עיני ישראל
Well-known member
לא אמרתי שהוא שלח אותם להיות חילוניות אל תמציא... תקרא מה שכתוב!!!נכון.
הוא לא שלח אותם להיות חילוניות!!!
בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר. כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים. הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות). אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום. ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל. חזקו ואמצו!
לא אמרתי שהוא שלח אותם להיות חילוניות אל תמציא... תקרא מה שכתוב!!!נכון.
הוא לא שלח אותם להיות חילוניות!!!
גס רוח. איך אתה מעז לדבר על הגרב"צ אבא שאול ולומר שזה מגוחך אתה רוצה שאני יביא לך מקורות??? מעשרות תלמידים אתה תהיה בשוק... תתעלף!אתה בא לומר שגם באירופה לא הלכו עם פיאות
נו באמת
זה לא רציני
ומש"כ בשם הגרב''צ -מגוחך.
בווודאי שהפיאות של הים הם בעייתיות
אבל אל תשנה את ההיסטוריה בשביל כך
אני רק הצגתי את ההבדל בין דעת התורה של הגר"ש ואזנר, לדעה המתלהמת שלך.לא אמרתי שהוא שלח אותם להיות חילוניות אל תמציא... תקרא מה שכתוב!!!
לפני שאני מתעלף רק להזכיר לך שאשתו של הגרב"צ היתה הולכת עם פאהגס רוח. איך אתה מעז לדבר על הגרב"צ אבא שאול ולומר שזה מגוחך אתה רוצה שאני יביא לך מקורות??? מעשרות תלמידים אתה תהיה בשוק... תתעלף!
באירופה שמרו על צניעות בכל מצב, ואפי' שהלכו עם פאות הלכו בפשוטות כמו קש... אבל היום הכל פריצות אל תשווה את דור המדבר לדור המבול של היום... ממש פריצות משותללת ברחובות!! כולם זועקים הרב דן סגל צורח במר נפשו על הפאות ואומר שכל האסונות מזה, ואתה מצחקקק.... לך ל
אמת לאמיתה וד"לקראתי עכשיו את העלון
ואחרי שקראתי לאחרונה עוד כמה שטויות מהסגנון הזה..
אומר בזהירות משהו שלדעתי הוא נכון ועצוב!
האנשים האלה שמדברים ככה ומתארים את ה"לבוש של היום" בצבעים עזים וסגנוניים ואחר כך תוקפים את זה בתוקף וכו' וכו'
לדעתי בדרך כלל אנשים שחולים בתאוות ומנסים לעזור לעצמם בתיאור המציאות ההזויה לטעמם וכמה זה גרוע..
קצרתי בדברי וד"ל וד"ל... [ועיין ערך הרב רונן שאולוב ועוד..].
כמובן אני לא מדבר באופן גורף וזה הרגשה שלי נטו וכמובן אם מישהו לא מזדהה אם הדברים הוא מוזמן לכתוב את דעתו.
בעבר היה מישהו ש"זייף" את העלון גביע כסף, שכביכול הוא חוזר בו מכל העלונים הקודמים, ושבאמת מותר לחבוש פאה וכו' וכו'.חירטוטים גמורים מדאורייתא.
מאיפה הביטחון עצמי הענק והמופרז..
א. יש פוסקים שחיים בדורינו שמתירים פאות [לא באתי להוזיז אפילו לא במילמטר את האיסור בכל התוקף בדעת מרן הגרע"י זצ"ל ובנו מרן שליט"א].
ואם כבודו [כבוד כותב העלון] שואל מי
כל תלמידי החזון איש אלו שנפטרו ואלו שחיים. וכמובן מרן החזון איש שכך הנהיג וכך מנהיגים תלמידו, מרן ר' חיים קניבסקי זצ"ל. מרן ר' חיים שאול גריינימן זצ"ל. מרן ר' דוב לנדוי שליט"א [כבוד כותב העלון מוזמן לעלות לביתו לשאול] הגאון ר' יהודה בויאר שליט"א. הגאון ר' יעקב פוזן שליט"א. הגאון ר' אברהם ישעיהו גריינימן שליט"א. והרשימה עוד ארוכה מתלמידיו שכך מורים ומנהיגים. מרן האגרות משה, בתשובה. מרן הגר"ש משאש. מרן האור לציון בח"ב עמוד ר"צ. ועוד רבים גדולי תורה ופוסקים שכך פוסקים ומנהיגים.
הסבר קצר מאי דעת המתירים.
שלטי גיבורים שבת ס"ד. רמ"א ע"ה [בשם שלטי גיבורים, שהתיר לצאת כך לרשות הרבים] וכך פוסק הכף החיים. מגן אברהם [שם מפורש התיר לרשות הרבים]. כך פסק המשנ"ב במקום שכך המנהג. כך ס"ל לחזון איש ותלמידיו ועוד עשרות פוסקים אגר"מ. אול"צ שמש ומגן ועוד.
