• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

מנהג הכפרות

ניר כהן

Well-known member
הסתפקתי :
1. מי שאין לו מזומן ומשלם את כסף הכפרות בוויזה
האם מועיל לסובב מעל הראש את כרטיס הוויזה? [דבר הגורם לממון כממון דמי]
2. זקן שיש לו עובד זר האם אפשר שהגוי יסובב מעל ראשו?
ואת"ל שלא , האם מועיל שהגוי יחזיק התרנגול בגובה, והזקן יעשה סיבובים מתחת לתרנגול?
 
לא הבנתי כלום במחכ"ת.
נא ונא לבאר דבריו
בנו של רחמים דגן ז''ל בעל "המאוול השבועי" רגיל בזה לזכות בנימין בן צילה.
וגם המנוח ניסן גדניאן ז''ל כשהיה חולה בפעם ראשונה עשה כפרות בפועל שלו והפועל מת והוא הבריא
 
חזור
חלק עליון