המקור שלה. ויש תשובה של הרמב"ם ששאלו אותו על משהו שכתב, עונה שצריך לתקן את הגירסה, והגר"א בביאורו לשו"ע (או"ח סימן שא?) שלחינם תיקן הרמב"ם את דבריו כי מה שכתב בספרו מתאים לפסיקת הרי"ף וכנראה הרמב"ם באותו רגע לא זכר

כולם יכולים לשכוח, אפילו הרמב"ם כותב באגרת ששאלו אותו על הלכה מסויימת שכתב ולא זכר את המקור שלה. ויש תשובה של הרמב"ם ששאלו אותו על משהו שכתב, עונה שצריך לתקן את הגירסה, והגר"א בביאורו לשו"ע (או"ח סימן שא?) שלחינם תיקן הרמב"ם את דבריו כי מה שכתב בספרו מתאים לפסיקת הרי"ף וכנראה הרמב"ם באותו רגע לא זכר
לא מסכים, אבל בסדר....
העיקר אשמח שמישהו ימצא לי את המקור

לא מסכים, אבל בסדר....
העיקר אשמח שמישהו ימצא לי את המקור
חיפשתי בפרוייקט השו''ת כמה ביטויים קשורים ולא מצאתי.
ובכלל הגר"א מאוד צמוד לב"י בכל השו"ע כיון שחלק מעיקר עבודתו היא להביא מקורות לדינים שונים ממקורות שהבית יוסף לא הביאם או מקורות שקודמים למקורות שהבית יוסף הביא.

חיפשתי בפרוייקט השו''ת כמה ביטויים קשורים ולא מצאתי.
ובכלל הגר"א מאוד צמוד לב"י בכל השו"ע כיון שחלק מעיקר עבודתו היא להביא מקורות לדינים שונים ממקורות שהבית יוסף לא הביאם או מקורות שקודמים למקורות שהבית יוסף הביא.
גם אני חיפשתי ולא מצאתי.... אבל בברור אני זוכר, גם החברותא שלי זוכר שלמדנו את זה (כבר עשור...)
והגר"א בכלל לא צמוד לב"י!!! כל עבודתו זה להביא מקור לדינים ללא כל קשר לב"י או לרמ"א. כל המקורות זה מדעתו הרחבה.

חזור
חלק עליון