יש ג' נושאים. א. האם נחשב כיסוי. ד' הפוסקים רובם ככולם כולל הבאר שבע שחולק על השלטי גיבורים, שפאה שיער בשיער נחשב כיסוי. ב. דת יהודית, האם זה מנהג פריצות. עד כמה שכך הרגילות על פי הדין [לשיטתם], לא חשיב פריצות. ג. מראית העין שיחשבו שלא מכסה וילמדו ממנה. במשנ"ב פסק להדיא שבמקום המנהג לא חוששים כמגן אברהם ועוד. ובאגרות משה מאריך שאין בזה כלל מראית העין. וכן בשמש ומגן ועוד. ור' חיים קניבסקי ענה בהסרטה לר' אורי טיגר. שהנשים מבחינות. ואם בכלל לא מבחינות ראוי שיהיה היכר קטן.
כל הרשימה שמניתי ועוד
דעתם שזה נחשב כיסוי והיא מתנהגת ע"פ כללי דת יהודית. ואין בעיה של מראית העין. במקום המנהג. ובוודאי נשים מבחינות ולא ילמדו ממנה. דעת האגרות משה, שאין מראית העין בעשה בכלל. ואם יש היכר ודאי שמותר לכל השיטות [שמניתי].
דעת מרן הגרע"י זצ"ל יביע אומר ח"ה כהבאר שבע. והיעב"ץ. ועוד שאסרו מדין דת יהודית מנהג פריצות. וכן פסק כסוברים שיש בזה מראית העין. ובחוקותיהם. והביא הרבה שכתבו בגנות המנהג וכך פוסק. אך בגרושה מתיר היות ויש מתירים לצאת כך לרשות הרבים, בגרושה שחיובה קיל, מתיר.
אין הבדל בין הפאות של זמנינו לפעם, פאה היא כבגד. ואם היא לא צועקת הצילו ובולטת מותר [לשיטות אלו, המגן אברהם מתיר גם בחתכה שערה ומכסה אם זה את הראש. וכן השלטי גיבורים. והמשנ"ב הביא אותם, ואם שערה יפה אז נאסור?]
אפשר וצריך להתחזק בצניעות, הנשים בצניעות הגברים בתורה ומידות ובין אדם לחבירו.
אבל.
איש איש ורבותיו מינהגיו ודרכו [ע"פ ההלכה].
אנחנו לא פטרונים על התורה ולא מוחקים ציבורים שלמים בגלל סטיות אישיות.
אני לא באתי לקרר האמבטיה דעת מרן הגרע"י ומרן הגר"י לאסור וכך דעת תלמידו והרבה מנשות הספרדים. אבל לא להתעלם שיש עוד פוסקים, והם שנוהגים כמנהגם על מה יצא הקצף?
בקיצור עלון מזעזע לדעתי, ונגד התורה ודרכי התורה. אם היה כותב את דעתו של מרן פאר הדור זצ"ל ואת כל הנימוקים ההלכתים, אני הייתי מפרסם, אבל השמצות סילופי אמת ומציאות...לא מקובל.
זאת דעתי האישית, ואני חושב שכך אחז מרן זצ"ל בזה שבתשובה הביא דעות המתירים ואף נסמך עליהם בגרושה, מה אם פריצות, בגלל שחיובה מדרבנן מותר לה?
לסיכום. יש המתירים ויש האוסרים ובראשם מרן. סילופים והפחדות וסילוף האמת לא. דעות הפוסקים ונימוקים הלכתיים כן.
עיין בהסרטה הזו.דעת מרן הגר"ח קניבסקי זצ"ל.
יש לך את זה ביותר מצונזר וערוך?עיין בהסרטה הזו.
תביא קישור.יש לך את זה ביותר מצונזר וערוך?
תיכנס לדרשו, ותרשום בחיפוש ר אורי טיגר, תראה הסרטה בת כמה דקות ששם הגר"ח אומר דעתו בבירור.
לזה גופא יש לי כמה וכמה מקורות שהגרב"צ התיר לאשתו משום דהיתה חולה במחלה (את זה אתה לא יודע) והיתה בדכאון כרוני, והוא התיר לה משום שזה שימח אותה, אתה יכול לשאול את מרן הראש"ל שליט"א הוא יגיד לך שזה הסיפור האמיתי. לא היתרים ולא שקרים, יש לי עוד הרבה מקורות.לפני שאני מתעלף רק להזכיר לך שאשתו של הגרב"צ היתה הולכת עם פאה
כמובן לא כמו פאות של היום אבל בעיקר ההלכה הוא אחז שמותר
ורק אל תתחיל עם התירוצים [נוסח גביע הכסף] שהיא היתה לא נורמלית וכו' וכו'
בענין אירופה כבודו לא יודע מימינו לשמאלו
אם תראה תמונות מאירופה הלוואי וכולם היו עם פאות ודי בזה
אי''ז סותר למה שר' דן אומר שאסונות מגיעים מהפריצות של הפאות זה גם נכון שהיום המצב קשה אבל לא לערבב המציאותת
תפסיק בבקשה לבלבל במוח. תודה.לזה גופא יש לי כמה וכמה מקורות שהגרב"צ התיר לאשתו משום דהיתה חולה במחלה (את זה אתה לא יודע) והיתה בדכאון כרוני, והוא התיר לה משום שזה שימח אותה, אתה יכול לשאול את מרן הראש"ל שליט"א הוא יגיד לך שזה הסיפור האמיתי. לא היתרים ולא שקרים, יש לי עוד הרבה מקורות.
