• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

פסק הלכה דרמטי ממרן שליט"א בעניין פינוי בינוי [בשכונת שמואל הנביא]

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

מדברים איתך חושן משפט, ואתה עונה בפשקווילים. שיהיה לך לבריאות.
מר פשוט לא שמת לב, אבל עניתי לך למה שכתבת בכובעך השני כפשוט מאוד - שמאיימים על מי שחותם לפינוי בינוי
וע"ז הבאתי צילום של המאיימים באמת....
מה לזה ולחושן משפט??

לא מבין יש כאן רב שהוא מרא דאתרא איך אפשר לתת יד לעקוף אותו.
בנוה יעקב הגר''צ ובר נתן הוראה שאין לבנות בנינים מעל 9 קומות ותלי''ת כל הקבלנים התעופפו להם כי הבינו שא''א לעקוף רב שכונה
הדבר ברור לא סופרים ממטר את הספרדים

מר פשוט לא שמת לב, אבל עניתי לך למה שכתבת בכובעך השני כפשוט מאוד - שמאיימים על מי שחותם לפינוי בינוי
מה לזה ולחושן משפט??
אין שום קשר ביני לבין פשוט.
ואם זה לא מספיק ברור, אבקש מההנהלה בל"נ להחליף לניק שלי שם.

עריכה: ביקשתי.

הם לא רוצים להרוס בית כנסת, אלא שהם רוצים שלא יחתימו בבית הכנסת לתמ"א.
(דבר שיתכן שאסור אף הלכתית, ואכמ"ל).
א.ישר כוח על הדאגה הכנה לכבוד בתי הכנסת.
ובוודאי שמצווה להלשין לעייריה להרוס בית כנסת שמחתימים בו תמא 38 לפי הוראת רבותיהם.
ב. בהנחה שאתה יודע לקרוא, הם כותבים שם שאם ימשיכו גבאי בית הכנסת להסתובב ולהחתים לתמא הם ידאגו להריסת בית הכנסת.
תן להם גיבוי שיהיה לך עוד זכות ליום הדין. לבריאות.

תן להם גיבוי שיהיה לך עוד זכות ליום הדין. לבריאות.
אני עצמי לא נכנס לזה למעשה, אלא רק מציג את הדעות.
אני לא גר שם, אבל נאנן בזה לדעתו של מרן פוסה"ד שליט"א,
אבל, אני לא שולל את קיומם של רבנים אחרים,
וברור שכ"א צריך לשמוע בקול רבו.

אין כזה דבר לשכנע אדם הפוסק ע"פ רב מסויים, שיפסוק כרבך.

מה לזה ולחושן משפט??
לא יודע על איזה כובע שני אתה מדבר.
עכ"פ אני שב ואומר, שאלתי אותך חושן משפט והעלית לי פאשקויל.
וכעת אני רואה שזה חוזר שוב. שואלים אותך חושן משפט, ואתה עונה בשטויות והבלים ורעות רוח.
תצליח.

אם רוב הציבור קיבלוהו עליהם נהיה מרא דאתרא
אין איזה סעיף של 'קבלה', אלא כל שהוא הרב במקום, הוא מלמד תורה, אותו באים לשאול בהלכה, הוא מרא דאתרא, כך הפשטות ללא שעיינתי כעת

בכלל היסוד של מרא דאתרא הוא מדין כבוד התורה
וברור שזה שייך במקום שיש שם גדולים מובהקים בתורה וביראה ודעתם בנושא מסויים מוכרעת כך או אחרת, שיש לזה דין של מרא דאתרא

כל המושג של "קבלת הוראות מרן" בנוי על היסוד הזה כידוע בתשו' הרשב"א ח"א סי' רנג [וסימנך שצריך נג"ר ובר נגר להבין היטב המשמעות והיוצא לדינא] ע"ש

מתי יבינו שאי אפשר לקנות דברים במלחמות, ולומר הכל אסור, בין בעניין הזה ובין בעניינים אחרים.
יש מצב שנוצר שהוא הכרחי ביותר, בין מבחינת פרנסה, ובין מבחינת סכנה שהבניינים האלו רעועים והולכים להתפרק, וח"ו בזמן של סכנת רעידת אדמה עלול להיות אסון גדול מאוד.
ובמקום לעשות את זה כמו שצריך תחת פיקוח, אומרים הכל אסור ונוצר מלחמה של הכל בהכל, משסים איש ברעהו ותוקפים על ימין ועל שמאל את כל מי שזז.
יוסף דוד הקדימני, אבל לשתוק איני יכול!

האם אתה יכול להבין מה שהם מבינים?
בלי להסביר ובלי להבין, אם הרבנים אסור זה אסור.
אולי נשאל על התורה למה יש הרבה איסורים? זה יותר מדי הכלל אסור, הכל מלחמה חזיר אסור שבת אסור לחלל, וכו'

אבל מי שמכיר קצת את השכונה הנ"ל....
יש שם מלחמה כ"כ קשה בין קודש לחול, מאבקים של שנים!!!

אם יהיה פינוי בינוי זה הסוף של השכונה הזו, ושל כל הסביבה בכלל!!!

אני מוחה על כבוד התורה

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון