גם אני מצטרףא מצאתי אפשרות לבחור שאני עושה כר''ת מדינא ולא מחומרא
שאלו כאן מה דעתו של הגרעי זצוקל ???לדעת מרן יבי"א להחמיר רבינו תם זה לא מדינא
איני כועס..כבודו לא צריך לכעוס, רק אמרנו את דעת רבינו בנושא.
אדרבה, תסביר למה יש להחמיר מדינא אחרי שהמנהג שלא כמו רבינו תם.
א"א לנהוג ר"ת מדינא, כיון שכבר נתפשט המנהג כהגאונים לפני יותר מ300 שנה ולא מצינו אף אחד שהקל בעשיית מלאכה בע"ש עד 58 דק' (!!!)לא מצאתי אפשרות לבחור שאני עושה כר''ת מדינא ולא מחומרא
כבר פסקו אדמור"י סטמר דיש להימנע מעשית מלאכה מרבע שעה לפני השקיעהויש באמת הרבה שגם מקילים בכניסת שבת כר"ת
ישנם לפחות 20 ראשונים כהגאונים ועוד 10 ראשונים כמנחת כהןאיני כועס..
כבודו כתב תגובה שאינה קשורה את דעתו של הגרעי זצוקל כלום יודעים..
בקשנו שיוסיפו לסקר גם מעיקר הדין...
למה לספרדים יש להחמיר מדינא כר"ת זה פשוט מאוד... יש מעל 40 ראשונים דס"ל כר"ת מרן הבית יוסף והאר"י וכל דורו.... מימלא המנהג בדורם היה כר"ת מנהג אחר הוראות מרן... מה שנשאר הם רב ניסים גאון ור אברהם בן הרמב"ם שסוברים כמנהג.... וגם בדבריהם כתב מהרי"ף שסוברים כר"ת את המהרי"ף הזה רבינו עובדיה לא ראה מכיון שלא נדפס עדיין...
אין הכרח, עיי' בהלכ"ב בקונט' כבה"ש שהאריך בדעת האר"יוהאר"י
מוזר שכבודו יודע מה שהרבה מחכמי וגאוני ספרד במאתיים שנה האחרונות לא ידעו....למה לספרדים יש להחמיר מדינא כר"ת זה פשוט מאוד
זהו כדעת הר' משאש שסבר שאין בזה עניןמה זה אומר בסקר לא מעריך חומרא זו ? מי שרוצה להחמיר ולהוסיף משבת לחול אין לזה ערך כלל היתכן לחשוב ולומר כן ???? אפשר לכתוב ספרדי ולא מחמיר כר''ת . אך מה זאת אומר אין לי ערך לחומרא זו ? שספק חילול שבת לשיטת כ 30ראשונים ואחרונים ובראשם מרן השו''ע ועוד.... נכון שהמנהג לא כך אבל גם זה לא שווה ערך היתכן ????