• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

נדר שלא לשתות יין

יצחק א.

Active member
שלום לכבוד הרבנים

מעשה שהיה באדם שהיה רגיל לשתות יין בשבת בלילה עד שיום אחד זה הביא אותו לידי כעס ואז הוא אמר "אני נודר שלא לשתות יין יותר" זה היה לפני כמה שנים

א.לגבי קידוש הוא היה עושה מאז על מיץ ענבים האם זה נקרא שהפר את הנדר?

ב.לגבי בשר ששמו בו יין האם זה גם בכלל הנדר?

ג.מרן בהליכות עולם ח"ח עמוד מ"ה כותב שלשון כזו אינה נדר מעיקר הדין אלא שצריך התרה שלא יבואו לזלזל בנדרים א"כ במידה והמיץ ענבים נחשב יין מה שלא ככ נראה לעניו"ד כיון שמרן בשות חזו"ע לכאורה נוקט לשון חמר מדינה או כיין מזוג בכ"א האם עבר על נדר ממש או שאין זה בכלל נדר גמור?
 
נערך לאחרונה:
ב"ה
שלום וברכה,

זו מסוג השאלות שבשביל להשיב עליהן צריך לברר בשיחה עם הנודר כמה פרטים איך בדיוק היה ומה בדיוק התכוין,
אולם בעיקרון נראה שלגבי קידוש ושאר דברים הצריכים יין, אע"פ שמיץ ענבים מבחינה הלכתית נידון כיין, שיש במינו שהוא משכר (כמבואר בשו"ת חזו"ע עמ' צט), אבל לגבי נדרים שהולכים אחר דעת בני אדם נראה שבודאי היתה כוונתו למה ששותי היין קוראים יין, דהיינו ליין שמביא לשיכרות, ולא למיץ ענבים או תפוזים, ולכן אדעתא דמיץ ענבים לא נדר. ועוד שעל דעת שלא יוכל לעשות עוד קידוש בעצמו על יין לא נדר.
ולגבי בשר שנתנו בו יין ואינו ניכר במראיתו רק לכל היותר משביח את הטעם, נראה להקל במקרה זה שאמר בלשון שמעיקר הדין אינו נדר (כפי שהביא כבודו מהליכות עולם ח"ח עמ' מה).

בברכה רבה
 
אין לך הרשאות מספיקות להגיב כאן.
חזור
חלק עליון