אליהו חמוי
Active member
מחר אני צריך בס''ד למסור שיעור אני רוצה גם לספר על גדלותו של חכם שלום זצ"ל אשמח שמי שיש לו ספור עליו אם מוסר השכל שיכתבנו כאן
בחור התקשר אליי אתמול ושאל אותי איזה דבר אני יכול לומר שהיה מאפיין את חכם שלום, ומה אפשר לומר שמיוחד בו. הוא אמר שאצל הרב שטיינמן דיברו על הפשטות ומיעוט הנאות העוה"ז, אצל ר' חיים על הידיעה בתורה וההיקף בכל שנה. הוא שאל מה אני יכול לומר על חכם שלום.אתמול בלווייה סיפר לי הרב רחמים זיאת, שהיה פעם שהביא את חכם שלום לדינר יוקרתי של אלף אנשי עסקים מצרפת, לטובת איזה מוסד. ולפני שנכנס חכם שלום, שאל מי הציבור שנמצא, ואמר לו "בעלי עסקים". בעת שעלה לדבר, דיבר בתקיפות: אתם צריכים ללמוד תורה, יהודי בלי לימוד תורה הוא כמו בהמה, שניהם עם תאוות וטיפול בגוף שלהם, אין שום הבדל, אתם חייבים לקבוע עיתים לתורה וכו'.
ברור שהמאפיין המרכזי שלו היה בדיקת עצמו בכל דבר שעשה בחיים אם זה הדבר האמיתי שצריך לעשות כעת כדי שיתרבה כבוד שמיים ומי שהיה מקשיב לשיחותיו והכרעותיו בכל דבר היה שומע שוב ושוב "מסכן מי שיש לו נגיעות" או "שנזכה לעשות רצונו יתברך" או קבוע שהיה מברך את הקהל היה מדגיש שימלא השי"ת כל משאלותיכם לעבודתו...בחור התקשר אליי אתמול ושאל אותי איזה דבר אני יכול לומר שהיה מאפיין את חכם שלום, ומה אפשר לומר שמיוחד בו. הוא אמר שעצל הרב שטיינמן דיברו על הפשטות ומיעוט הנאות העוה"ז, אצל ר' חיים על הידיעה בתורה וההיקף בכל שנה. הוא שאל מה אני יכול לומר על חכם שלום.
ברגע הראשון לא ידעתי מה לומר לו, אבל אחרי רגע אמרתי לו שאני חושב שזה התקיפות, העמידה על המשמר, ההחלטיות וכו'.
כת"ר הזכירני מעשה בו הייתי נוכח, לפני עשרים שנה מעלה מטה, רבנו זצ"ל יצא משמחה באולם תמיר, וראה שם רכב שבתוכו ישב איזה ראש כולל מסוים, שאל אותו רבנו: "במקרה אתה מגיע למקום פלוני?", השיב לו הלה: "במקרה לא!", אמר לו רבנו זצ"ל בשנינותו: "זהו מקרה בלתי טהור..."על הערכתו של הגאון רבי שלום משאש זצ"ל לרבנו נוכל ללמוד מהמעשה הבא: פעם אחת השתתף הגאון זצ"ל בחתונה וכשיצא מהחתונה נהגו ראה את מורנו יושב בתחנת האוטובוס הסמוכה, ואמר לרב משאש כמשיח לפי האם ראה איך הרב כהן יושב ומחכה לאוטובוס, וכששמע הרב משאש את דבריו שאלו מיד "מי אמרת, רבי שלום כהן?" ומשהשיב הורה מיד לנהג שישוב על עקביו ויחזור לאותה תחנה, וכשהגיעו לתחנה פתח את החלון ואמר לרבנו "בכבוד ניקח את כבודו לביתו" ורבנו ניסה לסרב אך הרב משאש אמר לו בתקיפות "תעלה תעלה" ולא הסכים בשום אופן שהנהג יקח אותו קודם לביתו ואח"כ את רבנו, אלא רק לאחר שלקח את רבנו לביתו המשיך לביתו. (ר' ינון רביב נר"ו ס' שמש ינון עמ' כד).
וכת"ר הזכירני שלפני כ8 שנים התקיימה שמחת הברית לנכד מרן הראש"ל שליט"א (בן לבנו הרב שמואל) ובציאת חכם שלום מהברית ניגשו אליו כמה מצעירי עסקני התנועה, וביקש לתאם עימו משהו (איני זוכר מה) באיזה תאריך. וחכם שלום אמר לו שאינו בעיר באותו ערב, אז אחד העסקנים אמר לו, והרי אותו יום יש את האזכרה של מרן זיע"א בבנייני האומה, - ומסתבר שלא הזמינו את חכם שלום עדיין לעצרת האזכרה למרות שכבר היו מודעות - ואז חכם שלום נזף בו, ואמר לו אני צריך ללכת ברחובות ולחפש בלוחות מודעות איפה כתוב את השם שלי וללכת?! והוסיף לדבר חריפות על התנהגות זו. [ברגע שהתחיל לנזוף בו, כל העסקנים ברחו, והשאירו רק את אותו עסקן, שנאלץ ללוות את חכם שלום עד הרכב בבושת פנים].כת"ר הזכירני מעשה בו הייתי נוכח, לפני עשרים שנה מעלה מטה, רבנו זצ"ל יצא משמחה באולם תמיר, וראה שם רכב שבתוכו ישב איזה ראש כולל מסוים, שאל אותו רבנו: "במקרה אתה מגיע למקום פלוני?", השיב לו הלה: "במקרה לא!", אמר לו רבנו זצ"ל בשנינותו: "זהו מקרה בלתי טהור..."
היה סולד מגינוני הכבוד, וכמה פעמים בכנסים גדולים כשהיו מוחאים לו כפיים על דבריו הקדושים, היה אומר "רבותי בלי מחיאות כפיים, אני לא חתן בר מצווה".שמעתי פעם שהגיע נער בר מצוה לחכם שלום "להתברך" כשאחד מבני משפחתו עם מצלמה. וכשביקשו להתברך/להצטלם, חכם שלום אמר לו שלא יצלם, כי הגיע לברכה ולא לצילומים. [כוונתו היתה להעביר לנער הבר-מצוה שלא העיקר הצילומים אלא הברכה].
זה מהדו' מתוקנת שיצאה בזמן הקורונה. (ובתוספת אינדקס הכשרת כלים לפסח מהדו' שלישית).@יהודה בן דוד - משנת יוסף
חילקו את הספר של כבודו, משנת יוסף תשע"ח בכנס חלוקת מלגות שהתקיים היום יום ד' בב"ב בהשתתפות מרן שליט"א
מה התיקונים, תכניים או גם תוספת על הנכתב.זה מהדו' מתוקנת שיצאה בזמן הקורונה.