• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

פרסום ראשון: מנהיג הדור מרן הראש"ל בהקדשה אישית ליו"ר האופוזיציה יאיר לפיד (מ"מ)

אין לי מושג מי מדובר. וגם לא מעניין אותי.
אין לך מושג אבל הוא זה שדואג שאתה תדבר ככה.
אני חושב שכל מי שיש לו עיניים רואה שהחונטא שלטת.
וכל מי שיש לו עיניים רואה שהיהודים זוממים להשתלט על העולם... צא מזה, אחי, אתה מדבר כאילו אנחנו ברוסיה בימי סטאלין.

מה זאת אומרת לא אילצו, אמרו לו ברור וברחל בתך הקטנה שאם הוא לא יתפטר יגישו נגדו כתב אישום
זה שחבירו שמח לאיד והמזל שיחק לו זה ודאי, אבל הפרקליטות והיעוץ המשפטי חד משמעי אלה שאילצו אותו לפרוש ואמרו לו חד וחלק שאם לא יפרוש יוגש נגדו כתב אישום

אין לך מושג אבל הוא זה שהכניס לך את המילים האלה לפה.
לא נראה לי.
וכל מי שיש לו עיניים רואה שהיהודים זוממים להשתלט על העולם... צא מזה, אחי, אתה מדבר כאילו אנחנו ברוסיה בימי סטאלין.
כהבנתך וזכותך.
מה זאת אומרת לא אילצו, אמרו לו ברור וברחל בתך הקטנה שאם הוא לא יתפטר יגישו נגדו כתב אישום
זה שחבירו שמח לאיד והמזל שיחק לו זה ודאי, אבל הפרקליטות והיעוץ המשפטי חד משמעי אלה שאילצו אותו לפרוש ואמרו לו חד וחלק שאם לא יפרוש יוגש נגדו כתב אישום
אמת. אבל הוא בחר לפרוש
ועל עבירה זעומה כזו של החזקת דולרים בפרט שהיה לאחר שכיהן כנספח צבאי בארה"ב, לא היה מקבל שום עונש. אלא שהתרבות אז היתה שונה.
כמדומני שקראתי שהחתרן הוא זה שהלשין.

אמת. אבל הוא בחר לפרוש
זה התכוונתי ורמזתי בדברי שהימין רק מתבכיין [שהוא ידע את מקומו ופרש על עבירה זעומה, והיום רה"מ האידנא שנים סוחט רגשית את העם על המשפט שמחפשים אותו, יחי ההבדל, אז, על עשירית ממה שהוא נאשם היום התפטר ואילו הלה הלז נאחז בקרנות המזבח]
למותר לציין- שהוא זה שרקם וטווה את העניין שראש ממשלה לא יכול לכהן שיש עליו תיקים פתוחים ושמצוי בחקירות, והוא אמר את זה מעל כל במה אפשרית אז שאולמרט היה בחקירות, ואף הצביע בעד החוק לפטרו [בשנת 2016] והיום שהתהפך הגלגל עליו אומר ועושה בדיוק הפוך מעל כל במה אפשרית

הבעיה היא שיש לאנשים זכרון קצר [או אפי' בכלל לא, ותפוס לשון אחרון]

זה התכוונתי ורמזתי בדברי שהימין רק מתבכיין [שהוא ידע את מקומו ופרש על עבירה זעומה, והיום רה"מ האידנא שנים סוחט רגשית את העם על המשפט שמחפשים אותו, יחי ההבדל, אז, על עשירית ממה שהוא נאשם היום התפטר ואילו הלה הלז נאחז בקרנות המזבח]
למותר לציין- שהוא זה שרקם וטווה את העניין שראש ממשלה לא יכול לכהן שיש עליו תיקים פתוחים ושמצוי בחקירות, והוא אמר את זה מעל כל במה אפשרית אז שאולמרט היה בחקירות, ואף הצביע בעד החוק לפטרו [בשנת 2016] והיום שהתהפך הגלגל עליו אומר ועושה בדיוק הפוך מעל כל במה אפשרית

הבעיה היא שיש לאנשים זכרון קצר [או אפי' בכלל לא]
אולי תפסיק לכתוב שטויות, מה דעתך?

