• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

ניסיך שבכל עת חרבות ברזל

אמר יצחק: עם ישראל זה לא הדגל🇮🇱 אבל שיהיה.

שלום. *למי שפספס, ‏מרגש עד דמעות סיפור של עם ישראל...*

צביקה גרינגליק פגע באיזה רכב, הוא החליף פרטים עם בעלת הרכב והוא אמר לבעלת הרכב : 'אין בעיה אני אשם אני לא הייתי בסדר ונסדר לך את מה שצריך ברכב' .
הם קבעו להיפגש יחד במוסך ביום רביעי.
ביום רביעי היא מגיעה למוסך וצביקה גרינגליק לא מגיע, היא מנסה להתקשר אליו והוא לא עונה לטלפונים ,נעלם , כאילו בלעה אותו האדמה.
יום חמישי האישה שולחת לו הודעה : 'אני ממש מאוכזבת, ההתנהגות שלך לא יפה , אנחנו קבענו ביום רביעי ולא הגעת'
הוא רואה את ההודעה ומיד שולח לה הודעה חזרה : ' אני מאוד מתנצל, ביום שלישי הבן שלי שאול נפל בעזה ולכן לא יכולתי להגיע'
האישה מיד התנצלה, היא היתה בעצמה בהלוויה אבל היא לא קישרה שזה הוא אבא של שאול.
עוד באותו היום היא הגיעה לבית האבלים וניחמה את המשפחה.
בזמן הניחום צביקה אמר לה : 'כשתסתיים השבעה אני אעביר לך את הסכום של התיקון'
היא אמרה לו : ' הכל בסדר אני לא רוצה את הכסף'
בהזדמנות הראשונה שהיתה לו הוא העביר לה בביט 2,000 ש"ח.
היא שלחה לו הודעה שגרמה לו לבכות מהתרגשות : 'אין צורך. כי בעל המוסך ששמע שמי שנתן את המכה לרכב זה אבא של חייל שנפל בעזה הוא לא היה מוכן לקחת את הכסף'
זה הסיפור האמיתי של עם ישראל
🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱
*ומי כעמך ישראל גוי אחד בארץ*

ויאמר יצחק: אתמול שאלתי חייל שיסדר לי מה זה כל החטיבות והגדודים וכו' אולי יותר מאוחר אביא דבריו למען הסדר הטוב

שלום. הרב במילואים של גדוד שקד של גבעתי, הרב מנחם נוביק מספר:
אתמול נכנסתי עם השיירה הלוגיסטית והיה לילה ארוך ומקפיא..יצאנו רק ב6:30 בבוקר וקפאנו כל הלילה. היה גם קשה מאוד להסתובב במגנן ולהגיע לחיילים כי היו הרים של בוץ. בשלב מסוים כבר חשבתי שאולי הייתי צריך לוותר אבל אז פגשתי חייל דתי שמתחתן עוד חודשיים וקבענו שאעשה לו הדרכת חתנים כל פעם שניפגש אז התחלנו את הלימוד. אחר כך פגשתי כמה חיילים ואמרתי להם דבר תורה לפרשת בא והם היו בשוק שאנחנו כבר בפרשה זו... בשלב מסוים הוציאו את ההאמרים לנקודה אחרת כי הם הפריעו למיכלית סולר ושם באמת התחלתי לקפוא וכבר לא יכלתי לשבת בהאמר אז יצאתי והתחלתי לקפוץ כדי להתחמם. פתאום ניגש אלי חייל צעיר ממרץ 23 ואמר לי :"אתה רב הגדוד? אפשר להתייעץ איתך?" אמרתי בשמחה והוא התחיל לשטוח בפני את כל החיים שלו שגדל בלי הורים והיה צריך לגנוב אוכל מסופרים ואז בפנימייה לנוער בסיכון ומכינה חילונית הצליחו להרים אותו והוא התגייס לקרבי אבל עדיין יש לו קשיים רגשיים וחברתיים. היתה לנו שיחה ארוכה ומרוממת וזה גם העביר את השעות הקשות של הקור... כשפנרדנו הוא אמר :"הרב, נראה אותך פה עוד? אני ממש רוצה להמשיך לדבר איתך". קבענו להמשיך את הקשר ושאני אמצא לו כמה ספרי מודעות וספרי קודש שיחזקו את רוחו. הוא ממש שמח ואמר שזה השגחה פרטית שנפגשנו כי הוא לא היה אמור לצאת לסיור.

