ועתה אוסיף לך עוד מדברי הרב מלאכת שלמה על המשניות, להגאון רבי שלמה עדני שהיה מרבותינו הספרדים, תלמידו של השיטה מקובצת ושל מהרח"ו כמבואר בהקדמתו, כלומר סוף תקופת הראשונים, נולד בתימן, ובילדותו עלו לארץ ישראל ושם חי בירושלים צפת וחברון, והנה בפירושו למסכת יומא פ"ח מ"ב, על מה ששנינו האוכל ככותבת הגסה ביוה"כ חייב, הביא את דברי המגיד משנה רפ"ב דהל' שביתת עשור, דשיעור ככותבת מעט פחות משיעור הביצה, ושיעור הביצה הוא משקל ל"ה ארגינש ועוד, כלומר כשמונה עשרה דרהם, (שהארגינש ל"ב שעורים, ומשקלו חצי דרהם שהוא ס"ד שעורים), ע"כ. וסיים ע"ז במלאכת שלמה, "ומשם תוכל לדון למשקל הכותבת שהוא פחות מכביצה מעט, ולמשקל כזית שיש אומרים דשיעור הזית הוי כחצי ביצה", עכ"ל. ועוד אוסיף בזה את דברי מרן הבית יוסף בסי' תפו, דאחר שכתב שיש להשתדל לאכול "פחות מכזית" כדי שלא להיכנס לספק, כתב וז"ל: ושיעור כזית נראה מדברי התוס' בסוף פרק גיד הנשא דהוי כחצי ביצה, עכל"ק.