הבעיה היא שיש לאנשים זכרון קצר [או אפי' בכלל לא, ותפוס לשון אחרון]
אינו דומה התרבות של שנות השבעים לשנות האלפיים.
צא וראה מה עשה אברהם עופר אז.
אז היו אנשים צנועים כמו הזקן שגר בצריף ועוד והיום הם כולם נהנתניהו, אשר נשיא יחטא מוכר את ביתו כדי לקבל תקציבי עתק מהמדינה וכל כיוצ"ב.
לדידי פשיטא שמחפשים את בן צילה, ותפרו למענו עברות מומצאות כסיקור חיובי וכו' וכל עדי התביעה שם הפכו לעדי הגנה.
אבל מגיע לו, מי שגידל נחש בחיקו שלא יבכה כשהנחש מכישו.
ושוב אין לי שום כבוד לא לימין ולא לשמאל, ושילכו כפרה אחד על השני.

אין לי מושג על מה אתה מדבר, בזמן הממשלה הקודמת, לא הורידו שקל מהתקציב של הדתות ומשל הישיבות
כל הרעשים והצלצולים הם בגדר חלומות נטו ומשאלות לב
חוץ- מהחד פעמי והשתייה המתוקה שהפכו את זה ל......- שום שקל לא הורידו לא לישיבות ולא לאברכים
איני מדבר על הממשלה הקודמת, אני מדבר על הקדנציה הראשונה שלו:
מההה
נשמח לדוגמה..
מתוך המכלול:
בבחירות לכנסת ה-19 התמודד תחת הסלוגן "איפה הכסף?" והוביל את מפלגתו להישג בולט, כאשר זו זכתה ב-19 מנדטים והפכה למפלגה השנייה בגודלה בכנסת. כשנשאל לאחר הבחירות, השיב שהוא מניח שבבחירות הבאות יתמודד מול נתניהו על ראשות הממשלה וינצח[43]. ב-5 בפברואר 2013 החל את כהונתו כחבר הכנסת. ב-15 במרץ 2013 חתם על הסכם קואליציוני עם "הליכוד ביתנו" על הקמת ממשלת ישראל השלושים ושלוש, שבמסגרתו הוחלט כי יכהן כשר האוצר[44]. ב-18 במרץ 2013 נכנס לתפקידו עם השבעת הממשלה[45].
מתחילת דרכו הפוליטית הצהיר לפיד שמעמד הביניים אינו יכול לשאת עוד "בנטל המעמסה של הציבור החרדי", ושהוא יפעל לשילובם בצבא, בשירות האזרחי ובשוק העבודה[52], ואכן, לאחר התמנותו לשר האוצר נקט במהלכים בכיוון זה. הוא קיצץ כמחצית התקציב לישיבות החרדיות וביקש לקצץ את התקציב הממשלתי והמוניציפלי לבתי ספר חרדיים, ולבטלו כליל אם לא ישתתפו בתוכנית הליבה[50][53], הוביל את "החוק לשוויון בנטל" ואיים לפרק את הממשלה אם לא יוטלו על בני ישיבות שיסרבו להתגייס סנקציות פליליות[54]. כמו כן, העביר בממשלה שינוי הדרגתי בכללי השתתפות המדינה בהוצאות מעונות יום ומשפחתונים, לפיו לימודי האב בכולל לא יהוו חלופה לעבודה, וביטול הדרגתי של הבטחת הכנסה למשפחות אברכים[50][50]. לפיד הודיע שהחוק שיזם, לפטור מתשלום מע"מ ברכישת דירה, יחול רק על מי ששירת בצה"ל או בשירות לאומי-אזרחי[55]. הצעת האוצר לתקציב 2015 כללה ביטול של התמיכות הניתנות על ידי המשרד לשירותי דת להקמת מבני דת חדשים, בסך 25 מיליון ש"ח לשנה[56]. בתגובה, התעוררה כנגדו התרעמות רבה בחוגים חרדיים, והוא הותקף על יחסו לציבור זה[57]. בין יתר התבטאויות חריפות המנהיג הליטאי הרב אהרן לייב שטיינמן קרא לו עמלק[58]. לפיד האשים את העיתונות החרדית בהסתה נגדו[59].

