• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

פלפולא דאורייתא - הרב רפאל סויד

ואגב, רק לאחרונה פורסם שקהילת בני התורה (עץ) רצו לקבל קבלה טובה לאסור איסר בנפשם לבל תהין אישה מבנות הקהילה לילך בפאה נכרית. וזו היתה הוראתו של הגר"א דויטש. עד שבא רב אחד ושינה את דעתו. וחבל.
הסיפור נשמע מאוד מאוד מוזר, אין שום סיבה שציבור שבמשך עשרות [ויותר מזה] לא ראו בדבר בעיה יחליטו להתחזק בדיוק בזה. והדבר הוא הפך סגנונו של הגרא"ד למי שקצת מכיר. אם תוכל לכתוב מי הוא אותו רב [אם זה הגר"מ גרוס] נשמח מאוד.
 
כמה שיכעסו עליו בפורום זה [או שלא] בכלל ובציבור הספרדי תלמידי מרן בכלל, לכאו' הוא שופר עוצמתי שעוד לא היה ברחבי הציבור הישיבתי האשכנזי לפסקיו של מרן זיע"א ושיבדלחט"א, ויתכן שמגיע לו יש"כ עצום על זה. הוא איננו רואה בעיניים, מביא בשורה אחת את הגרד"ל והגרח"ק יחד עם מרנן הפוסקים הספרדים הקשוחים, ולכאו' זהו דבר מבורך מאוד.
מטבע הדברים אדם שעבר את מסלול החיים שלו [דרכ"מ כדמומני, הגר"ח מן ההר, פוניבז' עולם התורה הבני ברקי] מחבד את הגרד"ל וכו' יותר ממרן ולא כי הוא מזלזל, אלא כי הם עומדים לו לנגד העיניים.
כתבתי על דרך "אפשר", ואשמח שיתקנוי אם טעיתי.
 
הנשים של
הסטייפלער
ר' חיים גריינמן
ר' ניסים קרליץ
הר' שבח רוזנבלט
ר' יידל בויאר
ר' חצקל ברטלר
ר' חיים קנייבסקי
וכמעט כל נשות גדולי הדור הקודם וגדולי האדמורים
זה לא מספיק ראיה????
אשת ר' שריאל רוזנברג גאב"ד ביד"ץ ב"ב הולכת בלי פאה ואף הוא חתום על כמה מכתבים מעין אלו, [ועכשיו הקים איזה שהוא הכשר ואינני ב"נייעס"] על אף שהוא חדב"נ דהגרנ"ק. ומשתייך לציבור חובשי הפאה.
 
הסיפור נשמע מאוד מאוד מוזר, אין שום סיבה שציבור שבמשך עשרות [ויותר מזה] לא ראו בדבר בעיה יחליטו להתחזק בדיוק בזה. והדבר הוא הפך סגנונו של הגרא"ד למי שקצת מכיר. אם תוכל לכתוב מי הוא אותו רב [אם זה הגר"מ גרוס] נשמח מאוד.
מחילה, אבל הגר"ש אוירבך זצ"ל ראה בזה בעיה חמורה, ועורר על כך פעמין רבות בכתב ובע"פ, ואשתו היתה הולכת עם כיסוי ראש.
 
אשתדל להעלות מפעם לפעם אולי אפי' כל שבוע.
למי שיש הערות שישלח לרהמ"ח במייל המופיע בעלון, או שיעלה לכאן ואני אעביר לרהמ"ח.
הרהמ"ח שמח מאוד להשתעשע בפלפולי דאו'.
זכורני שהיה עלון שדיבר בו על דרכי הלימוד או הזיכרון האם ניתן לקבלו בקשה?
 
זכורני שהיה עלון שדיבר בו על דרכי הלימוד או הזיכרון האם ניתן לקבלו בקשה?
לפני כמה זמן הוציאו בקונ', והעליתי באשכול נפרד.
 
חזור
חלק עליון