מקור?כי השו"ע כתב את ספרו מחולק לסעיפים
השלחן ערוך דפו"ר (שנת שכ"ה) שהודפס עוד בחייו של מרן הבית יוסף, הודפס מחולק לסעיפים. (יש באוצר החכמה).מקור?
מי אמר? אולי לא?
אולי ההוצאה או הדפוס הם שחילקו?
חשבתי מעצמי אולי ראייה לדבר- שבעין יצחק מביא שרי"ק כתב בעצמו את הכותרות לסימן, וחלק מהכותרת היא "ובו כך וכך סעיפים.."
השלחן ערוך דפו"ר (שנת שכ"ה) שהודפס עוד בחייו של מרן הבית יוסף, הודפס מחולק לסעיפים. (יש באוצר החכמה).
אולי ההוצאה או הדפוס הם שחילקו?
באמת נראה לך ככה?!אולי ההוצאה או הדפוס הם שחילקו?
לא רמזתי שהוא נמנע או התנגד לזה... אלא רק שאולי הוא פשוט לא עשה את זה.(וכן למה שהב"י לא יחלק את זה לסעיפים)
אני אסביר לך:אני כלל לא מבין מה השאל
בדיוק.יש הלכות (כמו או"ח שיח, סעיפים ז, ח) שהשו"ע כותב שני מקרים בשני "סעיפים" וכותב הכרעה רק על השני.
והנו"כ דנים למה חיכה והמתין עם ההכרעה רק לסעיף השני ולא פסק מיד.
ואם הוא בעצמו לא חילק לסעיפים- לכאורה קושיא מעיקרא ליתא.
מסכים לגמרי.בכמה מקומות לא ברור לי מדוע הב"י הכניס כל כך הרבה דינים בסעיף אחד.
כשלעומת זה דין אחד בכמה אופנים נמצא במספר סעיפים.
מה הסייעתא בדיוק?קצת סייעתא לצד שלא הוא חילק לסעיפים
אסביר:מה הסייעתא בדיוק?
לא מעריך את הציניות המיותרת.(לענ"ד אם תחפש טוב את ה'סתירות' בין הב"י לשו"ע תגיע למסקנא שמי שחיבר את הב"י הוא לא מי שחיבר את השו"ע...)
מה שזכור לי אין שם רמ"א.@בנימין לוריא הזכיר כי יש באוצר החכמה את השלחן ערוך דפוס ראשון משנת שכ"ה, האם זהו שלחן ערוך הבחור?..... אולי הרב @אהרן כהן יעדכן....
תתפלא לשמוע אבל זכור לי שכן יש הו''א כזו בשו''ת דבר שמואל אבוהבאין ענין ליצור הו"א כאילו חלו ידיים שעשו סעיפים על דעתם
גם בשלחן ערוך הבחור, הוא מחולק לסעיפים. וכידוע שנדפס בחיי מרן.@בנימין לוריא הזכיר כי יש באוצר החכמה את השלחן ערוך דפוס ראשון משנת שכ"ה, האם זהו שלחן ערוך הבחור?..... אולי הרב @אהרן כהן יעדכן....
אם החכם יוכל לתת לנו מקור מדוייק. תע"ב.תתפלא לשמוע אבל זכור לי שכן יש הו''א כזו בשו''ת דבר שמואל אבוהב
כן הוא בדבר שמואל סימן רנא ורנהאם החכם יוכל לתת לנו מקור מדוייק. תע"ב.
אמת.תתפלא לשמוע אבל זכור לי שכן יש הו''א כזו בשו''ת דבר שמואל אבוהב