• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

    >> להתחברות לחצו עכשיו:

    https://news.moreshet-maran.com/

    לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

    נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

מצה מבושלת - איך משערים כביצה

בישלתי מצות לשבת לפי ההוראות בחזו"ע, ואחרי הבישול המשקל כפול, דהיינו כל מצה שוקלת יותר מ60 גרם.
האם זה שיעור מספיק לברכה על נטילת ידיים או שהולכים לפי המשקל לפני הבישול?
 
באמת אין הבישול מבטל את האפייה (שהרי אין בישול אחר אפייה ודלא כהיראים וזו בעצם שורש המחל' שהביא היראיםן ראיה מהמצה כמבואר בב"י בסי' שי"ח), אלא מבטל ממנו טעם מצה ומתיר לאוכלה בער"פ. וא"כ דין המרק הבלוע במצה כמו המילוי במאפים וכו' שלדידן אינו מצטרף.

ולכן יש לשער כמו לפני הבישול.
 
חזור
חלק עליון