בספר "ויאמר משה" להרה"ג משה ירדני שליט"א כתב בזה"ל: "ומה שאשתו לבשה פאה נכרית שמעתי מהגאון רבי יצחק יוסף שליט"א שאמר לו מרן הרב "אור לציון": שזוהי הוראת שעה מפני שעברה הרבה סבל ויסורים בחיים והרבה הפלות ונפשה מרה לה ל"ע ולכן היקל לה בלבד" עכ"ד.תפסיק בבקשה לבלבל במוח. תודה.
ומה עם הרבנים שחיים בימנו ומתירים?וגם הרבנים שהתירו, בימינו הם ודאי יאסרו.
לא רק הסגנון אי אפשר להוציא עלון ולכתוב שמי שלא עושה כמו הרב שלי כל הצרות באות בגללו,ואוו
אני לא בטוח שאני בפורום הנכון....
איך הרב @ע"ה ס"ט עוד לא הגיב וועוד רבים וטובים ....
בכל אופן אין מה לנסות 'לכבוש את המלכה בבית'
הפאה אסורה .
אבל מה שיש לדון הוא על הסגנון של העלון הנ"ל שהוא 'קצת' בוטה מידי...
מצד שני יכול להיות ששום דבר אחר לא עוזר כבר....
האם היה מתיר לה גם לאכול חזיר?בספר "ויאמר משה" להרה"ג משה ירדני שליט"א כתב בזה"ל: "ומה שאשתו לבשה פאה נכרית שמעתי מהגאון רבי יצחק יוסף שליט"א שאמר לו מרן הרב "אור לציון": שזוהי הוראת שעה מפני שעברה הרבה סבל ויסורים בחיים והרבה הפלות ונפשה מרה לה ל"ע ולכן היקל לה בלבד" עכ"ד.
ומעיד הרה"ג י. כ שליט"א שהיה אחד ממשמשיו של רבינו בזה"ל: "כי מה שהיה מתיר הרב בן ציון היה לאשתו כי כידוע היה לה מחלה ושערותיה נשרו ומתוך צערה המרובה התיר לה פאה כמו של ימים עברו ולא כמו של היום".
הרבה מהאנשים האלה בסוף גם יושבים בכלא על עבירות מהסוג הזה.אמת לאמיתה וד"ל
תינח בשנותיה האחרונות, אבל בשנים הראשונות שהיתה בריאה מאי איכא למימר?כי מה שהיה מתיר הרב בן ציון היה לאשתו כי כידוע היה לה מחלה ושערותיה נשרו
הבל הבלים ממש. חבשה פאה מודרנית של זמנה.ומתוך צערה המרובה התיר לה פאה כמו של ימים עברו ולא כמו של היום
המשנה ברורה שהתיר אפי' שער של האשה בעצמה, זה טעמים של שקר???רק להתיר את השרץ בק"נ טעמים של שקר.
טעמים של שקר זה לתלות את הפאה של היום שתהיה מותרת לפי שיטת המשנ"ב, קודם כל המשנ"ב לא כתב שמותר פאה ללכת איתה ברה"ר. הוא רק מדבר על נושא של ק"ש בלבד. זאת מלבד מה שכתוב שהח"ח ציוה לאשתו לא לצאת לרה"ר עם פאה נכרית, אז מה אתה דוחף עכשיו נושא של פאה אם מותר לצאת לרה"ר בתוך המשנ"ב של ק"ש??? ודבר שני, וכי נראה לך שהחפץ חיים זיע"א יתיר את הפאות של היום שכמו שכותבים כל גדולי ישראל ועוד הרב גרוס בעצמו בשנת תשנ"ח שרוב ככל הפאות היום אינן בגדרי הצניעות... אתה עושה אוקימתות שהח"ח יתיר לך את השרץ של אשתך? אתמהה! כל המהות של הח"ח זה אמת אמת... תהיה כנה עם עצמך אם החפץ חיים יתיר פאות ימינו שרובם מכשילים את הגברים באופן ודאי וכמו שכתב מרן זיע"א שכל האומר שפאה נכרית של ימינו אינה מביאה הרהורים אינו אלא דברי נביאות!!!המשנה ברורה שהתיר אפי' שער של האשה בעצמה, זה טעמים של שקר???