כותבת אשת חייל במילואים שנפצע קשה
[אגב, הייתי שמח אם יש למישהו את הכתבה בעיתון "במה" גליון 275 עמ' 31 מהר' אבא טורצקי שמכה וחובט על ראשם של הדתי"ל שמקיזים דמם עבור הצבא שלא מכבד אותם בגרוש, ומאוד כדאי להביא את דבריו שם, אם כי אני מסופק אם יש סיכוי שישתנו]
כשאמרו לי 'מדברים מצבא הגנה לישראל' התיישבתי, נשמתי, ובחרתי לחשוב מחשבות טובות.
כשהודיעו לי שבצלאל נפצע קשה בעזה הייתה לי וודאות שהוא מוקף בתפילות והוא יצא מזה בגבורה
כשדיווחו שבצלאל נכנס לניתוח אמרתי לקטנטנים שאבא צריך ללכת לרופא ואמא נוסעת להיות איתו
כשהידיים קצת רעדו לי באריזה הזריזה כשהחיילים חיכו לי למטה, חיבקתי את הילדים וביקשתי שיעשו שבת שמחה, כמובן להתפלל, אבל בהחלט גם לשמוח.
כששאלו אותי עוד בנסיעה מטעם צוות צח''י, מה מצבו ואיך הוגדר, עניתי ברצינות שאני מעדיפה לא לחזור על מה שאמרו, כי אני מאמינה שהמצב יותר טוב מזה.
בכניסה לאיכילוב אל מול פנים רציניות כמעט כבויות - הכרזתי שבאנו לשמוע בשורות טובות.
כשחמותי הזילה דמעה, הזכרתי לה שהיא גידלה בן גיבור, שיהיה גיבור גם בקרב הזה.
במקום פנים מודאגות בפתח בית הרפואה, ראיתי זכות אבות ואימהות, זכויות פרטיות וכלליות.
פרטיות - הורי בעלי שהגיעו עם חיילים, כמוני, אל איכלוב, שעתיים לפני שבת.
כלליות - הרב של רם 2 איש חברון, איש חיבור, זכות מערת המכפלה.
כשיצא הרופא מהניתוח והציג את עצמו ד''ר חלימי חייכתי כי חלימי זה טוב, חלימי לשון החלמה.
וד''ר חשביה - חושב מחשבות י-ה.
כשהרופאים יצאו לתת הסברים, והבנו שהניתוח עדיין בעיצומו, השבנו בעדינות שאנחנו בסדר ב''ה, ושלא יפרטו לנו עכשיו בחוץ אם בצלאל צריך אותם בפנים.
בשירת 'אשת חיל', כשהמצב היה עוד כה עדין, כשהניתוח הראשון רק הסתיים ועוד לפני שראינו אותו בטיפול נמרץ, דמיינתי איך בליל שבת הבא בצלאל כבר שר לי בעצמו 'אשת חיל', ורק הפעם, עד שיתעורר, באו שורת רבנים לשיר איתנו כתיגבור.
כשהרופאה מעל מיטתו בטיפול נמרץ, אמרה לנו בשבת לפנות בוקר פעם ראשונה את המילים 'יצא מסכנת חיים', הלב רעד מבפנים, אמרנו מזמור לתודה, והודנו לה' על מתנת החיים.
כשהרופא כעבור זמן, סיפר בדיעבד שמבחינתו קיבל אל שולחן הניתוחים מישהו 'למעשה מת', בחרנו להוציא מגנטים של תפילה לשלום חיילי צה''ל.
כשכתבו בחוברת הגדוד שבצלאל 'מת קלינית', דיברנו בהערצה על המג''ד שלא חזר הביתה מאז הכניסה לעזה, מרוב תחושת אחריות.
כשראינו את הדם על האפוד, על הכפפות, על הנעליים שגזרו מעליו, חיפשנו בתיק שהביאה השלישה מהשטח גם מזכרות, מכתבים ופינוקים שנותרו שם.
כשקראנו שיר שכתב חבר מהגדוד בשם: 'כמעט הותר לפרסום' - נזכרנו בגבורה של אשת הפרמדיק שתמכה בו להישאר עוד שבת, כי הרגיש שיצטרכו אותו במבצע, ושלחנו מגש פירות עם מכתב תודה לה ולאשת הרופא הגדודי.
כשרצינו לכתוב על המגנט 'לרפואת', הילדים הציעו לנסח זאת עם הפנים קדימה: 'תודה שאתם צועדים איתנו בדרך אל החלמתו של בצלאל'.
כשלא היו רגישים באחד ממוסדות החינוך של ילדיי, התחלתי לכתוב מכתבי תודה אל המנהלים, הגננות והמורים שכן כה טובים ורגישים ומפנקים.
כששאלו אם כאן שוכב החייל הפצוע, כי באו מבקרים, ענינו- כאן שוכב החייל המחלים.
ואפילו היום, כשהנס המהלך שלנו התחיל ב''ה לרוץ, (ולמרות שבדרך כלל אני מביטה על המרתון קצת כעל תרבות יון

), ראיתי במרוץ הזה, בו רצה החטיבה של בעלי למען הפצועים, גם קצת סימן של נצחון הרוח על החומר...
אז כששואלים מה נשמע, גם אחרי שמונה שבועות, ואני מרגישה שתיק המשא כבר כבד על גבי, אני משתדלת לענות שכנראה יש עוד כברת דרך, אבל אני מקווה שאנחנו צועדים בה, בעזרת ה', בדרך הנכונה.
אפרת בזק, חרבות ברזל, תשפ'ד.

שבת שלום, חודש טוב ושמח,
בתפילה
לחזרת השבויים ולשובם של כל כוחותינו לשלום בבריאות הגוף והנפש, עטורים בכתר ניצחון,
לנחמת האבלים
ולגאולת ישראל בשמחה וברחמים.