*לומדים מכאן שבכל מפגש עם חיילים תמיד יש מה לתת. לא להתייאש ולא להרפות.*

ויאמר יצחק מעניין אותי לדעת אם יש ענין להביא מאמרים כאלה. אנא תגובתכם.

*שלום. המשך וסכסכתי מצרים במצרים*

*ירדן תקפה בשטח סוריה. זו לא פעם ראשונה שזה קורה, אבל בכל אופן זה אירוע מיוחד.*

מזה זמן רב שירדן מתמודדת עם גל עצום של הברחות סמים מסוריה לשטחה. חלק מהסמים מיוצר ע"י גורמים הקשורים לחיזבאללה. ירדן כבר תקפה בעבר בשטח סוריה - והרגה משפחה שלימה של מבריח סמים גדול.

בתקופה האחרונה נוספו להברחות הסמים גם הברחות נשק, וירדן החליטה ככל הנראה להרים את רף הפעילות שלה, ותקפה בעוצמה בשטח סוריה. לפחות 10-11 איש נהרגו בתקיפה.

צבא סוריה החלש והמפורר בשל השנים הרבות של מלחמת האזרחים, לא מהווה מכשול לתקיפות הללו.
וכאן כדאי להזכיר שכל המלחמות הפנימיות בעולם הערבי, החלו בתאריך י"א שבט, שנת תשע"א.

המלחמות הפנימיות הללו (שכונו האביב הערבי) - החלו בליל י"א שבט לפני 13 שנה, במחאה עממית בטוניס, שהביאה לבריחת השליט הרודן מהמדינה.

בהמשך ביום ז' אדר - הייתה מהפכה במצרים ונפל משטר מובארק.
לאחר מכן החלו הפגנות בסוריה, שלאחר כמה חודשים הפכו למלחמת אזרחים, שגרמה להתפוררות הצבא הסורי.
ביום שמחת תורה שנת תשע"ב - נפל המשטר הלובי. בשנים שלאחר מכן החלה מלחמת האזרחים בתימן, המשטר הסודאני השתנה (וחתם על הסכם שלום עם ישראל כידוע), באלג'יר היו שינויים משמעותיים, ומצרים עברה מהפכה נוספת.

כאמור לעיל, הכל התחיל ביום י"א שבט. (ראשון הבא) עוד נדבר על יום זה בהמשך. על בסיס דברי הרב אבישי אפרגון.

חייל בשם ל.א. (הפרטים המלאים שמורים אצלי), נכנס לעזה, (הוא בן יחיד והיה צריך אישור של שני הוריו) והוריו רצו לקבל איזה 'שכפ"ץ רוחני' בעבורו, וניגשו לרב שאמר להם שיקבלו ע"ע שמירת שבת.
הם אמרו שזה קשה להם, אז הרב אמר שישמרו לכה"פ 3 שעות בשבת, שישמרו לגמרי, חוק בל יעבור, ואח"כ שיעשו מה שרוצים. את זה הם היו מוכנים לקבל.
אחרי שעתיים שהם שומרים את השבת, האבא הרגיש שהוא חייב לשמוע את החדשות האחרונות, אך אשתו התעקשה שלא ישמע, אע"פ שהוא הרגיש צורך דחוף לשמוע, אשתו שכנעה אותו והוא בסוף התגבר שעה נוספת ולא שמע עד סוף השעה השלישית.
לאחמ"כ הודיעו להם שהנגמ"ש של הבן שלהם התפוצץ וכל מי שהיה שם נהרג חוץ מהבן שלהם, וזה היה בדיוק באותה שעה שהאבא התגבר והתחזק בשמירת שבת.

חייל נוסף בשם ע.א. (השם שמור אצלי) סיפר שחברו נ.ס. (כנ"ל) החליט ללבוש ע"ע ציצית לפני שנכנסו לעזה, וכשהוא עמד בחלון ירה עליו צלף כדור, והכדור חדר את האפוד מגן, קרע את החולצה ושרט את הציצית ושם נעצר, והחייל ע.א. סיפר שהוא ראה אצל חבירו את הכדור תלוי על הציצית ולא חדר אותה.

יש גם ניסים יותר 'פשוטים' כמו נגמ"ש שירו עליו R.P.G. ו-3 מתוך 4 החיילים שהיו שם נפצעו ברגליהם עד שהיו צריכים חוסם עורקים בשתי הרגליים, ורק 1 שהוא הנהג לא נפצע בכלל אפי' קל, ובזכות זה הוא יכל להסיע את הטנק החוצה ולהציל את חבריו, ובאם הוא היה נפצע אפי' קל כולם היו ככה"נ מתים.