אמת
אבל זה לא היה באותה ממשלה, של השמאל דאז אלא זה היה כמה שנים אחרי [בשנת 2000] ואז ש"ס הייתה באופוזיציה
אני התכוונתי רק לתת דוגמא גרידא שאף שהייתה ממשלת שמאל קיצוני מכל הצדדים אם רוצים אפשר להסתדר איתם ואפשר לשבת איתם
ולא זו בלבד אלא יותר מקבלים מהם והם גם יותר אמינים מהימין
איני חושב שזה ענין של אמינים, אלא ענין של יכולת, להם לא כבלים את הידיים.
והסיבה שאיננו הולכים עם השמאל, היא בגלל שא"א ללכת עם מי שמבזה את אבא שלנו!!!

ח"ו לא חושב שיש פה מישהו שחשב ככה, ועדיין אמרנו יש מצב שמרן לא ידע מה בדיוק אמר (כי תכלס בוא הוא דיבר שטויות בקצב) ורק אמרו לו שדיבר טוב ולכן כתב לו וכו
מה השטויות שאמר?! קראתי את התמליל, וודאי שהיא שיחה נאה.

מה שלא זכיתי להבין
איך ולמה מרן הראש"ל כינה אותה "פעיל ונמרץ"
הרי העוכר ישראל הזה פעיל ונמרץ בכך שהוא ראש וראשון לכל דבר שבטומאה!! הוא פעיל להשמיץ את תורתנו הקדושה ולרמוס אותה עד עפר, הוא נמרץ להכות בנו שומרי התורה והמצוות פעם אחר פעם בכל הצעת חוק שעולה לכנסת
אז הוא באמת פעיל ונמרץ אבל השאלה לאיזה כיוון...
ובדוחק יש ליישב שכוונת רבי יצחק פעיל ונמרץ לענין ההצעת חוק להנצחת מרן הרב עובדיה...
ועדיין צע"ג!

ואלו דברי ח''כ יאיר לפיד על מרן רשכב''ג זצוק''ל, בכנסת:

ביקשתי לפחות לדבר בזכות הצעת החוק הזו, ובזכות מרן הרב עובדיה זכר צדיק לברכה, כי רציתי שהבית הזה יידע שההערכה והכבוד לרב עובדיה הם ממעלה כזו, שהם תקפים לא רק לתומכיו וחסידיו.
ההערכה הגדולה שאני רוחש לרב עובדיה, היא בגלל שהיה לו את הדבר שכל כך חסר היום במקומותינו וכל כך חסר בשיח הפנימי שלנו: היה לו את הכוח להקל. היה לו הידע והאומץ המוסרי להתיר ולהקל בסוגיות הלכתיות.
כך היה בפסיקות ובפעולות שלו למען העגונות, כך היה למען הממזרים, כך בפסיקה המפורסמת שהתירה למסור חבלי מולדת למען הבטחון, כך בהחלטה להעלות לארץ את יהודי אתיופיה.
בעת זקנתו, הוא כתב, "וככוחי אז כוחי עתה, בכוחא דהיתרא." הכוח להתיר. יפה אפילו יותר ההסבר שלו, מאיפה מגיע הכוח להתיר. הוא אמר, הכוח להתיר נובע מידע. מי שיודע באמת, מי שמבין באמת את ההלכה לעומקה, לא מפחד להקל ולא מפחד להתיר.
הרב עובדיה אמר לנו: הכי קל להגיד "לא". הכי קל לא לקחת סיכון. אף אחד לא יבקר אותך אם לא תעשה שום דבר. רק בשביל זה לא צריך רבנים גדולים – רבנים גדולים צריך בשביל האומץ להגיד "כן."
הוא אמר: אלה שאומרים תמיד "לא", שמתנגדים לכל אפשרות של שינוי - הם אלה שלא יודעים מספיק. הם לא למדו מספיק, ולא מכירים מספיק את ספרות ההלכה, בגלל זה הם מחמירים תמיד. כי זו האפשרות הכי קלה.
וברגע הראשון זה קצת מוזר, כי זה נשמע כמו יוהרה, זה נשמע כאילו הרב עובדיה אמר, "אני מקל כי אני חכם יותר ויודע יותר". הוא באמת היה חכם יותר, והוא באמת ידע יותר, אבל הוא לא נתן את המחמאה הזו לעצמו, הוא נתן את המחמאה להלכה היהודית.
הוא אמר לנו מי שבאמת מכיר את היהדות, מי שבאמת למד אותה, מי שבאמת קרא כל ספר בספריה הגדולה אצלו בבית, יגלה שהיהדות היא סובלנית, והיהדות היא דת של חמלה. היהדות לא רואה רק ספרים עתיקים, היא רואה גם את סבלה של עגונה, את צערו של ממזר, את כמיהתו של יהודי באתיופיה הרחוקה שרוצה לעלות לירושלים.
אדם שמדבר על הרב עובדיה צריך לדעת לומר, "קטונתי". אני אומר פה ברור שקטונתי, בוודאי שאין לי כלים לשפוט את תפיסתו ההלכתית, אבל יש לי ויש לנו כלים להבין את תפיסתו האנושית. להבין את הדרך שבה הוא ראה בני אדם. לא כחישוב מתמטי של המצוות שקיימו או לא, אלא כבני אנוש שפוחדים ואוהבים, כואבים ומקווים.
כל הקטטות הגדולות שניהל בחייו, בטלות בשישים לעומת העובדה שהרב עובדיה לימד אותנו שההלכה היא טקסט חי של אנשים חיים, וכל מה שהטקסט הזה צריך, הוא מישהו שיידע לקרוא אותו באהבה ובמידה של חסד.

