כתבו לך שככה התירו במורשת מרן ב-21. היכן הוא זה ההיתר המדובר?להתיר להעלות?הכוונה לצילום ששלחתי מהשיחה?
ומה הכוונה על איזה אשכול מדובר? לא הבנתי את השאלה
נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
כתבו לך שככה התירו במורשת מרן ב-21. היכן הוא זה ההיתר המדובר?להתיר להעלות?הכוונה לצילום ששלחתי מהשיחה?
ומה הכוונה על איזה אשכול מדובר? לא הבנתי את השאלה
מחילה אני לא מצליח לקלוט,כנראה לא מאופס - נסה להיות ברור יותרכתבו לך שככה התירו במורשת מרן ב-21. היכן הוא זה ההיתר המדובר?
כאן.מניח ששלחו לי הודעה בעקבות מה שכתבתם להם
כאן.
הרב @בנימין לוריאעדכון- מחילה,סוף סוף הבנתי מה שהתכוונתם לשאול
מה שנכתב "במורשת מרן בתאריך 4.5.21 למניינם דנו בנושא והעלו להתיר " זה תשובת הרב מקו ההלכה ששאלתי, לי אישית אין מושג באיזה אשכול מדובר. אולי הרב @בנימין לוריא ידע לקשר לאשכול הנ"ל
אל תסתכל בכאןכאן אלא במה שיש בו...כוונתו למה שנכתב כאן. (והעליתי הקישור לעיל ב"כאן" השני...)
אז בעצם הרב שענה לו בואצפ נסמך על מה שכתבו במורשת מרן לפני למעלה משנתיים?כוונתו למה שנכתב כאן. (והעליתי הקישור לעיל ב"כאן" השני...)
גדול!יוצא סתירה במורשת מרן.
מישהו שאל אותי מה הפשט בזה באמת? איך זה הגיוני בסברא? הרי אם זה מוקצה אז אסור לגמרי, ואם לא אז מותר...זה מוקצה מסוג מיוחד, כיון שמצד אחד זה בעיה לשחק ולטלטל, ומצד שני מותר לתת לקטן, ולכאו' אם זה מוקצה אז איך מותר לקטן?! (וזוהי תמיהתו של הרב שם). [בעצם יש לנו חפץ שלחלק מהאנשים יש בו שימוש ולחלק אין, וא"כ הוא לא מוקצה מדעת כל האנשים אלא רק מגדולים, ולכן גדול לתת לקטן אפשר להקל].
ברור שבהלכה יש כזה דבר אמצע, והרבה פעמים מקילים במקום צורך וכד' כי מסתמכים על שיטות נוספות וכו'מישהו שאל אותי מה הפשט בזה באמת? איך זה הגיוני בסברא? הרי אם זה מוקצה אז אסור לגמרי, ואם לא אז מותר...
חשבתי להשיב לו שכמו הדין של לדבר אחרי "דאמירן בעלמא". שאם יש צורך אז מותר, וגם שם אפשר לשאול, אם מותר אז מותר לגמרי ואם אסור אז אסור לגמרי. אלא שאם יש צורך אז מותר.
יש בהלכה דבר כזה כעין אמצע...
וכן כמו לעשות ברכה שאינה צריכה בשבת או במקום ספק ומחלוקת, וכן ע"ז הדרך.
הם לא מוקצה כדי שיהיה אפשר לתת אותם לילדים אך כן אסור לשחק בהם לגדוליםשלום לכולם
מחפש מקור בילקוט יוסף שהוא מביא בפירוש שחוץ מכדור ומשחקים עם חיבור לחשמל/סוללות וכו' הם לא מוקצה
כך שמעתי מרב אחד וכשאמרתי את זה לחבר בן ישיבה הוא התווכח איתי שזה לא נכון לדעת מרן שליט"א
תודה לעוזרים
ה] יש אומרים שמשחקים המיועדים לקטנים כגון לגו וכדומה, אינם מוקצה כלל ומותר לגדול לטלטלם וליתנם לקטן בידיים ולאוספם בידיים, אבל כדור יש להחמיר בו שלא לטלטלו ולשחק בו בשבת, אף על פי שהוא מסוג המיועד לקטנים[1].יעויין בנושא בידי כהן מוקצה
יש בעצם 2 'שאלות' שאפשר לשאול.ברור שבהלכה יש כזה דבר אמצע, והרבה פעמים מקילים במקום צורך וכד' כי מסתמכים על שיטות נוספות וכו'
אבל כאן השאלה היא שעד כמה שלקטן מותר לשחק, א"כ זה לא מוקצה לכולם, ולא גרע מאוכל שראוי לבהמה וכיוצ"ב