בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר. כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים. הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות). אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום. ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל. חזקו ואמצו!
עיין בילקו"י יום טוב וחוה"מ, ענה על טענתךלמה מותר להתקלח בדוד שמש
ביום טוב
זכור לי שהטעם הוא משום פסיק רישה דלא ניחא ליה בדרבנן [תולדות חמה]
אך לא הבנתי למה לא ניחא ליה הרי אם ירצו להתקלח כל בני הבית לא ישאר מים בדוד ואם כן נח לו שיכנסו מים חמים לכולם
וכן ראיתי שהקשה באוצר החכמה
אשמח ליישוב
הצג קובץ מצורף 32346
אדרבה יכתוב לי בקיצור אם זוכר ילק"י אמ"אעיין בילקו"י יום טוב וחוה"מ, ענה על טענתך
שמותר בכהאי גוונאמה התשובה??? ניחא ליה בהכנסת המים ובישולם, נו מה התשובה???
אם התקלחתי עכשיו, למה שארצה ליהיו עוד מים חמים? הרי לא יהיה לי צורך להתקלח שוב.ודאי שניחא ליה באופן כללי שיהיה מים חמים כל הזמן בדוד, זה מציאות, הן לעצמו אח"כ כשיצטרך, הן לאחרים שהם בני משפחתו, תראה איך באמצע השבוע כל אחד שמח שהמים נכנסים ומתחממים תמיד, כך שיש לו כמות מים חמים גדולה וזמינה בכל עת
לא מובן מה אתה רוצה. ניחא ליה לפוסקים שהובאו מותר!אין ענין לזרוק השכל!!!!
מה התשובה??? ניחא ליה בהכנסת המים ובישולם, נו מה התשובה???
זה שונה כי שם אם יאמרו לאדם שהזרעים בוודאות לא יצמחו מאותם מים הוא ישמח אותו דבראולי זה דומה לדין:
הצג קובץ מצורף 32350
אה"נ כל הכותרת היא משא ומתן בתורתו של מרן זצ"לו קושיא לאו דווקא פה, אלא גם בתשובה על דוד השמש בשבת, שמרן זצוק"ל (יבי"א ד לד) התיר, ואחד מצדדי ההיתר שלו הוא משום פס"ר דלא ניח"ל.
לא קראתי מה ענו כאן. אבל אני זוכר שמרן שליט"א אמר שזה רק גזירה. ובגזירה פסיק רישיה אפילו אם ניחא ליה, אפשר להקל
עיקר ההיתר של מרן זצוק"ל הוא פסיק רישיה בדרבנן שלפי רבים מהפוסקים מותר, ואע"פ שבעלמא אנו מחמירים הכא כיון שזה רק "גזירה" יש להקל. (ורק צירף שאפשר שהוי "גרמא" וכן אפשר דלא ניחא ליה, ועוד כמה צירופים. עיי"ש)