בפרי מגדים אשל אברהם אור החיים תצד ו' הלכות שבועות כתב להחמיר בזה אבל בספר דבר חריף הביא בשם הגרי''ש אלישיב דלמעשה נקטינן להקל. הש''ך ביורה דעה פט יט כתב שלא צריך ו' שעות לקדירה שאינה רחוצה של בשר (והאחרונים פלפלו בראייתו אך נטו להסכים עם החידוש שלו) ואין ראיה להתיר דכשהבשר היה בשר גמור אפשר שצריך להחמיר יותר.
שאלתי רב ואמר שרעק"א והבית מאיר כותבים להקל, והכי נקטינן.
והיינו כשרוצה לאכול הבצל בתוך שש שעות לאכילת בשר, אבל אם רוצה לאוכלו עם בשר - יש לאסור. (ואמנם גם בזה יש לפלפל ולמצוא מקומות להקל, אך זוהי ההוראה בד"כ).