או לדוגמה שהיה חייל שראה בצד הדרך איזה משהו חשוד, והמפקד שלו התעקש שלא לבדוק כי הם ממהרים, והחייל התעקש בכל אופן רק לבדוק רגע, וכשפתח ראה פיר וזרקו רימון, ואחרי שזרקו רימון שמעו פיצוץ חזק, וכשהכינסו רובוט לבדוק ראו 2 מחבלים עם מלא חומר נפץ כשהם שרועים מתים.

וכן עוד ניסים רבים כגון אלו שאפשר לשמוע עוד ועוד...
(בעצם, לכאו' כל מנהרה שמוצאים וכד' זה נס מעל דרך הטבע).

ויאמר יצחק, כאן יש שיעור על ניסים חקלאים , שאני לא יודע מה זה אומר כי חסום לי, מהרב פדידה היקר, שממנו הרבה ממה ששלחתי עד עתה, ומגיע לו תודה ויישר כח

נערך לאחרונה:
הרב אסף נחום יש לו קהילה גדולה באשקלון, וכן מעביר שיעורים קבועים בהרבה מקומות בהלכה.
הרב אסף נחום (לך לך תשפ"ג) סיפר, שהרב מרדכי אליהו חיבר ספר עב כרס, יישובים לקושיות מרן זצ"ל על הבא"ח, ובא עם זה לבבא סאלי, והבבא סאלי עיין בזה חצי שעה, ואחר כך אמר לו: קח את הספר ותשים אותו בגניזה... ובאין אומר ודברים הרב מרדכי אליהו כך עשה. והמשב"ק של הרב מרדכי אליהו חזר לבבא סאלי ושאל אותו למה. אמר לו הבבא סאלי: לפני מאתים שנה זרחה שמשו של הבן איש חי, ולפני מאה שנה שקעה, והיום שמשו של חכם עובדיה זורחת בשמים!
סיפר כן להראות צדקותו וענוותנותו של הרב מרדכי אליהו.
סיפור יפה, מעניין מה המקור

הרב אסף נחום (לך לך תשפ"ג) סיפר, שהרב מרדכי אליהו חיבר ספר עב כרס, יישובים לקושיות מרן זצ"ל על הבא"ח, ובא עם זה לבבא סאלי, והבבא סאלי עיין בזה חצי שעה, ואחר כך אמר לו: קח את הספר ותשים אותו בגניזה... ובאין אומר ודברים הרב מרדכי אליהו כך עשה. והמשב"ק של הרב מרדכי אליהו חזר לבבא סאלי ושאל אותו למה. אמר לו הבבא סאלי: לפני מאתים שנה זרחה שמשו של הבן איש חי, ולפני מאה שנה שקעה, והיום שמשו של חכם עובדיה זורחת בשמים!
סיפר כן להראות צדקותו וענוותנותו של הרב מרדכי אליהו.
סיפור יפה, מעניין מה המקור
במחילה לא מובן כיון שהליכות עולם התחיל להידפס רק בשנת תשנז בערך הרבה שנים אחרי שנפטר סידנא בבא סאלי ועד אז זה היה בכתב יד שעין לא שזפתו, איך הגיע לחכם מרדכי ולמה שילך דוקא לבבא סאלי

במחילה לא מובן כיון שהליכות עולם התחיל להידפס רק בשנת תשנז בערך הרבה שנים אחרי שנפטר סידנא בבא סאלי ועד אז זה היה בכתב יד שעין לא שזפתו, איך הגיע לחכם מרדכי ולמה שילך דוקא לבבא סאלי
לא חסר ביביע אומר, וכנראה מה שאמר ספר עב כרס זו תוספת שלו.
וידוע שהיה מקרוב לבבא סאלי בתקופת היותו דיין בבאר שבע
השאלה איפה הסיפור היה עד היום

עוד נקודה חשובה
המתח בין מרן לחכם מרדכי אליהו התחיל רק בשנת תשמד שנת פטירת סידנא בבא סאלי...
לפנ''כ לא נראה שיהיה לחכם מרדכי אליהו סיבה להיכנס לענין כזה על אף היותו בבלי
ואגב, בשנה זו נפטרו לבית עולמם כעשרה מגדולי חכמי הספרדים, והיו שתלו זאת בפגיעה בכבוד התורה ובאו לפייס את מרן. ואכמ"ל.

חזור
חלק עליון