מסתבר שהתאריך הלועזי 7/10 היה בו כבר שימוש של שבר גדול לעם ישראל ולא בשנת תשפ''ד אלא 10 שנים קודם

קצת סיפורים מכלי ראשון על מרן הרב יצחק - נשיכתן נשיכת שועל
אני אישית הייתי מאד מקורב למרן הגר"י, ושמעתי ממנו בעצמו סיפורים שביזו אותו רק בגלל הילקוט יוסף וקיבלו עונשים קשים ומרים...
לא כדאי עם שמות.

לשון הרע חמור מאוד.

נערך לאחרונה:
מרן שליט"א סיפר לי את זה אישית, לכן הרשתי לעצמי לספר זאת על הר' א"י.
ושלא יגידו שאני ממציא סיפורים זה היה ועוד איך!!!
מרן סיפר לשם שמיים, ובטוח הוא יודע מה שעושה.

אבל לנו אסור לספר כלום עם שמות.

לשון הרע!!!

אגב פעם סיפר לי ר' פנחס ראובן הי"ו שנכנס פעם לכפר ערבי בר מינן עם הרכב והתקרבו ערבים ורצו לעשות לו רח"ל לינץ', עד שבא זקן שייך אחד ואמר לו שיפתח את הדלת, הוא פתח את הדלת בפחד נוראי, והשייך שואל אותו תגיד לי הרב בתמונה שנמצאת על הרכב הוא הרב שלך (כוונתו לתמונת מרן זיע"א שהיתה על הרכב) ואמר לו ר' פנחס כן זה הרב שלי, מיד הורה לכל הערבים שמסביבו ללכת מיידית ולא להתקרב לרכב הזה, הוא הורה לו היציאה איך לצאת מהכפר וכך ניצלו חייו!
אכן כך הובא גם בס' סיפורים מבית אבא.
וכך פרסמנו בעלון שהוצאנו מלפני שנים רבות (כמדומני זה היה שנה לאחר פטירת מרן זיע"א), ורציתי לשמוע את הסיפור ממקור ראשון וזכורני ששאלתי את ר' פנחס ראובן על אודות הסיפור ואמר שאכן היה הסיפור הזה.

מה שמאוד מעניין ולא ידוע,שבתאריך שביעי לאוקטובר למניינם כבר מלפני המלחמה ומלפני פטירת מרן קרו הרבה פיגועים,אסונות ודברים קשים
זה מוזר שזה תמיד סביב אותו תאריך, כי באמת מבחינתנו זה רק מספר ולא באמת מציין אותו יום בשנה. ואולי יש עניין גם לחישוב ימים לפי השמש ויש עניין ביום מסויים כזה

עוד משהו קטן אבל מעניין שהיום שמתי לב אליו - בחלוקת של פרקי תהילים ליום בחודש, פרק יט (כידוע שמות חלק מספריו של מרן לקוחים משם) יוצא על יום ג לחודש..

נערך לאחרונה:
גם על בנו מרן פוסק הדור נשיא המועצת שליט"א כתבתי כבר במקום אחר כמה סיפורים שסיפר לי מרן שליט"א בכבודו ובעצמו.
בצורת ספציפית, כוונתך למה שהובא כאן.

חזור
חלק עליון