(קרדיט ל- מתלמידי מרן הראש"ל ב- https://forum.moreshet-maran.com/threads/חוק-הנצחת-מורשת-מרן.6071/page-4#post-167298)
מעניין מי שיכתב לו את זה

והסיבה שאיננו הולכים עם השמאל, היא בגלל שא"א ללכת עם מי שמבזה את אבא שלנו!!!
טעות בידך
הלכנו עם השמאל ובגדול, עיין לעיל באחד התגובות בעניין השמאל הכי קיצוני, שהיינו חברים ושותפים בממשלה הזו

דיברתי מאז ההפיכה של אהרן ברק שר"י
ואדרבא חיים רמון ואולמרט הם ראיה לכך, רמון היה שר משפטים ובא לעשות שינוים במערכת המשפט, ומיד תפרו אותו.
ואולמרט שם את השר פרידמן שנוא המערכת המשפטית ואויבה כשר משפטים ומיד פתחו לו תיקים במה שהיה ידוע שהיה נגוע שנים רבות.
הרב הפשוט שליטא
זה שאתה בקי וחריף בתוה'ק ידעתי מאז שנכנסתי לפורום
וכעת מתגלה גם הבקיאות בהסטוריה יהודית...

מה שלא זכיתי להבין
איך ולמה מרן הראש"ל כינה אותה "פעיל ונמרץ"
הרי העוכר ישראל הזה פעיל ונמרץ בכך שהוא ראש וראשון לכל דבר שבטומאה!! הוא פעיל להשמיץ את תורתנו הקדושה ולרמוס אותה עד עפר, הוא נמרץ להכות בנו שומרי התורה והמצוות פעם אחר פעם בכל הצעת חוק שעולה לכנסת
אז הוא באמת פעיל ונמרץ אבל השאלה לאיזה כיוון...
ובדוחק יש ליישב שכוונת רבי יצחק פעיל ונמרץ לענין ההצעת חוק להנצחת מרן הרב עובדיה...
ועדיין צע"ג!
למשהו יש הבנה בזאת?

הלכנו עם השמאל ובגדול, עיין לעיל באחד התגובות בעניין השמאל הכי קיצוני, שהיינו חברים ושותפים בממשלה הזו
יש גם חרדים שמאל:
שר הפנים משה ארבל: ״אני חושב ומאמין שצריכים לאפשר לפלסטינים פרנסה ותקווה - הממשלה צריכה לאפשר הכנסת פועלים פלסטינים לעבודה בישראל תוך שמירה על הביטחון״
דבריו הם המשך (חניפות לבג"צ) לדבריו נגד מרן רבינו נשיא המועצת שליט"א ככה"נ

חזור
חלק עליון